Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Toszka 14:26, 25 lut 2015

Tez jestem za cisami - sa odmiany niskie, do 60-100cm, np repens.
Przepraszam za brak polskich znakow - przez jakis czas miec ich nie bede
Margarete 15:40, 25 lut 2015

Witam wiosennie alo prawie-wiosennie ,
budzę sie powolutku z zimowego snu jesli chodzi o ogród, ale póki co na razie czysto teloretycznie bo do ogrodu jeszcze nie wpadam,nie mam kiedy a w wekkend.....moze na godzinke, dwie sie uda
U ciebie juz jak czytałam wszystko porobione, powycinane, uporzadkowane, podcięte.......ja myslałam ze to jakos za wczesnie jeszcze i za zimno na cięcie np. traw....ale spojrzałam w swoje własne wpisy z ub. roku i ....jeszcze bardziej sie zdołowałam tymi zaległościami bo w ub roku o tej porze miałam juz wszystko porobione i z data 24.o2 pokazywałam juz na forum swoje pierwsze kwitnące krokusy.....a ja w tym roku daaaleko w polu jeszcze jestem.....

Polinko - nie mam czasu na odrabianie zaległości wiec poruszam 2 sprawy tylko :
1/ tez bym dała tam cisy przy tej scianie ale jednoczesnie musisz uzbroic sie w cierpliwośc chyba ze kupisz jakies wielgasne egzemplarze... ale pewnie nie....
2/ czy dobrze zrozumiałam, że częśc twoich roslin dostanie eksmisje ? jakie ? dokąd ? dlaczego ?

Buziaki zostawiam !
siakowa 10:24, 26 lut 2015

polinka napisał(a)
Kasiu, Gosiu, Iwonko, KAsiek,Mirello, Ewka dzięki za głosy Utwierdziłyście mnie w wyborze Teraz tylko rozeznać się w cenach...

halo a Pani to juz sadzi te cisy bo innego wytłumaczenia nie przyjmuje odnosnie nieobecnosci
polinka 21:30, 26 lut 2015

Toszka napisał(a)
Tez jestem za cisami - sa odmiany niskie, do 60-100cm, np repens.
Przepraszam za brak polskich znakow - przez jakis czas miec ich nie bede

Toszko, dzięki za nazwę cisa Będę szukać bo właśnie o taką niską mi chodzi.

Nawet jak piszesz bez polskich znaków to i tak wiem o co chodzi Nie denerwuj się.
polinka 21:37, 26 lut 2015

Margarete napisał(a)
Witam wiosennie alo prawie-wiosennie ,
budzę sie powolutku z zimowego snu jesli chodzi o ogród, ale póki co na razie czysto teloretycznie bo do ogrodu jeszcze nie wpadam,nie mam kiedy a w wekkend.....moze na godzinke, dwie sie uda
U ciebie juz jak czytałam wszystko porobione, powycinane, uporzadkowane, podcięte.......ja myslałam ze to jakos za wczesnie jeszcze i za zimno na cięcie np. traw....ale spojrzałam w swoje własne wpisy z ub. roku i ....jeszcze bardziej sie zdołowałam tymi zaległościami bo w ub roku o tej porze miałam juz wszystko porobione i z data 24.o2 pokazywałam juz na forum swoje pierwsze kwitnące krokusy.....a ja w tym roku daaaleko w polu jeszcze jestem.....

Polinko - nie mam czasu na odrabianie zaległości wiec poruszam 2 sprawy tylko :
1/ tez bym dała tam cisy przy tej scianie ale jednoczesnie musisz uzbroic sie w cierpliwośc chyba ze kupisz jakies wielgasne egzemplarze... ale pewnie nie....
2/ czy dobrze zrozumiałam, że częśc twoich roslin dostanie eksmisje ? jakie ? dokąd ? dlaczego ?

Buziaki zostawiam !

Małgosiu, straszą śniegiem i mrozami jeszcze więc nie wiem czy nie lepiej na tym wyjdziesz jak jeszcze nie będziesz miala czasu na ogród

U mnie troszeczkę napięty terminarz mojego eM. wymusił takie szybsze "sprzątanie" ogrodu. Za dwa tygodnie zaczyna prace ziemne i muszę do tego oczyścić teren.

Cisy będą na 100% jaka wysokość to wszystko będzie zależeć od ceny. Na razie ceny powalają z nóg ale wierzę, że coś znajdę

1/2 roślin z ogrodu przechodzi do części gospodarczej, 1/4 zostaną obdarowani znajomi ogrodnicy a 1/4 zostaje Denerwował mnie bardzo ten misz masz i w tym roku idę w minimalizm Zobaczymy czy będę zadowolona?
polinka 21:39, 26 lut 2015

siakowa napisał(a)

halo a Pani to juz sadzi te cisy bo innego wytłumaczenia nie przyjmuje odnosnie nieobecnosci

Kasiek, eM. ma grypę...a chory facet to ciężkie dni dla kobiety
Milka 22:23, 26 lut 2015

Jestem za cisami i polecam ci odmiane Brzeg, w sezonie zlota, zima zielona, szybko rosnie, swietnie sie tnie, wiec w krotkim czasie osiagniesz zamierzony cel, u mnie juz po 1 sezonie murek sie stworzyl i mniej pracy, jak z bukszpanami, buziaki i dawaj fotki z ciecia, bo ja chyba zwariowalam i scielam radykalnie z 2m na 60 lub mniej cm
Madzenka 22:48, 26 lut 2015

Jeśli upolujesz gdzieś te cisy o których Irenka pisze daj proszę znać
siakowa 07:39, 27 lut 2015

polinka napisał(a)

Kasiek, eM. ma grypę...a chory facet to ciężkie dni dla kobiety

No dobra, wytłumaczenie wystarczające
polinka 12:05, 27 lut 2015

Milka napisał(a)
Jestem za cisami i polecam ci odmiane Brzeg, w sezonie zlota, zima zielona, szybko rosnie, swietnie sie tnie, wiec w krotkim czasie osiagniesz zamierzony cel, u mnie juz po 1 sezonie murek sie stworzyl i mniej pracy, jak z bukszpanami, buziaki i dawaj fotki z ciecia, bo ja chyba zwariowalam i scielam radykalnie z 2m na 60 lub mniej cm

Irenko uśmiechnę się do Ciebie po namiary na te cisy bo jak dobrze pamiętam to sadziłaś je w tamtym sezonie. Aż się boję dawać foty z cięcia bo ja chyba jeszcze bardziej radykalnie postapiłam z hortensjami i przycięłam na jakieś 30-40 cm...