Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

leon60 19:56, 19 maj 2015

malkul napisał(a)

jak to gdzie ? we wiadrze

dokładnie
Jagodaa 20:15, 19 maj 2015

Poli, piękne masz te rabaty, takie wymuskane, idealne, czyściutkie i okolice też masz piękne
U mnie buksy też zaczęły się skręcać, ale w porę wyskoczyłam z opryskiem, mniej kapust niż w zeszłym roku, co nie oznacza, że się nie pogorszy .
polinka 21:44, 19 maj 2015

nawigatorka napisał(a)
Witaj - czytałam u Zielonej, że wybierasz sie w czerwcu w Jej (czyli też i moje) strony po cisy. czy masz jakies miejsce na takie zakupy. Bardzo poproszę o informację na priw pozdrawiam

Niestety informacje już przestarzałe.Miałam kontakt do pewnej szkółki, która jak się okazało już nie istnieje
polinka 21:47, 19 maj 2015

ren133 napisał(a)
Polinko
Na czym polega ta miodówka bukszpanowa? Bo moje buksiki (nie wszystkie, ale te większe) zrobiły się takie brązowawe miejscami i maja takie dziwne końcówki. Nie podoba mi się to M mówi, że pewnie potrzebują czasu by zregenerować system korzeniowy ... ale mi to się jakoś nie podoba ... hmmm

Miodówka bukszpanowa jak to trafnie Ewka nazwała to białe kwiatki

Najszybciej można rozpoznać, że to miodówka widzą biały nalot na bukszpanach i zwijanie się liści podobnie jak kapusta.

Reniu czy te brązowe miejsca na bukszpanie to może w tym miejscu gdzie były cięte??
polinka 21:50, 19 maj 2015

Kuba napisał(a)
Ech zazdroszczę Ci teraz tych wolnych dni.
Dzięki za wycieczkę- z przyjemnością odwiedziłam Stawy Milickie bo nigdy tam nie byłam, a tak blisko...
miłego ogrodowania

Ewka, zapierniczam jak głupi osioł w ten wolny tydzień aby nadrobić ten tydzień z życiorysu wycięty- jak go nazywam!

Przyjeżdzaj nad stawy, nawet polecę Ci miejsce gdzie możesz zjeść a nawet kupić świeżą rybkę
polinka 22:02, 19 maj 2015

Juzia napisał(a)
Poliś jak Twoje bukszpany?
Bo moje przyjechane mają kapustki....a moje stare nie mają.
Dobrze, że rosną daleko od siebie.
Muszę opryskać

Miałam dzisiaj troszkę czasu ( za sprawą deszczu, który nie mógł się zdecydować czy padać, czy jednak nie ) i za radą kilku osób poobserwowałam swój ogród

Bukszpany mam z 3 żródeł. Plantacja, mała rodzinna szkółka i tegoroczne nadwyżki od pewnej Pani.

Buksy plantacyjne w najgorszej kondycji, w miejscu marcowego ciecia cały czas brązowe i brak nowych przyrostów. Buksy tegoroczne od Pani po posadzeniu cięte w kule mają już ładne odrosty ale miodówka atakuje cały czas!
Najlepiej wyglądają bukszpany z tej małej szkółki. Kupowałam małe sadzonki na obwódki, cięłam 3 razy w sezonie i są idealne- nawet miodówki brak...

Najładniejsze mam bukszpany na przedpłociu W tym roku nie były jeszcze cięte, mają przewiew bo jeszcze trochę brakuje aby utworzyły gęsty żywopłot. Miodówki brak, piękne zielone przyrosty i rosną jak szalone mimo braku nawozu i podlewania...
polinka 22:03, 19 maj 2015

leon60 napisał(a)
Juzia moje przyjechane też mają kapustki oprysk muszę zrobić

Rabata elegancka

Ola Ty wiesz, że ta rabata miała być inna...
polinka 22:03, 19 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Plany planami, a rabata śliczna

A dziękuję
polinka 22:06, 19 maj 2015

atena35 napisał(a)

Elegancko. Widzę, że trawa beton już przysłania
Dlaczego nie lubię słowa "dosadzanie"?

Tosiu, tamten kancik to tylko na próbę robiłam na krótkim kawałku.

Przy tej rabacie możliwe, że jeszcze trochę i nie będzie trawy i nastanie względny porządek na wjeżdzie!!!
polinka 22:08, 19 maj 2015

bleebla napisał(a)

Jak dla mnie idealnie! Nic bym nie dosadzała za rok

Cieszę się, że idealnie