Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 14:36, 15 kwi 2016

wycinka bergeni

violka171 15:04, 15 kwi 2016

obcina się jej liście?ja chyba też to mam-podobne liście ma hm... i nie wiem co z nią zrobić
Anda 15:15, 15 kwi 2016

Bedzie nowa ławeczka?
Też nie wiedziałam, że bergenie się ciacha. Tulipki się ślicznie u Ciebie zapowiadają
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 16:48, 15 kwi 2016

I to tak co roku z tą bergenią , i aż tak? ...jutro ciacham swoje
Basilikum 10:20, 16 kwi 2016

ja swoja ciacham ale nie tak ekstremalnie ale chyba dzis poleca wiory uppps liscie
ryska 10:38, 16 kwi 2016

Ooo to może być sposób na kwiatki w mojej bergenii pod balkonem w ciemnym miejscu. Idę ciąć liście. Buziaki
Kasiek 20:34, 16 kwi 2016

U mnie pomimo ciecia, bergenia zawsze byla jakas taka mala. Zobaczymy co w tym roku z nia bedzie..
hanka_andrus 13:45, 17 kwi 2016

Moja też nigdy nie kwitła, ale ja jej nie ciachałam! A wiecie, że można zaparzać herbatkę z uschniętych liści bergenii? Ponoć bardzo zdrowotna! Musze spróbować.
eda 14:33, 17 kwi 2016

Witajcie w niedzielkę dziewczynki miło Was czytać ładny dzień dziś choć wietrzny wczoraj co chwila lało gościebyli żon latał pod gryla a my w domu dobrze że trochę dachu nad nim trawa mokra porosła ładnie czytam że już sezon na cięcie rozpoczęty to u mnie pewnie jak deszcz wyschnie

Violcia - tak Bergenię tnę jakiś czas wcześniej też nie cięłam i zastanawiałam się czemu nie ma kwiatów a kwiaty w liściach pochowane i gniły pod nimi i owady miały słaby dostęp a teraz super efekt kwiat widać ryzyko jest przy przymrozkach ale cóż tego nigdy nie wiemy jak się zachowa przyroda

Anda - ławeczka na razie będzie stara a ogródeczek na nowo dla córci bo przenosimy z innego miejsca Bergenię ciachamy Tulipki dziękują
eda 14:41, 17 kwi 2016

Basiu - ciachaj warto świat kwiaty zobaczą i będzie ich więcej

Izabelka - ja pierwszym razem też się bałam i wycinałam tylko te brzydkie po zimie ale z czasem myślę zaraz będą nowe liście a co tam co będzie to będzie i ciach

Renatko - działaj zobaczymy jak się zachowa każdemu zmiana potrzebna

Kasiu - u mnie tez kiedyś była drobna i wątła to ja jej ziemi dosypałam i rozsadzałam żeby jedna kępa miała miejsce latem podlewam bo lubi więdnąć buuuziolki

Hanusia - ryzyk fizyk ciachaj tylko u mnie to już nogi mi drętwiały bo wszędzie kwiaty i ni jak dostać się akrobacje wyczyniałam i liśćmi rzucałam gdzie popadnie na trawę ja nie piłam z liści herbatki jeszcze

Miłej niedzieli

zaraz polatam po ogrodzie.... za fotkami