Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 17:47, 02 lis 2017

Margarete napisał(a)
U mnie wiało, oj wiało....moje drzewo na szczęście dało radę dzięki wzmocnieniu ....i do tego też lalo od wczoraj mocno. Akurat byłam w Łodzi na cmentarzu u teściów, wróciłam przemoczona i przewiana do domu a teraz,rozgrzewam się kominkiem i naleweczką z aronii i czarnego bzu

Miejmy nadzieję że to co najgorsze już za nami. Jutro ma być spokojniej.
Buziaki !

.

U mnie spokojniej ale wciąż mokro, zimno i buro, wczoraj po raz pierwszy skrobałam moherowi szybki - niechybny znak nadchodzącej zimy, byle do świąt , a potem już z górki
yolka 17:47, 02 lis 2017

jolanka napisał(a)
U mnie też wiało mocno, lało cały dzień, teraz jest już spokojniej.
Jeśli marzą Ci się drzewa to upychaj Jolu Ja mam i ambrowca i tulipanowca. Kupilam ostatnio jeszcze kilka: Buka, 3 klony a nie: 4

A co potem jak porosną kominek w razie czego jest
yolka 17:48, 02 lis 2017

an_tre napisał(a)
U nas wiało do południa ale bez deszczu, padało tylko rano, cały dzień przeganiane granatowe chmury na przemian ze słońcem.
Teraz jest bardzo zimno, wieje lodowaty wiatr

Czekanie na wiosnę będzie długie i nudne
yolka 17:50, 02 lis 2017

paniprzyroda napisał(a)
To i ja dopiszę, lało w nocy i w dzień, ok. 18 przestało padać. Trochę słońce w międzyczasie wyjrzało i nawet tęcza była, ale znikła równie szybko, jak się pojawiła. No to masz sprawozdanie meteo z pół Polski
Obornik choć trochę przekompostowany, mój leży od lipca, pod róże czekam, aż wegetacja ustanie.

ja mam chyba trzyletni, juz ma zapach ziemi, więc tez pójdzie pod róże i inne np, pod barbule, mam dwie ładne
yolka 17:52, 02 lis 2017

Dorota123 napisał(a)
Pięknie wygląda Twój jesienny ogród, trawy złocą się i puszą. Bardzo ładnie wkomponowałaś je w rabatki. Żurawie widziałam raz w życiu i to bardzo dawno temu.

U mnie żurawie są, bo wody wokoło są, wiosną nawet myślałam, że gniazdo zakładają, ale po dwóch tygodniach para wyniosła się, eM widział taniec godowy, chodzi na ryby więc ma okazję podejrzeć je, ale czujne są bardzo, słychać je z kilku kilometrów, ale podejść niezwykle trudno
Basilikum 17:56, 02 lis 2017

yolka napisał(a)

Czekanie na wiosnę będzie długie i nudne

e tam zaraz ja sie w ksiaki zapatrzylam i maszyne do szycia
Ewa4 16:52, 03 lis 2017

nie no trawki przecudne jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam ale wrucę pięknie u Ciebie.
yolka 10:59, 04 lis 2017

Ewa4 napisał(a)
nie no trawki przecudne jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam ale wrucę pięknie u Ciebie.

dzięki
yolka 11:01, 04 lis 2017

Dziś jesień u mnie słoneczna ale dość chłodno

yolka 11:03, 04 lis 2017