Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 21:57, 21 paź 2017

Krys napisał(a)
Piekne klucze zurawie,u mnie tez pewnie lataj ale nie dane jest mi teraz ogladac

Krysiu, smutno mi bardzo, ale niebawem będzie ok
yolka 21:59, 21 paź 2017

GorAna napisał(a)
O kurczaczki! Trochę mnie nie było i nie mogę nadrobić
Jolu, trawy zjawiskowe!
Jesienny ogród przepiękny, a klucze żurawi nostalgiczne
Pozdrawiam

Tylko jakoś nieogarniam swojego ogrodu tak jakbym chciała.
Żurawie odleciały, wczoraj i dziś cisza na niebie, musimy poczekać aż wrócą
Milka 16:15, 24 paź 2017

yolka napisał(a)
Kolejne klucze żurawi, na trzecim zdjęciu zrobiłam zbliżenie i przycięłam obraz - widać je pięknie. Jutro też mam wolne, ciekawe czy jeszcze będą lecieć, czy już wszystkie odleciały
Niektóre klucze liczyły po kilkadziesiąt sztuk, myślę, że dziś miałam okazję zaobserwować więcej niż 1000 żurawi, zdjęcia robiłam tylko tym, które najbliżej mojej działki leciały, niektóre klucze było tylko słychać, a odległość nie pozwalała je zaobserwować

Mimo, że to zwiastun jesieni, którą polubiłam, o ile nie leje, to jednak jest co podziwiać
Ogród masz ubrany jesiennie, pięknie, a hortensje super u ciebie się wybarwiły
anabuko1 23:07, 25 paź 2017

Ech, żal patrzeć ja te ptaki opuszczają nasze okolice.Szkoda.
Też ostatnio udało mi się uchwycić w kadry klucze odlatujących żurawi.
Ale widziałam już je parę razy.
Gocha 15:33, 27 paź 2017

Jolu cofnęłam się sporo żeby zobaczyć co u Ciebie słychać. Te hortensje ciemne po prostu przepiękne. U mnie nigdy tak Vanilki się nie przebarwiły. A szkoda. Żurawie lecące w kluczach to piękny widok. U mnie to raczej gęsi leciały. Pozdrawiam Jeziora w najbliższej okolicy to jednak zazdroszczę. I coś wyczytałam że Kazimierz odwiedziłaś. A stamtąd tak niedaleko było do Lublina. Czemu nie dałaś znać. Kawka z ciasteczkiem by czekała.
yolka 16:38, 27 paź 2017

Gocha napisał(a)
Jolu cofnęłam się sporo żeby zobaczyć co u Ciebie słychać. Te hortensje ciemne po prostu przepiękne. U mnie nigdy tak Vanilki się nie przebarwiły. A szkoda. Żurawie lecące w kluczach to piękny widok. U mnie to raczej gęsi leciały. Pozdrawiam Jeziora w najbliższej okolicy to jednak zazdroszczę. I coś wyczytałam że Kazimierz odwiedziłaś. A stamtąd tak niedaleko było do Lublina. Czemu nie dałaś znać. Kawka z ciasteczkiem by czekała.

Ech, no widziśz nawet w Lublinie byłam, tam przesiadałam z pociągu na busa, Byłam z koleżanką, też lubi i ma ogród. Może kiedyś będzie okazja, to dam znać. Mam rodzinę w okolicach Biłgoraja to będę mieć na uwadze Twój ogród przy okazji wyjazdu w Lubelskie, a do tego czasu rabata popagórkowa zdąży dojrzeć.
yolka 16:42, 27 paź 2017

Milka napisał(a)

Mimo, że to zwiastun jesieni, którą polubiłam, o ile nie leje, to jednak jest co podziwiać

No właśnie, u mnie też codziennie leje, choć przed chwilą słońce zaświeciło mi w oczy - dla Ciebie słoneczko przesyłam

Margarete 18:30, 27 paź 2017

U mnie też dziś chwilami wychodziło słońce i od razu robiło się przyjemniej Ale generalnie jest szaro, buro i mokro.... wróciłam przed chwilą do domu z pracy to już nawet ogrodu przez okno nie widać... a będzie jeszcze gorzej...deprecha mnie ogarnia powolutku jesienna...i te cmentarze, te wspomnienia i ta nijakość... cierpię na brak światła. Muszę chyba wrócić do suplementowania witaminy D3 i zacząć ćwiczyć jakiś fitness systematycznie żeby mi się endorfiny wydzielały...
yolka 19:16, 27 paź 2017

Milka napisał(a)

Żurawie odleciały, kolor blaknie, leje, wieje, niedługo będzie mrozić i snieżyć - byle do wiosny
paniprzyroda 19:17, 27 paź 2017

Buziaki zostawiam, słoneczko musi zaświecić jeszcze tej jesieni, mam taką nadzieję