Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 11:52, 27 kwi 2016

Malgosik napisał(a)
też przycinam szmaragdy, ale lekko i ręcznie

Małgosiu, w tamtym roku też leciutko recznie przycinałam ale moje smaragdy mają utworzyć prostą, zwartą ścianę i już widać, ze za kilka lat będzie dobrze. W tym roku dostaną dużo pokrzywy to myślę, że pójdą do góry i w następnym roku wyrównam górę
polinka 11:53, 27 kwi 2016

beata_m napisał(a)

Paulinka piękne te trawska u Ciebie!!! Mnie nawet ML nie wszystkie przetrwały

Beatko, trawy dziękują Jesteś pewna, że ML nie przetrwały? Może daj im jeszcze chwilę?
polinka 12:00, 27 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Polinko, jak widzę twoje miskanty, to distaję doła. Pierwszy raz komuś czegoś zazdroszczę. Czy to możliwe, żeby wszystkie miskanty u mnie spały?
Z drugiej strony cieszę się, że u ciebie takie już ładne. Co byś bez nich poczęła?
U mnie dziś drugi dzień mrozi...

Iwonka, zrobiłabym test Twoim trawom. Utnij kilka tych suchych rurek kilka cm nad ziemią i zobacz czy mają w środku zielone? Jeśli tak to znaczy się, że trawa żyje.
Mój ogród jest z każdej stony osłonięty, poprzedni tydzień był bardzo ciepły, przedwiośnie było bardzo mokre a jak wiadomo miskanty potrzebują baaardzo dużo wody, przymrozek miałam tylko jednej nocy i to minimalny bo -1.
Pewnie bardzo dużo różnych czynników ma wpływ na rozpoczęcie wegetacji u traw.
Wczoraj śmiałam się do eMa, że może zimowe ścięcie traw tak je pobudziło do życia?
polinka 12:02, 27 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
Faktycznie miscanty giganty.bedzie znow czad

Asiu, czekam z utęsknieniem na takie trawy

polinka 12:03, 27 kwi 2016

MAD napisał(a)
Piękny łan Red Barona.

Iwonka. Moje ML jeszcze nie raczyły ruszyć. Więc nie tylko Twoje śpią. Dajmy im czas.

Madziu, RB mimo póżniego ciecia ładnie wystartował i cieszy mnie to ogromnie
polinka 12:04, 27 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Moje emelki też sobie śpią, ale rozplenice, Red Barony, Zebrinusy, Variegatusy i Ingridki ruszyły Gdzie im tam do Twoich z rozmiarem!!!

Kasiu, w sezonie wszystko się wyrówna
polinka 12:05, 27 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Kasia, to tobie też zazdroszczę

Iwonko, trzymam kciuki za Twoje trawy!! Myślę, że poczują słońce i wyższe temperatury i odżyją
beta 12:08, 27 kwi 2016

moje miscanty stoją w miejscu jak zaklęte...codziennie sprawdzam czy dają oznaki życia...i dalej nie wiem...czekam cierpliwie dalej
polinka 12:12, 27 kwi 2016

Zana napisał(a)
Przydreptałam tu od Iwonki zobaczyć trawy, aczkolwiek już kiedyś byłam w Polinko Twoim ogrodzie. Twoje trawy są po prostu nieprzyzwoicie dorodne i chyba niejedną osobę tutaj już wyprowadziły lekko z równowagi i o palpitację przyprawiły. Pozwolę sobie zaglądać, bo pamiętam że bardzo mi się u Ciebie podobało. Pozdrawiam

Anula, miło mi bardzo, że do mnie przydreptałaś

Trawy kocham i na to wychodzi, ze miłością odwzajemnioną Nie chciałabym nikogo wyprowadzić z równowagi, proszę mi uwierzyć, że nie to było to moim zamiarem

polinka 12:15, 27 kwi 2016

Alicja169 napisał(a)
Chyba już byłam w Twoim ogrodzie. Masz tu wiele ciekawostek. Nie wszystko jeszcze obejrzałam, ale zaznaczam aby tu wrócić.
Gdzie jest Twój ogród, chyba masz dobry klimat i ziemie takie ładne trawy i już zielone !

Alu u mnie naprawdę brak ciekawostek Tylko trawy, trawy i bukszpany

Mieszkam w przepięknej Dolinie Baryczy, która znajduje się na pograniczu Wielkopolski i Dolnego Śląska.