Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przy lesie początek 2012/2013

Ogród przy lesie początek 2012/2013

Maria667 23:20, 14 maj 2013

Renia!
Ławeczka super Będzie piękną ozdobą i praktycznym meblem zarazem
yolka 08:42, 15 maj 2013

A co tam nowego w ogrodzie przy lesie
renatamama3 11:21, 15 maj 2013

JoannA napisał(a)
Naprawdę jestem pełna podziwu, to taki mały chłopiec. Ale to dobrze Renatko kiedy dziecko stawia sobie wysoko poprzeczkę i jest ambitne. Możecie być dumni z syna!
Renatko, odnośnie host, sadziłaś je jesienią czy teraz wiosną. Naprawdę są śliczne i okazałe. Żurawkom też niczego nie brakuje. Piękna miodunka (niebieska czy różowa?) u mnie nie chce rosnąć, chyba zbyt dużo słońca. Powtórzę się, ale podoba mi się jak urządzacie swój ogród.
Zastanów się dobrze nad zakupem drzewek na szpaler, nie wiem czy będziesz zadowolona ze świerków pospolitych, polecam choinę kanadyjską lub serby.
Komary u nas gryzą okropnie, o 18 uciekam już z ogrodu bo nie da się wytrzymać. Jestem w domu o 16 więc przez te 2 godziny niewiele można zrobić, podlałam tylko w donicach, horti, hosty i rh a reszta niech sobie radzi, nie jest aż tak bardzo sucho. Wyczesałam sosny, troszkę igieł się uzbierało. Jutro chcę wysadzić stipę i werbenę bo chyba już nie będzie przymrozków.

Asiu dzięki ,mój synek to jeszcze dziecioch jak to M mówi mamin synek ,ja się wtedy wkurzam ,bo teraz jest mój ,kiedyś innej kobiety .M ma trochę racji bo jego klasa jedzie na wycieczkę 3 dniową z 2 noclegami ,wpłaciłam zaliczkę ,a On sam swoją panią poinformował ,że On nie jedzie ,na siłę go nie wypcham ,powinien wyrosnąć z tego .Moja cała 3 lubi sport ,rowery ,rolki ,łyżwy ,siatkówka starszy syn trenuje ,córa przez 3 lata, też trenowała niestety trener z powodów zdrowotnych na rok się wycofał ,a nowa pani córce nie podeszła,kajaki pływają po Wiśle.Córa złożyła podanie do gimnazjum o profilu sportowo-narciarskim.
Moje hosty ,dwie to zakup z tej wiosny ,zakup allegro,2 w tamtym roku ,chyba czerwiec w szkółce ,i kilka zakup jesień 2011 ,były w przechowalni .Asiu miodunka chyba ,różowa ,jest u mnie 2 tygodnie ,te ,z tamtego roku znikły.
Zobaczymy ,może przetrwają ,jak nie to ,co roku nowe ,bo w leśnym zakątku muszą być.
A serby ,są jak dla mnie za sztuczne ,chodź mam thuje też sztuczne ,ale nie przy lesie .
Komary ,wiem coś o tym ,my się ,pstrykamy ,na komary ,mój starszy ma uczulenie,na te mendy .
pozdrawiam
renatamama3 11:23, 15 maj 2013

Maria667 napisał(a)
Renia!
Ławeczka super Będzie piękną ozdobą i praktycznym meblem zarazem

Marysiu ,oj tak ,czasem siadam na 5 minut ,chodź częściej córa z kotem ,teraz właśnie synek z lodem .pozdrawiam
renatamama3 11:32, 15 maj 2013

yolka napisał(a)
A co tam nowego w ogrodzie przy lesie

Yolka ,do przodu ,jak widać nowa ławeczka ,moja miłość ,robi się taras to znaczy ,już tylko czekamy na deseczki ,bo legary M już zrobił ,więc niedługo ,będzie mnie cieszył ,dechy mają być w tym tygodniu.Kończymy ogrodzenie ,jeszcze to potrwa bo jest problem z deseczkami ,musi być odpowiednia grubość i szerokość ,wczoraj ,udało się M kupić na na kolejne 2 przęsła z nowej dostawy .Wybieram ,się do szkółki po 2 limki .pozdrawiam i wpadnę zobaczyć co u Ciebie
JoannA 11:36, 15 maj 2013

renatamama3 napisał(a)

Marysiu ,oj tak ,czasem siadam na 5 minut ,chodź częściej córa z kotem ,teraz właśnie synek z lodem .pozdrawiam

Renatko, na ławeczce też czasem siadam na 5 minut, najczęściej to mój M na niej siedzi razem z psiunią
renatamama3 12:20, 15 maj 2013

No tak Asiu nam ,szkoda czasu ,wczoraj siedzieliśmy z M z 10 minut ,bo uzgadnialiśmy sprawę ogrodzenia i co dzieciakom kupić na dzień dziecka , no i będzie trampolina lub nowy basen ,w sumie sami dali taki pomysł.U nas też będzie piesek ,młodzi doczekać już się ,nie mogą ,tylko skończymy ogrodzenie.pozdrawiam i wstawiam kilka zdjęć.
AgnieszkaW 12:21, 15 maj 2013

Śliczne masz hosty, pozdrawiam serdecznie
renatamama3 12:27, 15 maj 2013

Róż ,już takie duże ,szałwia też .

serduszka nadal zachwyca

szpalerek irysków pumlia na przemian z rogotownicą

justa35 12:33, 15 maj 2013

renatamama3 napisał(a)
Róż ,już takie duże ,szałwia też .

serduszka nadal zachwyca

szpalerek irysków pumlia na przemian z rogotownicą

Rośnie, rośnie aż miło. Ławeczka super. W końcu przyjdzie czas, że usiądziesz na dłużej i będziesz podziwiać swoje i przyrody dzieło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies