Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 07:53, 12 lis 2013

Bogdzia napisał(a)
Piwniczka super, nawet własne przetwiry widac a marchwi masz całkiem dużo.No i mak Ci jeszcze kwitnie??? Pozdrawiam serdecznie.
Bogdziu mak dziki, ale co tam czekam aż przekwitnie
yolka 08:13, 12 lis 2013

Zachęcam do zakładania warzywnika, jeśli macie w miarę duży ogród. Zwróćcie uwagę na wielkość ziemniaków w workach (coś pomiędzy piłka pingpongową a kurzym jajkiem) niewielkie, sporo było tak malutkich, że wyrzuciłam. Brat posadził ten sam gatunek ziemniaków na polu obok do produkcji towarowej. Były 4 x większe, ale w okresie wegetacji otrzymywały wszystkie wynalazki. Moje tylko miały obornik wyłożony rok wcześniej. Ziemniaki od brata po godzinie od ugotowania ciemnieją i są niesmaczne. Moje zachowują kolor i smak. Tak samo smakują odgrzane następnego dnia. Problem dotyczy zapewne wszystkich warzyw.
malgorzata_s... 11:22, 12 lis 2013

Zgadzam się że takie swoje warzywka to cud miód. Nawet inaczej pachną jak się gotuja Pozdrawiam
Bogdzia 18:41, 12 lis 2013

Nie spodziewałam się ze te ziemniaki z piwniczki to Twoja uprawa. Masz racje one zupełnie sie różnią od kupnych . Ja wprawdzie nie sadze ale kupuje własnie małe od stałego rolnika i jak sie czasem zdarzy kupic gdzieś indziej to nie nadają sie do jedzenia ale niestety uprawiac juz nie będę bo nie mam wolnej działki więc pozostanę przy kupowaniu ze znanego żródła.Jednak razem z Toba namawiam wszystkich którzy mogą do sadzenia ich w warzywniaku. Pozdrówka serdeczne.
Katkak 21:16, 12 lis 2013

Hallo, piwniczka fajna A ta marchew jest z Twojego ogrodu? Ja chętnie bym u siebie posiała na wiosnę, ale mąż mówi, że nornice wszystko mi zeżrą. Ale buraczki (takie cudne z kolorowymi liśćmi) posadę i już Choćby w doniczce
Katkak 21:17, 12 lis 2013

Ja mam ogródeczek niewielki, ale upchnęłam w nim malutki warzywnik. Warzywnik malutki, a frajda wieeeeelka
zawitka 11:33, 13 lis 2013

No widzisz--już masz domek roślinki i nawet piekną piwniczkę .a nie mówiłam że tak będzie Pozdrawiam cieplutko
muza 13:23, 14 lis 2013

Jolu gratuluję; piwniczka super, snopki trawiaste pikne, grubaśne , widoki och i ach
Warzywnik bym chciała ale nornice grasują niestety. Ale mam pomysła na zielnik.
.Byle do wiosny zatem
renatamama3 18:33, 14 lis 2013

Joluś piwniczka super zagospodarowana pozdrawiam
Bogdzia 17:27, 20 lis 2013

Jolu pozdrówka serdeczne zostawiam.