Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 11:40, 11 cze 2018

Kindzia napisał(a)

Musisz się pocieszyć, że lepsze to niż nic...u mnie, o dziwo, ziemia dobrze wilgotna. Byłam zaskoczona jak sadziłam w piątek. Ten tydzień chłodniejszy będzie i z opadami ma być, to mam nadzieję, odpoczniesz od podlewania.

Proszę o wpisanie na listę oczekujących na nasionka. I z instrukcją obsługi. Kiedy siać, kiedy pikować i takie tam, proszę

Ok.
anabuko1 11:47, 11 cze 2018

U mnie pokropilo z 10 minut. I dalej nic.
Przepięknie pokazany ogród w promieniach słońca.

Ostrozki mega. Co wy robicie że wam tak wysokie rosana ?
yolka 13:16, 11 cze 2018

anabuko1 napisał(a)
U mnie pokropilo z 10 minut. I dalej nic.
Przepięknie pokazany ogród w promieniach słońca.

Ostrozki mega. Co wy robicie że wam tak wysokie rosana ?

Ja akurat je bardzo kocham, poza tym stary obornik w dołek, no i podlewam codziennie w tym roku
adewzuol 13:48, 11 cze 2018

Jolu, po Twoich roślinach nie widać, żeby im brakowało wody, to Twoja zasługa. Róże, ostróżki i liliowce przepięknie wyglądają.

U mnie też bardzo sucho. Ubolewam nad moimi bylinami, bo sporo wypadło mi zimą, właśnie ostróżek, naparstnic i len trwały od Ciebie, a on tak pięknie kwitł każdego dnia przez całe lato. Zapisuję się na nasionka ostróżek.
yolka 14:57, 11 cze 2018

adewzuol napisał(a)
Jolu, po Twoich roślinach nie widać, żeby im brakowało wody, to Twoja zasługa. Róże, ostróżki i liliowce przepięknie wyglądają.

U mnie też bardzo sucho. Ubolewam nad moimi bylinami, bo sporo wypadło mi zimą, właśnie ostróżek, naparstnic i len trwały od Ciebie, a on tak pięknie kwitł każdego dnia przez całe lato. Zapisuję się na nasionka ostróżek.

Ostróżki dobrze jest okryć świerkowymi gałązkami, len prawie wszyscy stracili, u mnie zachowały się dwie siewki. Ostróżki powinny przeżyć, nie wiem czemu wypadły. Zima ciężka była dla naszych roślin. Będę o siewkach pamiętać
Dorota123 22:43, 11 cze 2018

Jak by zostało coś jeszcze nasionek z tej przecudnej ostróżki to też bym poprosiła.
yolka 18:00, 12 cze 2018

Dorota123 napisał(a)
Jak by zostało coś jeszcze nasionek z tej przecudnej ostróżki to też bym poprosiła.

Zbiorę ile się da, sporo będzie nasion
Bogdzia 06:55, 14 cze 2018

Nasionka mają niesamowite powodzenie, gdybys jeszcze do nich obornik dodawała to moze podobne by nam wyrosły.
yolka 17:44, 14 cze 2018

Bogdzia napisał(a)
Nasionka mają niesamowite powodzenie, gdybys jeszcze do nich obornik dodawała to moze podobne by nam wyrosły.

Z bodziszkami już wysyłałam
Ewa777 20:15, 14 cze 2018

Jolu, jeżeli starczy nasionek, to też bym chciała takie śliczne ostróżki gościć w moim ogrodzie

Cudne zdjęcia z zabawy ze słońcem

U mnie też sucho. Od miesiąca nie padało. Prognozy zapowiadają deszcze, w centrum pada, a u mnie nie Podlewam codziennie 2-3 godziny.