Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 02:23, 23 lut 2025

Margo2 napisał(a)
Ale masz tych tamaryszków.
I ładnie prowadzone. Czy to są szczepione?
Ja swojego tak wyprowadziłam, ale ciągle od dołu wybijają nowe gałązki. Co roku, a nawet dwa razy musze wycinać

Dziękuję miło mi
Gosiu one krzaki były i też z ziemi wychodziły ale ja wybrałam najgrubsze łodygi i pilnowałam i tłumaczyłam - nie wychodzi bo i tak ciachne !
No i uspokoiły się tylko skubie te główne nogi cały czas z młodych odrostów no i górę gdzie nie gdzie tnę chyba 2 lub 3 razy do roku .Biały pod grillem to nie muszę mocno ciąć a różowy to już mocniej bo przy domu .Trochę z nimi roboty wiesz sama bo też masz ale co tam nie jest ciężko ciąć bo kruche tylko wysoko
Rumianka 16:44, 23 lut 2025

jesteś specjalistką od tamaryszków...Takich cudnych okazów nie widziałam nigdzie...a białego to nigdzie ...nigdzie.
UrszulaB 17:30, 23 lut 2025

Az mi sie przez ciebie yez zachcialo tamaryszka... Cudne masz

Ide szperac w necie
eda 23:02, 25 lut 2025

Rumianka napisał(a)
jesteś specjalistką od tamaryszków...Takich cudnych okazów nie widziałam nigdzie...a białego to nigdzie ...nigdzie.

Ojej dziękuję ale wiesz Eliska to pospolity krzew nie jest wymagający żadne mistrzostwo tylko cierpliwość może mimo to bardzo mi miło .
Chciałam drzewko i dążyłam do tego no i udało się .
A biały kiedyś można go wszędzie kupić teraz trudniej bo jednak wiele odmian zmieszało się podobno i róż dominuje cieszę się , że go mam jak Kasia Bawareczka mówi drzewko z piórkami białego ptaka
eda 23:03, 25 lut 2025

UrszulaB napisał(a)
Az mi sie przez ciebie yez zachcialo tamaryszka... Cudne masz

Ide szperac w necie

Dziękuję Ulcia powodzenia
eda 23:16, 25 lut 2025

Po ciemiernikach, rannikach przebiśniegach teraz czas na krokusy

ElzbietaFranka 14:04, 27 lut 2025

Oj u mnie to jeszcze daleko do kwitnięcia. Krokusy z ziemi nie wyszły.
Chce zakupić ranniki u królika czy one się dobrze rozsiewaja. dobrze. Nie wiem ile kupić. Czy długo kwitną?

eda 14:41, 01 mar 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Oj u mnie to jeszcze daleko do kwitnięcia. Krokusy z ziemi nie wyszły.
Chce zakupić ranniki u królika czy one się dobrze rozsiewaja. dobrze. Nie wiem ile kupić. Czy długo kwitną?

Hej Ewcia twoja wiosna też zaraz przyjdzie zobaczysz
Ranniki z jednej strony mam z nasion od Hanusi a tu przy domu dostałam jednego i tak stopniowo rozsadzałam szybko z korzonka się rozmnaża.z nasion trzeba poczekać pokazuje się zielony i chyba dwa sezony i dopiero ma kwiatki
A kwitnie długo pąki już pokazały się na początku lutego i niedawno się otworzyły teraz będą jeszcze aż mocniejsze słońce zaświeci bo zamykają się jak zimno ...
eda 14:47, 01 mar 2025

eda 14:59, 01 mar 2025

tego artystę udało mi się rozsadzić i baaardzo się cieszę bo powiększam kolekcje juupi napiszcie czy wam te kropkowane gwiazdkowe też się udaje ?

A ten u dołu fotki jest taki mikry i muszę poczekać aż zrobi się bardziej gęsty ...już zapomniałam jaki kolor ma ale też ten rodzaj .Ostatnia fotka to Szczepka tego pierwszego kot mi poturbował więc wcisłam ale czy coś z tego będzie zobaczymy