Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

iwka 08:37, 08 gru 2016

polinka napisał(a)

Opisałam całą sytuację ale jednak skasowałam, nie wiem kto to czyta oprócz nas...

Pszczółko, dowiedziałam się, że dekoracje na BN powinny być kolorowe, wesołe, przede wszystkim wiele różnych form a nie powtarzalnosc. Ale to jeszcze bym przetrawiła...każdy ma inny gust, inne spojrzenie...ale stwierdzenie, że dekoracje hand made są dla biednych ludzi, których nie stać na zakupy wstrząsnęły mną dogłębnie...Na szczęscie nie zapomniałam języka i odpowiedziałam, że przy budżecie dwucyfrowym czułam się jak biedny człowiek...

szkoda tylko, że tacy właśnie ludzie mają błędne pojęcie o czym mówią i targują się o złotówkę. Kilka razy byłam na jarmarkach świątecznych i zawsze mnie denerwują takie sytuacje: ojojoj jakie to ładne, tylko drogie

niech weźmie i sama czy sam zrobi, to się przekona ile trzeba poświęcić na to czasu. Na szczęście są też normalni ludzie
Kawa 08:47, 08 gru 2016

Ja powiem tak
lubię kolorowe stroiki i ozdoby na BN ale przecież nie każdy musi
każdy ma inne poczucie estetyki i potrzeb
lubię kolory i nie wyobrażam sobie swojego biało-szarego domu chociaż u innych uwielbiam te kolory
a sprowadzanie wszystkiego do jednego stwierdzenia jest głupie
całe szczęście ze ludzie są różni bo tak byłoby strasznie nudno.

i chociaż u mnie dużo czerwonego na BN to i szare betony z czerwoną kokardką sie znajdą gwiazdka Polinkowa taką u mnie ma

a ludźmi to nie ma się co przejmować
Malgosik 09:29, 08 gru 2016

ten mech na podkładach prawdziwy?
jak go przymocowałaś?
UrsaMaior 10:45, 08 gru 2016

Polinko. Odzywam się w charakterze pogotowia estetycznego Tak się składa, że betony przerobiłam już kilkanaście lat temu, ale do dziś pamiętam te spojrzenia i jęki "o matko, ale tu jeszcze roboty zostało!", a potem spojrzenie jak na kretyna kiedy mówiłam "nie, nie, tu już wszystko gotowe". Na dodatek miałam jeszcze wtedy wielkie, fabryczne lampy, które teraz ma prawie każdy, ale wtedy ich nie było. Moje zdobyłam przypadkiem i na dodatek za darmo, od znajomego, który pracował w rozbieranej hali i powiesiłam je, bo w kamienicy miałam bardzo wysoko i żadna ze sklepowych lamp nie dawała rady, a na super włoskie wypasy nie było mnie stać. Bosz...jak ja sobie przypomnę te uśmieszki i spojrzenia... Są ludzie, którym po prostu nie mieści się w głowie, że coś takiego może się podobać. W takiej sytuacji szkoda Twojej energii, włącz tryb "ignore". Rób swoje i tyle.
polinka 10:52, 08 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
a o jakim artykule piszesz? tym o dekoracjach?

tak, o tym dekoracyjnym ze zdjęciami. Kokoszka na fb udostępniała
polinka 10:53, 08 gru 2016

Kacha123 napisał(a)
Tak myślałam, że grafik masz napięty! Ale widzę, że wszystko ogarniasz
Betonowe cacuszka cudne!

Kasiu, nie mam wyjścia Trzeba orać Doczekałaś się pana od schodów? Dzisiaj czwartek
polinka 10:54, 08 gru 2016

Kuba napisał(a)
Paulina bardzo mi imponują Twoje działania a wiem z Pin... że na BN się ni skończy
Bardzo mi imponują kreatywne dziewczyny z pomysłem na siebie i cieszę się że w sobie odkryłaś tę iskrę
A o dwóch aniołach ze zdjęcia już myślę jak o swoich

Ewuś, czas pokaze co będzie dalej Ale chyba trawy bardziej mi w duszy grają...

Przyjedziesz za tydzień??
polinka 10:55, 08 gru 2016

AniMa napisał(a)

No kto Ci przykrość robi...pokaż palcem a pomścimy

Polinko mam nadzieję, ze dzisiaj masz lepszy dzień. Buziaki wielkie przesyłam

I... tak, oba anioły w jednym stroiku - wrzucę zdjęcie u siebie

Aniu, jak zobaczyłam Twoje anioły na stole to od razu nastrój lepszy

Dziękuję za to, że jesteś!
polinka 11:10, 08 gru 2016

iwka napisał(a)

szkoda tylko, że tacy właśnie ludzie mają błędne pojęcie o czym mówią i targują się o złotówkę. Kilka razy byłam na jarmarkach świątecznych i zawsze mnie denerwują takie sytuacje: ojojoj jakie to ładne, tylko drogie

niech weźmie i sama czy sam zrobi, to się przekona ile trzeba poświęcić na to czasu. Na szczęście są też normalni ludzie

Iwonko, nie opisałam sytuacji...ale tu nie chodziło o moje betony.

Zostałam poproszona o perojekt i realizację dekoracdji świątecznych w pewnym miejscu użteczności publicznej. Od poczxątku mówiłam, że nie jestem żadną dekoratorką wnętrz i nie mam doświadczenia. Budżet jaki miałam do dyspoycji był dwucyfrowy...
Siedziałam po nocach i robiłam gwiady przestrzenne, eM w czynie społecznym zrobił rudolfa itd. Nie chciałam tam wprowadzać dodatkowych kolorów oprócz szarości. Kolorystyka wnętrza to biało-zielono-czarny, dodałam do tego szarość betonów i szare wstążki. Wiadomo, że przy takiej kwocie nie byłam w stanie zakupić super dekoracji. Większą cześc wydałam na świeczki aby choć troszkę nadać świąteczny klimat.
Efekt finalny nie jest powalający i mam tego świadomość ale wydaje mi się, że z tego co miałyśmy do dyspozycji to choć troszkę ociepliłam wnętrze i większosć dekoracji pasuje do siebie.
Niestety wczoraj usłyszałam wiele przykrych słów o których pisałam wcześniej...

Wyobrażcie sobie, że dzisiaj rano sytuacja odwróciła się o 180 st. Nie wiem czym to jest spowodowane ale dwóch największych krytykantów zadzwoniło z przeprosinami za wczorajsze słowa:
Wieczorem powinnam dostać zdjęcia to sami ocenicie czy to aż tak strasznie wyszło...
polinka 11:13, 08 gru 2016

Kawa napisał(a)
Ja powiem tak
lubię kolorowe stroiki i ozdoby na BN ale przecież nie każdy musi
każdy ma inne poczucie estetyki i potrzeb
lubię kolory i nie wyobrażam sobie swojego biało-szarego domu chociaż u innych uwielbiam te kolory
a sprowadzanie wszystkiego do jednego stwierdzenia jest głupie
całe szczęście ze ludzie są różni bo tak byłoby strasznie nudno.

i chociaż u mnie dużo czerwonego na BN to i szare betony z czerwoną kokardką sie znajdą gwiazdka Polinkowa taką u mnie ma

a ludźmi to nie ma się co przejmować

Kamilko ale ja też lubię czerwony Teraz przygotowuję świeczniki gipsowe na jarmark właśnie z czerwonymi dodatkami A moje główne zdjęcie na FB też ma czerwoną kokardkę