Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Betka 09:50, 16 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja na razie daję szmatę pod korę bo inaczej musiałabym wszędzie zdzierać trawę, a za dużo tego, a nie masz problemu po ściółkowaniu trawą z kretami, u mnie masakra jak dałam trawę pod liliowce to potem latałam i deptałam tyle było nor i kretówek, bo za trawą przyszły dżdżownice, a za nimi cała reszta

Ja mam szmatę na jednej rabacie oszczędność na zrębkach . Reszta rabat jej nie ma wiec jak to moje dzieci mówią PIELAKUJĘ . Wysypuję trawę zrębki . Krety mam ale nie na trawniku niech spulchniają wtedy wilgoć lepiej się zatrzymuje , co raz polecę i gracką podziabie wyrównam. Ale przy placyki to krety mnie rozbrajają jak włożyłam czosnek do każdej dziury to na jakiś czas był spokój ....juz jest spowrotem
Betka 10:12, 16 lip 2015

Marga napisał(a)
Betka, dziękuję za namiar na płytki. Zaraz sobie dokładnie popatrzę co i jak.
Inspiracja Danusi oczywiście jest mi dobrze znana i między innymi nią się zainspirowałam, a teraz właśnie poszukuję takiej prostej ławeczki. Wogóle, ławeczek będę miała minimum dwie, żeby było gdzie przysiąść na stare lata
Szkoda tylko, że kulki bukszpanowe są takie drogie . Zastanawiam sie na poważnie nad ich zamiennikiem, np. tuje danica. Tylko czy efekt będzie ten sam?

PS. Gdzie Ty mieszkasz, że u Ciebie padało?!? Ja musiałam pojechać na działkę popodlewać, bo było bardzo sucho.

Edit: zaglądam tylko nie zawsze zostawiam ślad

Wczorajszego dnia padało nie dużo ale zawszę coś. Mieszkam 6km od Łęcznej szkółek ogród.mamy trochę . Ja za małe buksiki płaciłam 2 zl.
ławeczek w ogrodzie nigdy nie jest za dużo.
Co do danici to mam kilka w przedogroduk powoli rosna ale są ok
napisze jak wrócę do domu bo wlasnie dojechaliśmy do Magicznych ogrodów
Betka 14:31, 17 lip 2015

No w końcu mam chwilę żeby wstawić zdjęcia z małych rewolucji ogrodowych. Fachowcy układają kostkę , malują barierki a ja im gotuję i w międzyczasie latam po ogródku

Kulki bukszpanowe podsadziłam żurawkami cinnabar silver są niskie i dobrze znoszą słońce. Teraz dla odmiany będą w półcieniu . Zostało mi jeszcze uformować kulki o których mówiłam wcześniej i tawuły też trzeba przyciąć

Na rabacie z zawijaskiem wiało i zawijaska krzywo posadziłam hahaha dopiero na zdjęciu zobaczyłam - trzeba to poprawić !!!
Na tej rabacie zostawiłam hortensje, do sadziłam tawuły, miskant ML,trzcinnika i "coś " bo nie wiem co to wydaje mi się że to cyprysik Filifera nana ?!

Betka 14:44, 17 lip 2015

Miejsce na ławkę opustoszało prawie całkowicie została piwonia i trawa ma być wysoka NN no i oczywiście gigantyczną ostróżkę .Dosadziłam" jeżówki różowe, trawki trzęślica modra odm Variegata, rozplenicę japońską , bylinkę kwitnącą na pomarańcz NN.
Wyszło to tak :
Betka 14:47, 17 lip 2015

No i tyle a resztę innym razem! Teraz lecę dalej coś podziałam

Magdalenka 17:03, 17 lip 2015

Pięknie Beatko jak zawsze. Ja ostatnio działam w domu- remont u dzieciaków. Idą do szkoły i trzeba było im trochę odświeżyć pokoje.
W ogródku coś posadziłam. Powoli, bardzo powoli się budzę ogrodowo.
Buziaki
BusyBee 17:56, 17 lip 2015

Pochodziłam po Twoim ogródku, bo dawno nie zaglądałam świetne zmiany, a placyk przy domku najpiękniejszy!
Betka 22:10, 17 lip 2015

Wczoraj byliśmy całą rodzinką w Magicznych Ogrodach .
Wstawię kilka fotek " Łany kwiatów i nie tylko"

Betka 22:22, 17 lip 2015

"Różany zakątek" piękne szkoda tylko że już przekwitały ....pachnąco było!!!

Betka 22:29, 17 lip 2015

Jeżówkowo