Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

hankaandrus_44 12:50, 08 kwi 2021

Szafirki z długimi liśćmi też kiedyś miałam, ale mi jakoś wyginęły. Zostały się takie, które mają krótkie listowie. Bardziej je lubię. Chociaż tez się rozsiewają.

A fiołki dopiero mają zamiar się wdzięczyć. Twoje hej, jak już pachną. Buźka

sylwia_slomc... 12:57, 08 kwi 2021

śliczna masz juz wiosnę, ciemiernik cudny
Moje tulipanki z tych większych inne, liście mają w łaty
eda 13:54, 08 kwi 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Szafirki z długimi liśćmi też kiedyś miałam, ale mi jakoś wyginęły. Zostały się takie, które mają krótkie listowie. Bardziej je lubię. Chociaż tez się rozsiewają.

A fiołki dopiero mają zamiar się wdzięczyć. Twoje hej, jak już pachną. Buźka

Haniu mi też bardziej podobają się te zwyczajne piękna Kępa twoja i ciemniejszy kolorek kwiatu ja ciągle je przerywam i chude są
Fiołki bierz na fotkę jak będziesz u siebie na włościach Słońce wychodzi i zachodzi jest nadzieja

eda 13:56, 08 kwi 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
śliczna masz juz wiosnę, ciemiernik cudny
Moje tulipanki z tych większych inne, liście mają w łaty

Dziękuję Sylwuś a to widzisz jeszcze inne haa to będziemy podziwiać kwiaty jak się ujawnią jeden jest bardziej białawy a drugi żółty u mnie
Buziaki
hankaandrus_44 14:15, 08 kwi 2021

W ogrodzie będę może jutro. Mam dostać ciemiernika z kropkami, ale to jeszcze nie wiadomo. Będę się chwalić.
eda 16:21, 08 kwi 2021

Ooooo super Hanusia trzymam kciuki
sarenka 18:45, 08 kwi 2021

Ależ u Ciebie ciemiernikow to pewnie specjalistką jesteś w ich temacie? Poradź mi czy sądzić te moje z doniczek czy czekać jeszcze?
I forsycja już kwitnienia Ciebie,u mnie jeszcze trzeba będzie poczekać na jej kwiaty
eda 19:01, 08 kwi 2021

sarenka napisał(a)
Ależ u Ciebie ciemiernikow to pewnie specjalistką jesteś w ich temacie? Poradź mi czy sądzić te moje z doniczek czy czekać jeszcze?
I forsycja już kwitnienia Ciebie,u mnie jeszcze trzeba będzie poczekać na jej kwiaty

haa specjalista nie ale lubię je przesadzać i już przesadzałam ty z doniczek najpierw musisz je zahartować czyli w chłodniejszy dzień wystawić i przykryć na noc ja to się nie cackam wsadzam i na noc przykrywam jak sobie radzą nie więdną to tylko podlewam a teraz czas niepewny więc po wsadzeniu trzeba przykryć doniczką lub włókniną i to samo jak ostre słońce ale teraz to raczej szans nie ma na słońce
Rumianka 21:32, 08 kwi 2021

Edi, ale masz tych wiosennych pocieszaczy całe mnóstwo wszelkiego kalibru...ciemierników całe szpalerki i to takie kolorowe...ja mam tylko białe, czas to zmienić. Jak się ociepli to wszystko rozkwitnie i pokaże swoją krasę. Pozdrowionka.
sarenka 21:52, 08 kwi 2021

eda napisał(a)

haa specjalista nie ale lubię je przesadzać i już przesadzałam ty z doniczek najpierw musisz je zahartować czyli w chłodniejszy dzień wystawić i przykryć na noc ja to się nie cackam wsadzam i na noc przykrywam jak sobie radzą nie więdną to tylko podlewam a teraz czas niepewny więc po wsadzeniu trzeba przykryć doniczką lub włókniną i to samo jak ostre słońce ale teraz to raczej szans nie ma na słońce

One już na nic były wystawiane,ale ostatnie dwie noce znowu do ganku je chowałam. Dziś miałam je wystawić ale zapomniałam dlugo je hartować?