Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 13:20, 30 lip 2013

anna_g napisał(a)
U mnie też popaduje sobie I tym razem to się z tego cieszę I upał odpuścił i nareszcze można złapać oddech. Pozdrawiam

Popaduje powiadasz...tu czasem jakaś kropka spadnie, ale nie popaduje
Ale może się rozwinie jeszcze
Buziolek
Kindzia 13:21, 30 lip 2013

atena35 napisał(a)

Kasiu w Zabrzu też ma być, pozdr

Właśnie ma być, ale za bardzo go nie widać...

JulkAd 16:44, 30 lip 2013

Kindzia napisał(a)

Czekaj Julcia...nie wiesz wszystkiego...ten chłop od reklamacji był w piątek i powiedział od razu, że to cukier + garnek emaliowany...i że Bosch bankowo nie wymieni tej płyty z gwarancji...i wtedy Ania mnie ochrzaniła, że za szybko się poddałam, eMuś nie dzwonił dzisiaj do tego chłopa, nie miał kiedy...jeszcze wieczorem, po pracy, jedzie do Pszczyny, żeby jutro rano podlać...susza jak byk. Będę miała męża znowu jutro wieczorem
W piątek już mieczyki były padnięte, dopiero jak wody dostały to ożyły, dalie też cieniutko. To, co nie było posadzone z hydrożelem wołało głośno wody!
Hortusie były, o dziwo, w dobrej formie, ale one miały "napitą" ziemię z żelem...

Droga super, klimatyzacja na 18 stopni Gorzej, jak się drzwi samochodu otworzyło...
Do Pszczyny ściągnęliśmy przed pierwszą w nocy, jeszcze wtedy było 27 stopni...

Następnym razem się szykuj, koniecznie!

No podejrzewałam, że cosik w kierunku płyty robiłaś(wywnioskowałam z postów), ale znam Anię z osobistej rozmowy z Nią (choć tylko telefonicznej) i wiem jak potrafi motywować....

....Kasiu wiem, że sucho, ale nie chciej takiej burzy jaka wczoraj była u mnie...cała ulica pływała....w garażach po mojej stronie wody po kostki, w garażach po przeciwnej stronie wody było już po pas....moje zbiorniki przelane, a nadmiar wody nie zdążył odpływać na ogród.....do 1 w nocy walczyliśmy, żeby chociaż trochę wypompować wodę z garażu...dzisiaj wielkie suszenie na ulicy.....teraz za oknem znowu ukrop i do tego wilgotno....

Wiem, że klima to cudo, szkoda, że tylko w aucie.....następny raz mówisz?....tylko wszędzie daleko jakoś
JulkAd 16:45, 30 lip 2013

Kindzia napisał(a)
Przymusowa zdjęciowa przerwa na forum A moje ławisko robione powolutku przez eMa prawie gotowe...i lilie kropkowane też mam, i mieczyki...
Danusia nam odwyk zaserwowała, może trzeba trochę...

Dobranoc

To i ja cierpliwie na fotki poczekam...ławki ciekawa jestem
Kindzia 19:33, 30 lip 2013

JulkAd napisał(a)

No podejrzewałam, że cosik w kierunku płyty robiłaś(wywnioskowałam z postów), ale znam Anię z osobistej rozmowy z Nią (choć tylko telefonicznej) i wiem jak potrafi motywować....

....Kasiu wiem, że sucho, ale nie chciej takiej burzy jaka wczoraj była u mnie...cała ulica pływała....w garażach po mojej stronie wody po kostki, w garażach po przeciwnej stronie wody było już po pas....moje zbiorniki przelane, a nadmiar wody nie zdążył odpływać na ogród.....do 1 w nocy walczyliśmy, żeby chociaż trochę wypompować wodę z garażu...dzisiaj wielkie suszenie na ulicy.....teraz za oknem znowu ukrop i do tego wilgotno....

Wiem, że klima to cudo, szkoda, że tylko w aucie.....następny raz mówisz?....tylko wszędzie daleko jakoś

Nie chcę żadnej burzy...przypuszczam co przeżywaliście...nam domu nie zalewało, a żal było patrzeć na gnijące rośliny, a Wy woda w garażu... Nockę mieliście upiorną Byle się tylko nie powtórzyło...bo znowu coś o burzach gadają
Nie jest tak daleko...Kondzio do Kubusiowa się wybiera...to jest daleko
Kindzia 19:34, 30 lip 2013

JulkAd napisał(a)

To i ja cierpliwie na fotki poczekam...ławki ciekawa jestem

Najprostsza na świecie, tyle że długa Jeszcze całkiem nie skończona, ale siedzieć się da
JulkAd 20:35, 30 lip 2013

Kindzia napisał(a)

Najprostsza na świecie, tyle że długa Jeszcze całkiem nie skończona, ale siedzieć się da

A ja właśnie taka do siedzenia chcę, żebym mogła pod domkiem od południowej strony postawić, chociaż dla mnie niekoniecznie długa.....ciekawa jestem samej konstrukcji
gierczusia 20:52, 30 lip 2013

Ja nie wiem , jak tu żyć bez tych fotek ??... Ławki mnie się kce zobaczyć ,a tu ni ma ..... Jutro jak dostaniemy pozwolenie to się forum od fotek zagotuje
Madzenka 21:46, 30 lip 2013

Oddam deszcz w dobre ręce, chcesz?
Kindzia 08:19, 31 lip 2013

JulkAd napisał(a)

A ja właśnie taka do siedzenia chcę, żebym mogła pod domkiem od południowej strony postawić, chociaż dla mnie niekoniecznie długa.....ciekawa jestem samej konstrukcji

Wiesz, że jestem zaskoczona, że tak przyzwoicie ten pierwszy wyrób eMusiowi wyszedł...całkiem, całkiem...nie jest to szczyt elegancji wprawdzie, ale źle też nie jest...