Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 12:40, 27 kwi 2016

Kawa napisał(a)

a widzisz zastanawiałam sie czy już mogę pokrzywe zrywac i robić gnój

Pewnie, że tak. U mnie już ładna, dorodna pokrzywa Tylko pamiętaj o rozcieńczeniu aby nie popalić roślin.
Kawa 12:42, 27 kwi 2016

polinka napisał(a)

Pewnie, że tak. U mnie już ładna, dorodna pokrzywa Tylko pamiętaj o rozcieńczeniu aby nie popalić roślin.

tak tak pamiętam

mieszankę zapisałam
własnie przesadziła RB do półcienia - znaczy słońce od ok 12 do popołudnia i się zastanwiałam czy sobie poradzi

dzięki
beta 12:44, 27 kwi 2016

ja głosuję za białą ławką
Kawa 12:44, 27 kwi 2016

co do ławki to ja nie robiłabym białej
ale kazdy lubi co innego i każdemu się co innego podba

Paula jako specjalistka od traw - doradź miskant wysoki z nie przewieszającymi się liściami zwarty w kępie ładny co być poleciła?
Zana 12:45, 27 kwi 2016

polinka napisał(a)
Zastanawiam się na jaki kolor przemalować ławkę. Póki co jest brązowa ale pójdzie pod pędzel

Zamiast tych białych donic obok ławki są betonowe, w których będą gracki i jakieś białe kwiatki.

Te białe donice z bukszpanami są teraz trzy razem tu gdzie ten jeden bukszpan na pierwszym planie. NA oknach będzie Bakopa tak jak w tamtym roku.

Myślałam nad jasno szarą ławką albo białą i do tego szare poduchy.
Co myślicie?

Hmm, pierwsze co mi przyszło do głowy to szary, ale z drugiej strony to taka trochę oczywista oczywistość. A może trochę inaczej i np. na lawendowo. Z szarymi poduchami i betonowymi donicami jak dla mnie byłoby fajnie.
beta 12:46, 27 kwi 2016

a może jeszcze inaczej?...a nie myślałaś o zdarciu koloru z ławki i potraktowania jej nap jakąś bejcą lub olejem?
polinka 12:55, 27 kwi 2016

Kawa napisał(a)
co do ławki to ja nie robiłabym białej
ale kazdy lubi co innego i każdemu się co innego podba

Paula jako specjalistka od traw - doradź miskant wysoki z nie przewieszającymi się liściami zwarty w kępie ładny co być poleciła?

Kamilko, ze mnie żadna specjalistka Na palcach jednej ręki można policzyć u mnie gatunki traw

Wysoki, zwarty to Gracilimus ML przewiesza sie...Chyba, że zielono-żółty Zebrinus?
A musi być miskant? Wysoka jest Molinia KF albo Trzcinnik KF i szybciej startują od miskantów
polinka 13:01, 27 kwi 2016

ŁAwka... myślałam o białej ale czy nie będzie się za bardzo wyróżniać??
To nie jest jakiś piękny mebel-ot 30 letnia ławka, która bardziej z sentymentu jest

Pomalowana jest Sadolinem i to grubą warstwą. Szlifowanie nie wchodzi w grę bo eM mnie zabije jak to usłyszy. Niestety wszystkie prace ogrodowe spadły teraz na niego więc nie mogę jeszcze dokładać zdzierania farby

Lawendowy ładny kolor ale u mnie wszystko stonowane. Mam już biały, szary, brązowy. Nie mogę dołożyć kolejnego koloru.
Kawa 13:03, 27 kwi 2016

polinka napisał(a)

A musi być miskant? Wysoka jest Molinia KF albo Trzcinnik KF i szybciej startują od miskantów

mam trzcinnika a obok niego chciałam jakąś trawę wysoką i zwartą
a co myślisz o grazielli?

gracek czy graciella?
beta 13:04, 27 kwi 2016

możesz dołożyć 55 odcień brązu...tak jak u mnie