Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 15:04, 29 paź 2017

sundavilka kwitnie na całego

yolka 15:06, 29 paź 2017

Milka napisał(a)

Były ostre zimy, a to dziadostwo i tak było. Ja wolę ciepełko jednak, z plagami jakoś powalczymy. Ręcznie ślimaki wybierałam, najwięcej u mnie w trawach się lokują, zwłaszcza skorupkowe. A golasy pomarańczowe się wycwaniły i teraz są czarne z pręgami, trudno je wypatrzyć
Pogoda chyba wszędzie jednaka, szaleje ,,Grzegorz" nad Polską

Mnie ślimaki zjadły hosty i kapustę pekińską na warzywniku - świnie jedne...
yolka 15:07, 29 paź 2017

AnnaCh napisał(a)
Zgodzę się z Irenką, że temperatura w zimie nie ma nic wspólnego z przetrwaniem komarów. Te skurczybyki nic sobie nie robią z zimy, ich ilość raczej zależy od wilgotności w lecie.
Pozdrawiam Jolu.

W ty roku komary dały wszystkim popalić, u mnie jeszcze latają
sylwia_slomc... 15:13, 29 paź 2017

yolka napisał(a)

Ma być ciepła zima, po zimnej wiośnie, mokrym lecie i ryczącej jesieni kiepska to pociecha, ale przynajmniej rośliny nie wymarzną, ale co z komarami, ślimakami, zeżrą nas w przyszłym roku.

W tym roku zima była , a komarów i ślimaków i tak od ch... i trochę. Już w te zależności nie wierzę
U nas też wyje i leje i pokój mi zalewa oknem....
yolka 15:15, 29 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

W tym roku zima była , a komarów i ślimaków i tak od ch... i trochę. Już w te zależności nie wierzę
U nas też wyje i leje i pokój mi zalewa oknem....

Oj wiem, mam nadzieję, że do nocy się uspokoi
Margarete 18:11, 29 paź 2017

U mnie wiało, oj wiało....moje drzewo na szczęście dało radę dzięki wzmocnieniu ....i do tego też lalo od wczoraj mocno. Akurat byłam w Łodzi na cmentarzu u teściów, wróciłam przemoczona i przewiana do domu a teraz,rozgrzewam się kominkiem i naleweczką z aronii i czarnego bzu

Miejmy nadzieję że to co najgorsze już za nami. Jutro ma być spokojniej.
Buziaki !

.
jolanka 18:28, 29 paź 2017

U mnie też wiało mocno, lało cały dzień, teraz jest już spokojniej.
Jeśli marzą Ci się drzewa to upychaj Jolu Ja mam i ambrowca i tulipanowca. Kupilam ostatnio jeszcze kilka: Buka, 3 klony a nie: 4
an_tre 18:55, 29 paź 2017

U nas wiało do południa ale bez deszczu, padało tylko rano, cały dzień przeganiane granatowe chmury na przemian ze słońcem.
Teraz jest bardzo zimno, wieje lodowaty wiatr
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
paniprzyroda 19:16, 29 paź 2017

To i ja dopiszę, lało w nocy i w dzień, ok. 18 przestało padać. Trochę słońce w międzyczasie wyjrzało i nawet tęcza była, ale znikła równie szybko, jak się pojawiła. No to masz sprawozdanie meteo z pół Polski
Obornik choć trochę przekompostowany, mój leży od lipca, pod róże czekam, aż wegetacja ustanie.
Dorota123 19:21, 29 paź 2017

Pięknie wygląda Twój jesienny ogród, trawy złocą się i puszą. Bardzo ładnie wkomponowałaś je w rabatki. Żurawie widziałam raz w życiu i to bardzo dawno temu.