Witaj Renatko ależ idą prace u Ciebie piękne roślinki i widać że wszystko idzie do góry . A szczególnie spodobały mi się 2 roślinki taka rózowa i niebieska na 24 stronie coto jest Pozdrawiam cieplutko
Asiu ,nazbierałam pokrzyw ,trochę podrobiłam ,zalałam wodą ,ja zrobiłam w wiadrze po podkładzie pod tynk ok 20 litrów odczekałam 10 dni aż skończyło fermentować i przystąpiłam do nawożenia ,rozcieńczonym roztworem 0,5 litra gnojowicy i 10 litrów wody .Więc proste ,warto ,ale śmierdzi ,synek uciekł do domu ,bo stwierdził ,że śmierdzi jak krowy łajno ,ale coś za coś mami ekologiczny nawóz w dodatku darmo.
Witaj Renatko!
Wszystko pięknie się rozrasta. Wiosna robi swoje, a po tych deszczach to już w ogóle.
Skarpa niedługo będzie najpiękniejszą Twoją rabatą. Dołóż tam jeszcze trochę kamienia. Będzie świetnie wyglądał pomiędzy roślinami
Asiu nie ma za co ,po to tu jesteśmy .
Marysiu kamyki dojdą tylko czekam ,aż M pojedzie do żwirowni .Ta rabata przy tarasie ,powstaje dopiero ,na gorze w tamtym roku posadziłam lawendę,bergenię ,floksy ,żagwiny, iryski i pergolę z hortensją pnąca niestety pan od tynku ją złamał.W tym roku doszło trochę traw ,róże i bukszpany ,jeszcze nie jest skończona po pierwsze kamienie po drugie przy pergoli u stup skarpy nasadzenia będą lawenda lub kocimiętka w sobotę jadę do szkółki i decyzja musi zapaść ,po trzecie ,cały czas się gryziemy czy ciuradełko czy oczko wodne pozdrawiam Was w ten piękny dzień.
Witaj Renatko! Taka skarpa to wyzwanie. Ja bym się skłaniała bardziej do ciuradełka. Z oczkiem wodnym sporo zachodu jest, natlenianie, oczyszczanie itp. Odwiedzaj mnie częściej. Pozdrawiam
Aniu Witaj u mnie ,wiem,że wyzwanie ,na początku fiksowałam na nią na M ,że uparł się na kanalizację ,przez co musieliśmy wysoko zrobić fundament ,bo poziomy by nie wyszły ,ja byłam gotowa na oczyszczalnię ,no i powstała skarpa po zasypaniu fundamentów ,a ja postanowiłam się z nią zmierzyć i teraz cieszę się ,że jest ,bo płaski tereny mnie męczą.
Jeśli chodzi o oczko to jestem tego świadoma u rodziców zrobiliśmy 12 lat temu takie spore szer 1,70 dł ok 3,5 m .pozdrawiam