Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

Margarete 21:58, 26 paź 2016

Niby wszystkie kolory jesieni w podobnej tonacji od złota i żółtego przez pomarańczowy i rudy po ciemną czerwień i aż do bordo, ale ile roślin tyle odcieni. Jakie bogactwo odcieni. Trzmielina cudna i miłorząb też piękny - mój jeszcze zielony, za to podziwiam kolory na twoim winobluszczu a u mnie całkiem wyłysiał. Hosty u mnie też nuż żółte, ale takich plonów w warzywniaku nie mam....a szkoda.
Piękne ujęcie tej drogi żółciutkiej...
Zazdroszczę że masz szansę wyjść w ciągu dnia poza budynek i oglądać świat. Ja siadam za biurkiem i jak wychodzę to zaraz zmrok zapada...oglądałam świat przez okno tylko. Dlatego tak tęsknię do weekendu.
Napia 23:05, 28 paź 2016

Pospacerowałam u Ciebie - jezioro, aleja drzew i piękna jesień w ogrodzie. Czego chcieć więcej?
yolka 10:21, 30 paź 2016

Margarete napisał(a)
Niby wszystkie kolory jesieni w podobnej tonacji od złota i żółtego przez pomarańczowy i rudy po ciemną czerwień i aż do bordo, ale ile roślin tyle odcieni. Jakie bogactwo odcieni. Trzmielina cudna i miłorząb też piękny - mój jeszcze zielony, za to podziwiam kolory na twoim winobluszczu a u mnie całkiem wyłysiał. Hosty u mnie też nuż żółte, ale takich plonów w warzywniaku nie mam....a szkoda.
Piękne ujęcie tej drogi żółciutkiej...
Zazdroszczę że masz szansę wyjść w ciągu dnia poza budynek i oglądać świat. Ja siadam za biurkiem i jak wychodzę to zaraz zmrok zapada...oglądałam świat przez okno tylko. Dlatego tak tęsknię do weekendu.

Teraz po zmianie czasu, też po powrocie z pracy dnia niewiele zostanie, a wkrótce zmierzch będzie, cieszę się wieć każdym odcieniem jesieni. Warzywka super, gapa ze mnie kwadratowa, mogłam Was wyposażyć w warzywa na podróż i małe co nie co w zapasie, dużo tego mam, ale cóż myślenie mam zwolnione
yolka 10:22, 30 paź 2016

Napia napisał(a)
Pospacerowałam u Ciebie - jezioro, aleja drzew i piękna jesień w ogrodzie. Czego chcieć więcej?

Żeby trwała jak najdłużej, a potem szybciutko żeby wiosna przyszła
yolka 10:30, 30 paź 2016

Bogdzia napisał(a)
Pięknie w ogrodzie, bardzo kolorowo i za zdjęcia jeziora dziekuje , piękny widok.

Dziś jest słonecznie, może po południu napstrykam fotek,

a tymczasem ogród wczesnoniedzielny:
najpierw to co na obiad

yolka 10:34, 30 paź 2016

zawilec i róże - prezenty od koleżanek, barbuli zapomniałam sfocić. zawilec ma śliczne kulki, nie wiedziałam o tym

yolka 10:36, 30 paź 2016

yolka 10:39, 30 paź 2016

Miłej niedzieli

Bogdzia 11:34, 30 paź 2016

Pięknie Jolu , pekińska ładnie urosła.
yolka 12:43, 30 paź 2016

Bogdzia napisał(a)
Pięknie Jolu , pekińska ładnie urosła.

Tylko cztery w miarę urosły - reszta o połowę mniejsza, na dodatek coś ją gryzło, gleba ciężka, muszę chyba ciut wcześniej siać