Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 20:55, 27 lut 2015

Juzia napisał(a)
Lawendę tak mocno już opitoliłaś?

Wiem, wiem, że trochę za wcześnie...ale musiałam. Za dwa tygdonie eM. wchodzi do ogrodu i musi mieć miejsce na nogi I do tego czasu muszę się z przesadzaniem uporać a tu jak na złość straszą powrotem zimy
polinka 20:56, 27 lut 2015

siakowa napisał(a)
A mi polinka odpadlo wiosenne odkurzanie tuji...wiatry jakie wialy zima skutecznie zastapily odkurzacz..a ..po pewnej nocy zrobil sie az brązowy dywan przed tujami

Kasiek zazdroszczę Czyszczenie smaragdów to chyba jedyna czynność w ogrodzie, której nie lubię.
polinka 21:00, 27 lut 2015

leon60 napisał(a)
Grabowy żywopłot bardzo by pasował do nowych założeń ale tuje jednak zielone dobrze, że zostają

Oj tak Grab byłby bardzo pożądany przy założeniu minimalistycznym ale oprócz bukszpanów i ice dance nie byłoby nic zielonego w ogrodzie. A szczególnie teraz po wycięciu hortensji i traw to smaragdy wręcz ratują ten widok.
polinka 21:02, 27 lut 2015

Bogdzia napisał(a)
To u Ciebie tez wiosnę widac i sporo już w ogrodzie zrobiłas a ja jeszcze nic, pora się wziąc za prace.Pozdrówka.

Bożenko, u mnie to był wręcz przymus tak szybkiego rozpoczęcia sezonu. Zapowiadają znaczne ochłodzenie to chyba lepiej wstrzymać się jeszcze z ogrodniczkowaniem
Milka 22:23, 27 lut 2015

Wspaniale wyciete limki, a patyczki, co z nimi, trzeba sobie cos rozmnozyc
Cale szczescie, ze ci maz wybil pomysl, z usunieciem szmaragdow, ta zielona sciana jest piekna caly rok i daje ci intymnosc, ufff....a tak poza tym, fajnie się wszystko zapowiada
Madzenka 06:54, 28 lut 2015

Polinka zostaw szmaragdy, tylko tnij je w zwarty żwyopłocik, bo juz sie rzadkie robia.
Dlaczego chcesz wywalić kurze łapki? Te trawki u mnie po trzech katach zachwycają i zamierzam ich dosadzić, sa naprawdę piekne, takie peruczki bardzo gęste.
malgorzata_s 10:17, 28 lut 2015

Toż to będzie u Ciebie prawdziwa rewolucja!!! Co zdjęcie to podpis usuwam...przenoszę...no meksyk pozdrawiam i będę obserwować dalej
polinka 17:18, 28 lut 2015

Milka napisał(a)
Wspaniale wyciete limki, a patyczki, co z nimi, trzeba sobie cos rozmnozyc
Cale szczescie, ze ci maz wybil pomysl, z usunieciem szmaragdow, ta zielona sciana jest piekna caly rok i daje ci intymnosc, ufff....a tak poza tym, fajnie się wszystko zapowiada

Najważniejsze, że pochwaliłaś cięcie Patyczki oddane bliższym i dalszym znajomym. Smaragdy zostają, nie wyobrazam sobie o tej porze roku aby tam był żywopłot liściasty.
polinka 17:19, 28 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Polinka zostaw szmaragdy, tylko tnij je w zwarty żwyopłocik, bo juz sie rzadkie robia.
Dlaczego chcesz wywalić kurze łapki? Te trawki u mnie po trzech katach zachwycają i zamierzam ich dosadzić, sa naprawdę piekne, takie peruczki bardzo gęste.

Pierwsze lekkie cięcie zrobiłam już jesienią, od wiosny ostro się za nie biorę Kurze, ptasie łapki nie wywalam definitywnie...będą posadzone do donic z jednorocznymi albo na cmentarzu.
polinka 17:22, 28 lut 2015

malgorzata_s napisał(a)
Toż to będzie u Ciebie prawdziwa rewolucja!!! Co zdjęcie to podpis usuwam...przenoszę...no meksyk pozdrawiam i będę obserwować dalej

Gosiu, zmieniła mi się koncepcja wiekszości nasadzeń a nawet stylu ogrodu Zobaczymy jak wyjdzie z tym minimalizmem...