Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Tosi

Ogród Tosi

regli 10:08, 25 cze 2013

atena35 napisał(a)
Róże wsadzone, teraz proszę mnie ratować i doradzać co dalej

Myślałam o lawendzie albo jasnych żurawkach, albo o niebieskich ostróżkach, ewentualnie trawy?

No i co z podporami???

Nie wiem czy mam rację, ale ja bym tym różom tylko dołożyła obwódkę z bukszpanów i dała im spokój. Dla mnie róże są dostojne i bardzo dekoracyjne same w sobie i nie wymagają upiększeń. Zwłaszcza te Twoje Podpory na razie bym zostawiła.
polinka 11:06, 25 cze 2013

atena35 napisał(a)
Róże wsadzone, teraz proszę mnie ratować i doradzać co dalej

Myślałam o lawendzie albo jasnych żurawkach, albo o niebieskich ostróżkach, ewentualnie trawy?

No i co z podporami???
Tosiu gdzie kupowałaś róże i jaka to odmiana?
U mnie dziewczyny zaproponowały pod różami lawendę albo szałwię omszoną i miskanta ML.

atena35 11:07, 25 cze 2013

regli napisał(a)

Nie wiem czy mam rację, ale ja bym tym różom tylko dołożyła obwódkę z bukszpanów i dała im spokój. Dla mnie róże są dostojne i bardzo dekoracyjne same w sobie i nie wymagają upiększeń. Zwłaszcza te Twoje Podpory na razie bym zostawiła.

Regli podoba mi się pomysł.
atena35 11:11, 25 cze 2013

polinka napisał(a)

Polinko to róża Chopin.
Wczoraj kupiłam - trochę wbrew sobie, bo projekt przewiduje w tym miejscu 3 kule cisowe na pniu a pod nimi żurawki Autumn Leaves.
Teraz czytam, że ta róża popularna na Ogrodowisku więc chyba zrobiłam dobrze

polinka 11:17, 25 cze 2013

Dziękuję Tosiu-już doczytałam, że w ogrodniczym je wypatrzyłaś. Gapa ze mnie
ana_art 11:21, 25 cze 2013

Tosiu jeśli się nie mylę o chopiny rosną wysoko, u Kasi w Komorowie widziałam. Napewno w przyszłości nie obędzie się bez podpór, typu kratka na ścianę lub jakiś obelisk. Masz am mało miejsca więc nie dawałabym nic innego niż bukszpan. Wypełnienia raczej nie będą porzebowały jak się rozrosną
eda 11:25, 25 cze 2013

atena35 napisał(a)
Każdy ogród powinien mieć królową. Oto moje królowe Chopin.
Pierwsza

Druga

Trzecia

Poszłam do ogrodnika po zioła i coś do donic przed drzwi i ... a zwabił mnie zapach

Czy mam je podpierać? czy mają radzić sobie same?
o co ja widzę zaróżowiłas się na dobre a no nie, na biało piękne są tylko chyba krateczka będzie potrzebna bużiaczki
atena35 11:32, 25 cze 2013

ana_art napisał(a)
Tosiu jeśli się nie mylę o chopiny rosną wysoko, u Kasi w Komorowie widziałam. Napewno w przyszłości nie obędzie się bez podpór, typu kratka na ścianę lub jakiś obelisk. Masz am mało miejsca więc nie dawałabym nic innego niż bukszpan. Wypełnienia raczej nie będą porzebowały jak się rozrosną

Liczę na to, że do okna wejdą
I Bukszpan chyba będzie z innymi gdy się rozrosną może byż problem
Evchen 11:33, 25 cze 2013

Tosiu, pięknie .. białe róże są cudowne Chopin rośnie dość wysoko, Irenka z Miłkowa w zeszłym roku pokazywała zdjęcia Chopina, naprawdę wysoka róża Ale podpór u Irenki nie widziałam, zapytaj u źródła Obwódka z bukszpanu moim zdaniem znikinie przy takich wysokich różach, może żurawki byłyby lepsze?.. one kwitnąc mają wysokie delikatne kwiatostany, które ślicznie komponowałyby się z liśćmi Chopina... Ale tak jak teraz jest, też jest ślicznie
ewa004 12:15, 25 cze 2013

Śliczny ten Chopin
I obwódka z bukszpanu ślicznie by się komponowała