Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 19:20, 27 paź 2017

Margarete napisał(a)
U mnie też dziś chwilami wychodziło słońce i od razu robiło się przyjemniej Ale generalnie jest szaro, buro i mokro.... wróciłam przed chwilą do domu z pracy to już nawet ogrodu przez okno nie widać... a będzie jeszcze gorzej...deprecha mnie ogarnia powolutku jesienna...i te cmentarze, te wspomnienia i ta nijakość... cierpię na brak światła. Muszę chyba wrócić do suplementowania witaminy D3 i zacząć ćwiczyć jakiś fitness systematycznie żeby mi się endorfiny wydzielały...

Czas trudny w tych dniach... i nic nie zmienimy...
U mnie też depresyjnie, a przed chwilą wiatr zaczął szaleć, spać będzie trudno. Też jestem światłolubna, cierpię codziennie o 5.30. ale jutro sobota
yolka 19:21, 27 paź 2017

anabuko1 napisał(a)
Ech, żal patrzeć ja te ptaki opuszczają nasze okolice.Szkoda.
Też ostatnio udało mi się uchwycić w kadry klucze odlatujących żurawi.
Ale widziałam już je parę razy.

Byłam, widziałam żurawie i ogród w całkiem dobrej formie, jesieni u Ciebie jeszcze nie widać
an_tre 19:22, 27 paź 2017

yolka napisał(a)

Żurawie odleciały, kolor blaknie, leje, wieje, niedługo będzie mrozić i snieżyć - byle do wiosny

Hej, nie przywołuj jeszcze zimy... jam nie gotowa ;(
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
yolka 19:25, 27 paź 2017

paniprzyroda napisał(a)
Buziaki zostawiam, słoneczko musi zaświecić jeszcze tej jesieni, mam taką nadzieję

U mnie dziś świeciło, jakieś 2 minuty może ciut krócej, a teraz wiatr skowyczy za oknem
yolka 19:28, 27 paź 2017

an_tre napisał(a)

Hej, nie przywołuj jeszcze zimy... jam nie gotowa ;(

Ma być ciepła zima, po zimnej wiośnie, mokrym lecie i ryczącej jesieni kiepska to pociecha, ale przynajmniej rośliny nie wymarzną, ale co z komarami, ślimakami, zeżrą nas w przyszłym roku.
an_tre 19:57, 27 paź 2017

yolka napisał(a)

Ma być ciepła zima, po zimnej wiośnie, mokrym lecie i ryczącej jesieni kiepska to pociecha, ale przynajmniej rośliny nie wymarzną, ale co z komarami, ślimakami, zeżrą nas w przyszłym roku.
taka perspektywa nie jawi się przyjaźnie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Milka 08:51, 29 paź 2017

yolka napisał(a)

Były ostre zimy, a to dziadostwo i tak było. Ja wolę ciepełko jednak, z plagami jakoś powalczymy. Ręcznie ślimaki wybierałam, najwięcej u mnie w trawach się lokują, zwłaszcza skorupkowe. A golasy pomarańczowe się wycwaniły i teraz są czarne z pręgami, trudno je wypatrzyć
Pogoda chyba wszędzie jednaka, szaleje ,,Grzegorz" nad Polską
AnnaCh 12:00, 29 paź 2017

Zgodzę się z Irenką, że temperatura w zimie nie ma nic wspólnego z przetrwaniem komarów. Te skurczybyki nic sobie nie robią z zimy, ich ilość raczej zależy od wilgotności w lecie.
Pozdrawiam Jolu.
yolka 15:01, 29 paź 2017

Na dworze ryczy, huczy, wyje i skowyczy, mam prąd i dach mam jeszcze, wyglądam końca...

yolka 15:03, 29 paź 2017