Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przy lesie początek 2012/2013

Ogród przy lesie początek 2012/2013

Asia 12:43, 09 lut 2014

Troszkę zazdroszczę tej kawki w ogrodzie ja utknęłam w papierach do pracy.... tak mój M jest żołnierzem i "odpoczywa" sobie na poligonie pozdrawiam serdecznie
Asia 12:43, 09 lut 2014

a, spacerek i ogród super
JoannA 20:21, 09 lut 2014

renatamama3 napisał(a)
Asiu ,jest to jakieś wyjście z tymi różami ,myślałam ,też o bylinach ,jakoś nie chcę w donicach tych ,typowo donicowy typu surfinie,chciałabym ,żeby ogród był na tarasie ,może posadzę dzwonki ,trawy ,lobelię .
U mnie wczoraj ,było 8( w cieniu ,w słonku ,to już kawkę można było pić.
Ciekawe ,czy tamtego roczne stipy przeżyją.
pozdrawiam

Renatko, bardzo ładnie rosły mi stipy w donicach i tak kombinuję dodać je do róż, a do tego jeszcze niebieską lobelię zwisającą. Ale najważniejsze to kupić jakieś fajne duże donice na taras, coś mi już w oko wpadło ale czekam na zastrzyk gotówki. U mnie wiosna jeszcze daleko w lesie to mogę na spokojnie pokombinować, a i plany też mogą sie zmienić. Póki co to planuję do donic róże miniaturowe, stipe i lobelię.
pozdrawiam
kaisog1 20:38, 09 lut 2014

Renata widać, że nie możesz się doczekać sezonu To odliczanie... ale ja tez juz żyję tym ciepełkiem i ogrodem
renatamama3 09:14, 10 lut 2014

Asia napisał(a)
Troszkę zazdroszczę tej kawki w ogrodzie ja utknęłam w papierach do pracy.... tak mój M jest żołnierzem i "odpoczywa" sobie na poligonie pozdrawiam serdecznie

Asiu ,współczuje roboki w domu ,ja uważam ,że pracy nie powinno się przynosić do domu ,no chyba ,ze pracuje się ,w domu .
troszkę ,nie ciekawa pogoda na poligon ,u mnie M na szczęście nie wyjeżdża ,był 2 lata temu na 2 mc ,kiedyś sporo wyjeżdżał ,miał taki etat ,w siłach powietrznych ,ale ja miałam troszkę dość i dzieciaki też ,mój synuś po jednym powrocie tatusia Nie było go 8 tygodni przyjechał na tydzień na święta i Nowy Rok i znowu na 6 tyg ,jak M otworzył drzwi ,synuś 1,5 roku schował się za mną i spytał się ,co to za pan ,M tak to ruszyło ,że zmienił etat na bardziej stacjonarny .pozdrawiam w kolejny słoneczny dzień .
renatamama3 09:19, 10 lut 2014

JoannA napisał(a)

Renatko, bardzo ładnie rosły mi stipy w donicach i tak kombinuję dodać je do róż, a do tego jeszcze niebieską lobelię zwisającą. Ale najważniejsze to kupić jakieś fajne duże donice na taras, coś mi już w oko wpadło ale czekam na zastrzyk gotówki. U mnie wiosna jeszcze daleko w lesie to mogę na spokojnie pokombinować, a i plany też mogą sie zmienić. Póki co to planuję do donic róże miniaturowe, stipe i lobelię.
pozdrawiam

Asiu ,a w gruncie przeżyły Ci te stipy?z różami fajnie będzie wyglądało tak lekko.U mnie ,pierwsze zakupy to ,będą trzy kratki na bluszcz ,pewnie ,nawozy do trawy i coś na opryski do róż i wrzosów .pozdrawiam
renatamama3 09:24, 10 lut 2014

kaisog1 napisał(a)
Renata widać, że nie możesz się doczekać sezonu To odliczanie... ale ja tez juz żyję tym ciepełkiem i ogrodem

Gosiu, oj tak ,jakoś sobie tłumaczę ,że jak będzie marzec i taka pogoda jak teraz ,to już zima nie wróci ,i już będzie można działać ogrodowo .pozdrwiam
renatamama3 09:25, 10 lut 2014

Do marca zostało 18 dni .

Od dzisiaj znowu w domu będzie gwarno ,młodzi wracają z obozu .
renatamama3 13:31, 10 lut 2014

Popracowałam w ogrodzie ,liście host oczyszczone ,taczkę igieł z sosen przy ogrodzeniu zgrabiłam ,przesadziłam trzmieliny ,udało mi ,się jedną skrzyneczkę w tej co ziemia odmarzła przesunąć ,jest miejsce na 4 ,hura .Jutro jak będzie taka pogoda to grabienie trawnika .Na dziś to wszystko ,trzeba zrobić obiadek i jechać po młodych .
Trzmieliny na pniu odkryłam ,ładnie przezimowały.
JoannA 18:17, 10 lut 2014

renatamama3 napisał(a)

Asiu ,a w gruncie przeżyły Ci te stipy?z różami fajnie będzie wyglądało tak lekko.U mnie ,pierwsze zakupy to ,będą trzy kratki na bluszcz ,pewnie ,nawozy do trawy i coś na opryski do róż i wrzosów .pozdrawiam

Renatko, dzisiaj oglądałam stipy bo troche śniegu zeszło po dzisiejszym deszczu. Żyją, są zielone ale co dalej będzie czas pokaże
Z zakupami cały czas sie wstrzymuję ale przegląd nawozów i środków ochrony juz zrobiłam. Trochę zostało z ubiegłego roku ale cos musze dokupić.
Wczoraj wysiałam werbenę.
pozdrawiam