Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

renatamama3 07:21, 22 maj 2013

Beatko ,widać ogrom pracy ,fajnie tak się pracuje rodzinnie ,też wolę z M niż sama ,od razu idzie szybciej i raźniej .U mnie iryski wodne też już kwitną ,Pod siatką ,co będziesz sadzić?pozdrawiam
Betka 09:06, 22 maj 2013

renatamama3 Ogrom pracy ale i ogrom satysfakcji Któregoś tu dnia przyszła do mnie Pani tylko po to bay powiedzieć że bardzo jej się podoba to co zrobiliśmy Muszę przyznać że było to bardzo miłe więc motywacja i motorek napędowy jest

Po siatką będę sadzić cyprysika nutkańskiego a przed nim berberysy z jednej str zieloniutki a z drugiej str czerwony. Na tej " ścianie" chcę zrobić kącik z ławką. Będzie stała w towarzystwie hortensji i bukszpanów żurawek i host . No i pewnie coś jeszcze dodam Pozdrawiam cieplutko

Lecę sadzić krzewy
Ewa4 09:08, 22 maj 2013

Piękny zakątek stworzyłaś po ciężkiej pracy są widoczne efekty,podoba mi się .Pozdr.
LIRA 10:39, 22 maj 2013

Moc pracy włożona w ogród z miłością .Ciekawa jestem co tu wymyśliłaś ? pochwal się
renatamama3 11:57, 22 maj 2013

Na tym balkoniku mogły by być wrzosy jak planujesz ,plus rodo lub azalie .Kupa praca wiem coś o tym ,ręce i kręgosłup bolą oj bolą ,ale cieszy .
Betka 10:08, 24 maj 2013

Dzisiaj pada deszcze więc mogę usiąść przy kompie i popatrzeć co słychać na Ogrodowisku. Ostatnie dni spędzam na obsadzaniu płotu od strony łąk. Posadziłam tam Cyprysika nutkańskiego i berberysy

danuta_szwajcer 10:19, 24 maj 2013

Oj to się nasadziłas ale już ładnie to wygląda a dopiero będzie jak urosnie troche bardziej Pozdrawiam no i tez u nas zimnica okropna.
Betka 10:24, 24 maj 2013

A to miejsce nie jest jeszcze skończone nie dałam rady myślałam że dzisiaj dokończę ale deszcz pokrzyżował mi plany

To ma być kącik "do posiedzenia" co prawda ławki jeszcze nie mam ale miejsce na nią jest .
Plan jest taki : ławka ma stać między 2 kulkami z bukszpanu a 3 kulkami z tawuły.

Przy bukszpanach rosnie hortęsja Anabelle ale nie wiem co dalej Może te żóraweczki chociaż nie jestem przekonana jeśli chodzi o ich kolor .....

A to co wymyśliłam po prawej stronie ławki. Rośnie hortensja i tawuły no i też jakoś mi się wena zatrzymała

Betka 10:29, 24 maj 2013

Mam nadzieję że ktoś mi podpowie co dalej . Mam jeszcze sporo małych bukszpanów, 3 magnolie forsycję , rododengrona i wrzosy ,śliwę wiśniową i 3 hortensje ogrodowe.

danuta_szwajcer witaj ale jesteś szybka miło mi że Ci się podoba pozdrawiam i zapraszam może mi coś podpowiesz
Slawko 10:59, 24 maj 2013

Betka napisał(a)

nie wiem co to.... ale chcę to mieć

Witam Najpierw postaram się pomóc. Otóż to jest najwyraźniej sit rozpierzchły... posiadam go również przy moim oczku i bardzo go polecam Niesamowita metamorfoza tego rowu melioracyjnego Gratulacje się należą. Spodobał mi się również ten płot drewniany... świetny pomysł Trzymam kciuki za dalsze realizacje i będę podpatrywał Pozdrawiam