Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Tosi

Ogród Tosi

ana_art 19:20, 26 wrz 2013

Tosia to co brązowe nie odżyje moje thujeczki były stłoczone przez dłuższy czas, potem sadzone tuż przed przymrozkami, wiosną wyglądały koszmarnie, miały podobne zbrązowienia od pnia. Gdyby nie fakt że thujki byly prezentem to wiosna by wylądowały na smietniku malutkie mizerne, łysawe, koszmar. Poczyściłam i dałam mikroryzę, nawozy i lałam wodę aż do mrozów. po dwóch latach wyglądają ślicznie. Tak wyglądały w kwietniu 2011 po czyszczeniu suchych gałązek,

dałam im szanse i jest tak
ana_art 19:23, 26 wrz 2013

i też nie miałam agro, a korzenie drobniutkie i dlugie są tóż pod korą
Joanna___ 19:23, 26 wrz 2013

Tosia,witam się

Wpadłam od razu na Twoje szmaragdy Moje wygladają równie okrutnie i to nie tylko one a wszystkie iglaki jakie posiadam (oprócz kosodrzewiny).Nigdy czegoś takiego nie miałam w ogrodzie.
Też zachodzę w głowę jaka jest przyczyna i myślę,że to tegoroczna susza.Ja w dodatku...o zgrozo....w tym sezonie zaniedbałam podlewanie,bo poświęcałam czas na dalsze robienie ogrodu.No i mam......
Także nie jesteś sama,skubiemy razem.Ja już niczym teraz nie pryskam.
Enya73 19:25, 26 wrz 2013

Szkoda, że nie mam zdjęć, ale wierzcie mi na słowo, że na pniach oskubanych kiedyś tuj, po jakimś czasie pojawiły się nowe gałązki, a teraz są takie, jak u Anetki
atena35 19:28, 26 wrz 2013

ana_art napisał(a)
Tosia to co brązowe nie odżyje moje thujeczki były stłoczone przez dłuższy czas, potem sadzone tuż przed przymrozkami, wiosną wyglądały koszmarnie, miały podobne zbrązowienia od pnia. Gdyby nie fakt że thujki byly prezentem to wiosna by wylądowały na smietniku malutkie mizerne, łysawe, koszmar. Poczyściłam i dałam mikroryzę, nawozy i lałam wodę aż do mrozów. po dwóch latach wyglądają ślicznie. Tak wyglądały w kwietniu 2011 po czyszczeniu suchych gałązek,

dałam im szanse i jest tak

Aniuuuuu, dziękuję dodałaś mi otuchy
Anita walczy o nie jak lwica, Ty mnie nakręcasz
Nie mam wyjścia muszę się za nie wziąć
atena35 19:31, 26 wrz 2013

Joanna___ napisał(a)
Tosia,witam się

Wpadłam od razu na Twoje szmaragdy Moje wygladają równie okrutnie i to nie tylko one a wszystkie iglaki jakie posiadam (oprócz kosodrzewiny).Nigdy czegoś takiego nie miałam w ogrodzie.
Też zachodzę w głowę jaka jest przyczyna i myślę,że to tegoroczna susza.Ja w dodatku...o zgrozo....w tym sezonie zaniedbałam podlewanie,bo poświęcałam czas na dalsze robienie ogrodu.No i mam......
Także nie jesteś sama,skubiemy razem.Ja już niczym teraz nie pryskam.

Asiu ja będę jeszcze walczyła
Dziewczyny mają doświadczenie, więc nie ma powodu żeby nie spróbować.
Poza tym nie uśmiecha mi się ta wymiana
atena35 19:36, 26 wrz 2013

Enya73 napisał(a)
Szkoda, że nie mam zdjęć, ale wierzcie mi na słowo, że na pniach oskubanych kiedyś tuj, po jakimś czasie pojawiły się nowe gałązki, a teraz są takie, jak u Anetki

Wierzę, howk.

Acha - znalazłam i zamówiłam 500ml za 193zł (licząc z przesyłką).
Jakbyś miała potrzebę mogę ci odlać setkę

Będę psikać wszystko - nawet pod pachą
ana_art 20:06, 26 wrz 2013

Anitko no moje i od pnia były wyłysiałe, tzn oskubałam je bo te rudości mnie denerwowały, powiedziałam wóz albo przewóz... no i mam
Enya73 20:07, 26 wrz 2013

atena35 napisał(a)

Wierzę, howk.

Acha - znalazłam i zamówiłam 500ml za 193zł (licząc z przesyłką).
Jakbyś miała potrzebę mogę ci odlać setkę

Będę psikać wszystko - nawet pod pachą

No tam, to chyba nie ....

atena35 20:19, 26 wrz 2013

Enya73 napisał(a)

No tam, to chyba nie ....