Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przy lesie początek 2012/2013

Ogród przy lesie początek 2012/2013

renatamama3 19:48, 31 sty 2014

yolka napisał(a)
Pozdrawiam jeszcze mroźno, ale jutro ma być lepiej

joluś u nas w normie z tym mrozem ,teraz nawet zaczyna się topić.
renatamama3 19:51, 31 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Piwonię czerwoną masz taką samą jak ja, jest to stareńka odmiana z ogródków naszych babć

Aguś,masz rację to stara odmiana babcina w 100% ,wykopał mi ją tata z babcinego ogrodu ,której już z nami nie ma pozdrawiam
renatamama3 19:54, 31 sty 2014

alinak napisał(a)
Czerwonego mało , ale za to jaki czerwony ...piwonia w najlepszym wydaniu ... polubiłam tę zabawę . bo tyle nowości zobaczyłam . nie da się być we wszystkich wątkach non stop . a to jest fajna składanka kolorystyczna .....niezmiennie pieję ...ah te twoje widoczki na Tyniec .

Alinko ,witaj u mnie ,piwonie kocham i to właśnie te stare .masz rację zabawa przednia ,cieszy oczy ,przypomina nam nasze zakątki ,co gdzie posadzone .Ty masz na Kalwarię ,mamy po równo ?
Agania 19:57, 31 sty 2014

Renatko z ogrodu przy lesie, też muszę pochwalić twoją czerwoną piwonię, muszę Ci się przyznać, że w moim dziecięstwie nigdy nie lubiłam piwonii, w ogóle mało co o kwiatkach wiedziałam, lubiłam tylko skalniaczki, a teraz od 2 latek rosną i u mnie piwonie, ale mam tylko różówe, takiej czerwieni u mnie brakuje, wiesz........... mam zajawkę na tą szczypiorkową, widziałam w ofercie w bylinowym raju za 31 zł i jak się tutaj nie skusić

buziaki
alinak 20:41, 31 sty 2014

No tak w sumie nie mam co narzekać . uważam że małopolska to najpiękniejszy rejon poleski ...ale to puki nie jestem gdzieś na Mazurach , bo to po górach druga moja miłość
Asia 14:59, 02 lut 2014

Witam Cię serdecznie i dziękuję za odwiedzinki ja ciagle zastanawiam sie nad planami na ten rok w ogródku, narazie buszuje w nim kret a my walczymy z nim. Mam problem z rabatami, na których mam cebulowe, a zawsze dosadzałam tam jednoroczne. Nie wiem co najlepiej byłoby posadzic, żeby było ładnie i chciało rosnąc na mojej trudnej ziemi. Pozdrawiam, dobrego czasu na feriach...
renatamama3 21:47, 02 lut 2014

Agania napisał(a)
Renatko z ogrodu przy lesie, też muszę pochwalić twoją czerwoną piwonię, muszę Ci się przyznać, że w moim dziecięstwie nigdy nie lubiłam piwonii, w ogóle mało co o kwiatkach wiedziałam, lubiłam tylko skalniaczki, a teraz od 2 latek rosną i u mnie piwonie, ale mam tylko różówe, takiej czerwieni u mnie brakuje, wiesz........... mam zajawkę na tą szczypiorkową, widziałam w ofercie w bylinowym raju za 31 zł i jak się tutaj nie skusić

buziaki

Aagtko,jakoś u mnie czerwonego w ogrodzie mało ,mam jeszcze berberysy .Ja z dzieciństwa pamiętam ,że ogrodowe lubiłam róże oraz goździki i skalniaczki jak ty .Pamiętam,że nie przepadałam za Jaśminem .
Piwonii mam 4 gatunki ,3 to od babci z ogrodu ,jak będę zmieniać ogród pójdą ze mną hi hi hi .
Ja jestem dziś szczęśliwa ,bo oglądałam ofertę Hajdrowskich i pojawiła się Pomponella ,nie muszę zamawiać.Mają też jakieś piwonie ,ale nie przeglądałam ,bo na wiosenne zakupy mam już i tak listę za długą .pozdrawiam cieplutko

renatamama3 21:50, 02 lut 2014

alinak napisał(a)
No tak w sumie nie mam co narzekać . uważam że małopolska to najpiękniejszy rejon poleski ...ale to puki nie jestem gdzieś na Mazurach , bo to po górach druga moja miłość

Też ,tak uważam .Nie byłam jeszcze na Mazurach ,ale przyznam Ci się ,że rozglądam się za jakąś rekreacyjną działeczką tam pozdrawiam
Asia 22:31, 02 lut 2014

Renatko, myślałam o tych różach ale muszę je kopczykowac na zimę i niszczyły by się roślinki przed nimi te rabaty takie zwykłe prostokątne, przy ogrodzeniu, oddzielone drzewkami. Mam na nich cebulowe rzędami i między nimi sadziłam jednoroczne. Muszę miec takie rośliny "bukietowe" bo je uwielbiam także w wazonie. mam kiepską ziemię, próbują ją nawozic ale i tak większośc rośnie kiepsko. O rety ale się rozpisałam
JoannA 17:39, 03 lut 2014

renatamama3 napisał(a)

Też ,tak uważam .Nie byłam jeszcze na Mazurach ,ale przyznam Ci się ,że rozglądam się za jakąś rekreacyjną działeczką tam pozdrawiam

To jak będziesz jechała na Mazury to zapraszam do mnie Renatko.
A mnie się marzy domek w górach.
buziaki