Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 18:07, 12 lut 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

No właśnie muszę wszystko do kupy posadzić. Każde kwiaty jak posadzone w grupie to jest ładny efekt.
U mnie dużo różnych zawilców wiosennych też różne kolory od niebieskich do różowych i białych.

Tak tak Ewcia wtedy je widać z daleka a jak ktoś lubi po mieszać to też ładnie jak komu pasuje ja chyba zaczynam skłaniać się trochę tak że rośliny same się rozchodzą po ogrodzie choć trochę posadziłam tak poukładane zobaczymy jaki efekt będzie w tym sezonie
fajnie że masz różne kolorki dobrze by było je rodzinkami posadzić bo może się wyrodzą z kolorów jak za blisko bo u mnie ciemierniki się zmieszały przynajmniej te jasne ale co tam
eda 18:37, 12 lut 2025

Witajcie dziś w mroźny czas bez śniegu choć coś udaje padać może się rozkręci .
Chciałam wam pokazać tu jesienią wytargaliśmy szpaler derenia ...wiecie mówię wam jak coś będziecie mieli zamiar wykarczować to trzeba zastanawiać się i działać jak najszybciej bo gdy za długo się czeka to jest coooraz trudniej ...uwielbiam robotę - przyjemność ogrodową ale w tym przypadku to była orka
teraz spoko czekamy na wiosnę z niecierpliwością bo korzenie jeszcze mogą zaskoczyć tyyyle ich było ...
nasadzenia już mam plan ale jeszcze się zastanawiam

stopniowo ...

i ostatecznie tak ....zniknęły także tu Żelaźniaki i dalej przy Magnolii Omieg też został wykopany .Pięknie gęsto było ale jeden korzeń przy

takie to było szaleństwo...

tu Magnolia i Omieg i ostatnia fotka bez O...

eda 19:08, 12 lut 2025

trochę tu poukładałam Żurawki, Konwalnik, Turzyce i inne zobaczymy jak się zapełni i czy tak zostawię

Kordina 19:30, 12 lut 2025

No proszę jakie działania, dobrze, że już po teraz tylko pozostaje czekać na nowe też jestem ciekawa moich nowych nasadzeń, ech, żeby już, a tu zima jeszcze pazur pokazała. Pozdrawianki zostawiam
eda 19:33, 12 lut 2025

Kordina napisał(a)
No proszę jakie działania, dobrze, że już po teraz tylko pozostaje czekać na nowe też jestem ciekawa moich nowych nasadzeń, ech, żeby już, a tu zima jeszcze pazur pokazała. Pozdrawianki zostawiam

Oj tak wiesz od razu po ostatnim korzeniu wykopanym już bym coś modziła ale nieee mówię sobie spokojnie masz czas niech ziemia odpocznie i takie tam na razie podziałałooo
macham
eda 19:48, 12 lut 2025

takie widoczki lubię...

eda 19:51, 12 lut 2025

Kordina 20:03, 12 lut 2025

O tak, zielonością oko nacieszyć
eda 20:31, 12 lut 2025

Tamaryszki

eda 20:35, 12 lut 2025

Tamaryszek różowy