Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

Anna_I 12:58, 24 lut 2022

Eda, u Ciebie już wiosna Wyślij jej trochę i do mnie...bo u mnie szaro-buro i ponuro.
eda 15:26, 24 lut 2022

sarenka napisał(a)
Eda, a powiedz mi jaka Twoim zdaniem lubia glebę ciemierniki? Bardziej sucha i lżejsza czy mokrą i cięższą?
Przebiśniegi są tak urocze, że nie mogę się napatrzeć

Madziu powiem ci że te moje na przykład pod budlejami mają ziemię gliniastą twardą i praktycznie na cegłach i tam podsypuje im ziemi wiosną i jesienią z kompostownika i rosną w innym miejscu mają lżejszą ziemię i lżej je przesadzać ale też sypie ziemię z kompostownika więc dają radę wszędzie tylko nie lubią latem być na otwartym słońcu choć zwiędną i odrodzą się myślę że mniej przepuszczalna ziemia nie robi im krzywdy jedynie trudniej wykopać
Przebiśniegi dla ciebie

eda 15:28, 24 lut 2022

Magleska napisał(a)
Eda same piękności
jak masz dużo ciemierników i te łany przebiśniegów -prześliczne

Dziękuję Madziu teraz dla nich najlepsza pora czekam na całkowity rozkwit
Tess 15:30, 24 lut 2022

Ależ dużo u Ciebie już tych pierwszych oznak wiosny.
Ciemierniki piękne, ale oczarowały mnie przebiśniegi.
eda 15:33, 24 lut 2022

Anna_I napisał(a)
Eda, u Ciebie już wiosna Wyślij jej trochę i do mnie...bo u mnie szaro-buro i ponuro.

Jasne że wysyłam już leci dziś czapla szara nad głową wysoko mi leciała w pierwszej chwili myślałam że to bocian także zaraz Wiosna będzie wszędzie i dotrze do ciebie Aniu zobaczysz odgadnij liście ja tak sasankę wykonałam i co dzień lepiej ją widać

eda 15:36, 24 lut 2022

Tess napisał(a)
Ależ dużo u Ciebie już tych pierwszych oznak wiosny.
Ciemierniki piękne, ale oczarowały mnie przebiśniegi.

Witaj Teresko
Dziękuję bardzo taki miałam zamysł właśnie by dużo ich było w jednym miejscu już dwa razy dosadzalam i udało się teraz już same się będą rozrastać .
Macham
eda 15:53, 24 lut 2022

Krokusom trudno fotkę zrobić bo wąsko w rabatce hibiskusowej. Wiciokrzew japoński już listki ma i pąki magnolii Ricki już widoczne .Ranniki pod kaliną szaleją w tym roku są już naprawdę duże urosły z nasionek i widzę że maluchy są także już siewki się roznoszą i jeszcze widać przy kratce z Jerzynami pąki śliwowiśniowa Pisardii (z kartki piszę bo ciągle zapominam)

Monika83 17:32, 24 lut 2022

Eda czyżby nowy nabytek wiśni piłkowanej?I kto by pomyślał że jeszcze w lutym będziemy sadzić ty wiśnie ja ciemierniki
eda 20:25, 24 lut 2022

Monika83 napisał(a)
Eda czyżby nowy nabytek wiśni piłkowanej?I kto by pomyślał że jeszcze w lutym będziemy sadzić ty wiśnie ja ciemierniki

haa nie nie ona jest drugi sezon myślę że będzie mocniej kwitnąć niż ostatnio jak ją przymrozki marcowe nie siekną
sarenka 18:01, 25 lut 2022

eda napisał(a)

Madziu powiem ci że te moje na przykład pod budlejami mają ziemię gliniastą twardą i praktycznie na cegłach i tam podsypuje im ziemi wiosną i jesienią z kompostownika i rosną w innym miejscu mają lżejszą ziemię i lżej je przesadzać ale też sypie ziemię z kompostownika więc dają radę wszędzie tylko nie lubią latem być na otwartym słońcu choć zwiędną i odrodzą się myślę że mniej przepuszczalna ziemia nie robi im krzywdy jedynie trudniej wykopać
Przebiśniegi dla ciebie

Czyli w sumie dadzą sobie wszędzie radę
Moje są w słonku.

Achh te przebiśniegi