Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Renii 18:16, 16 lut 2019

Czyste szaleństwo. Robota ruszyła. Ja też pocięłam hortki. Gracki jeszcze nie tknięte - po prostu nie zdążyłam. Ale przycięłam żurawki
Gruszka_na_w... 18:34, 16 lut 2019

Poli, u mnie niektóre miskanty w ogóle nie zapadły w sen zimowy. Z zewnątrz przyschły, ale w środku kępy wciąż były zielone źdźbła.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kokesz 18:45, 16 lut 2019

U mnie też mają zielone źdźbła...i w związku z tym nie wiem, czy je dobrze przycięłam...dojechałam do połowy i teraz moje pytanie, czy powinnam je ciąć na równo, również to zielone, czy tylko suchelce a zielone mają wystawać?

Wszyscy tną to i ja pociachałam a teraz myślę, że gdyby przyszedł mróz, tfu tfu, to te zielone źdźbła zmarzną?

Gruszka_na_w... 19:04, 16 lut 2019

U siebie ciachnęłam równo.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Johanka77 22:28, 16 lut 2019

leon60 napisał(a)

Ooo fajnie masz, moja grzecznie spala dwie godziny na sloneczku a matka szalala z cieciem kiedys licze na pomoc

Ola, moja pomagała po raz pierwszy.
Cieszę się.
Ma już 10 lat i staram się z pewnych czynności zrobić jej obowiązek.
Przyszła grabić, ale spodobało jej się cięcie

Twoja też pomogła... bo spała
Johanka77 22:29, 16 lut 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Poli, u mnie niektóre miskanty w ogóle nie zapadły w sen zimowy. Z zewnątrz przyschły, ale w środku kępy wciąż były zielone źdźbła.

Też mam takie wrażenie, że to nie nowe źdźbła, tylko zeszłoroczne.
beata_m 08:01, 19 lut 2019

wiosna wszędzie pięknie
polinka 10:43, 27 lut 2019

Wendy79 napisał(a)

Planuję wyskoczyć około 11. Niech się trochę powietrze ogrzeje. Dzisiaj idę na hortensje Powodzenia

Pewnie już większość wyciachana?
polinka 10:44, 27 lut 2019

mrokasia napisał(a)
Poli, obejrzałam relację z otwarcia sezonu . Ładnie . I doczytałam, że właśnie posadziłaś krokusy ! Może uda mi się posadzić też moje, choć u mnie na razie na termometrze 3 stopnie więc trochę zimnawo...

I jak tam Kasiu, posadzziłaś krokusy?
polinka 10:45, 27 lut 2019

Kokesz napisał(a)

Hahaha widzę, że nie jestem sama
Tydzień temu posadziłam zapomniane narcyze i hiacynty do donic na balkonie

Też się cieszę, że nie jestem sama w zapominalstwie cebulowym