Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przy lesie początek 2012/2013

Ogród przy lesie początek 2012/2013

frannorge 13:09, 15 maj 2013

renatamama3 napisał(a)

miejsce na jeszcze 2 limki i chyba ławeczkę

Ale sliczne te kwiatuszki, jak sie nazywaja (wybaczcie laikowi)?
Chyba nadaja sie na kwasna glebe, bo chyba taka wlasnie jest u Ciebie skoro ogrod jest tak blisko lasu?
Zastanawiam sie mocno co posadzic w poblizu rododendrona, ktory wlasnie takiej gleby wymaga, ale musze najpierw ja sobie przywiesc /kupic. Bo choc to brzmi dziwnie, w moim ogrodzie ziemi...nie ma.
Ewa4 14:04, 15 maj 2013

Skarpa fajniutka się robi.Pozdrawiam
renatamama3 15:28, 15 maj 2013

martaibartek napisał(a)
Renatko ale ci wszystko szaleje!!!
Pamiętasz odmiany swoich host? jakbyś znalazła chwilkę podpisałabyś odmiany?

Martuś nie bardzo ,na pewno Blu Angel ,Royal standard ,Fortunego ,jeszcze poszperam za tymi dwoma co ostatnio kupowałam
renatamama3 15:36, 15 maj 2013

frannorge napisał(a)

Ale sliczne te kwiatuszki, jak sie nazywaja (wybaczcie laikowi)?
Chyba nadaja sie na kwasna glebe, bo chyba taka wlasnie jest u Ciebie skoro ogrod jest tak blisko lasu?
Zastanawiam sie mocno co posadzic w poblizu rododendrona, ktory wlasnie takiej gleby wymaga, ale musze najpierw ja sobie przywiesc /kupic. Bo choc to brzmi dziwnie, w moim ogrodzie ziemi...nie ma.

Witam w moich progach ,te kwiatuszki to floksy szydlaste są super ,bezproblemowe ,masz rację u mnie dość kwaśno bo las po 2 Jura -Krakowska .Ja koło rodo mam wrzosy ,zibrinusy i berberysy Pillar ,wszystko sadzone na jesieni ,i radzą sobie ,jesienią dojdą krokusy .
pozdrawiam i zapraszam ponownie
renatamama3 15:37, 15 maj 2013

Ewa4 napisał(a)
Skarpa fajniutka się robi.Pozdrawiam

Dzięki Ewuś ,jak komunia? ja w niedzielę mam rocznicę synka .
frannorge 15:51, 15 maj 2013

renatamama3 napisał(a)

Witam w moich progach ,te kwiatuszki to floksy szydlaste są super ,bezproblemowe ,masz rację u mnie dość kwaśno bo las po 2 Jura -Krakowska .Ja koło rodo mam wrzosy ,zibrinusy i berberysy Pillar ,wszystko sadzone na jesieni ,i radzą sobie ,jesienią dojdą krokusy .
pozdrawiam i zapraszam ponownie

Obawiam sie, ze u mnie nie dalyby rady, bo chyba wymagaja stanowiska slonecznego, a w miejscu gdzie bedzie rododendron slonce zaglada max do poludnia. Wydaje mi sie, ze najlepiej szukac roslin, ktore czuja sie dobrze w polcieniu lub cieniu, jak myslisz?
renatamama3 15:57, 15 maj 2013

Mam je na skarpie tam słońca nie za dużo ,zresztą w całym ogrodzie tak jest ,i dają radę ,warto spubować,bo drogie ni są, za doniczkę płaciłam ok 3 zł pozdrawiam
Ewa4 16:09, 15 maj 2013

Renatko a komunia to u sąsiadów na niedzielę u mnie dopiero za 3 lata.Odnośnie floksów to też mam takie i jeszcze mam różowy ale są piękne i szybko się rozrastają obdarowałam już pół wsi i każdy zachwycony .
frannorge 16:22, 15 maj 2013

renatamama3 napisał(a)
Mam je na skarpie tam słońca nie za dużo ,zresztą w całym ogrodzie tak jest ,i dają radę ,warto spubować,bo drogie ni są, za doniczkę płaciłam ok 3 zł pozdrawiam

Chyba sprobuje, ale wysiac z nasion jak sie da. U nas ciezko takie byliny dostac, tak jest zreszta z wiekszoscia roslin. A z Polski moge przywiezc legalnie co najwyzej 5 roslin w doniczkach, nasionek naszczescie wiecej.
renatamama3 18:35, 15 maj 2013

Ewa4 napisał(a)
Renatko a komunia to u sąsiadów na niedzielę u mnie dopiero za 3 lata.Odnośnie floksów to też mam takie i jeszcze mam różowy ale są piękne i szybko się rozrastają obdarowałam już pół wsi i każdy zachwycony .

Myślałam ,że u Ciebie ,różowe też mam.