wiem, ze nie narzekała...ale jej jeszcze malutka, moja już miała ponad metr, po zniszczeniach legła i znowu powstaje...i póki powstaje jest ładna
M. ma złote łapki
CO TY MÓWISZ IRENKO ???????????????? One mają małe być !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z Surowińską o nich gadałam, nie mogła się mylić !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no to u mnie bujają, ale mają i cień i słońce i cały czas dość wilgotno
trzeba sfocić mi stan aktualny i dołączyć do porównania poprzednie zdjęcia, bo to ona na pewno, nawet, ja Danusia u mnie była, od razu rozpoznała
O to superowsko
Ja melduję co u mnie. Zauważyłam u nich na początku mącznika. Zastosowawszy Topsin i było ok
Rosły ślicznie. Jadnak Madzia potrafi i zrobiła roślinom ZAdobrze z wodą. Te, które stały w pełnym słońcu dały radę ale 3 szt zaś mają mącznika na listkach i łodygach. Dziś operację z Topsinem powtórzyłam
A co to wielkości, zauważyłam że moje Sky blue/white bee mają tak ok. 40cm, zaś Pure white są prawie dwukrotnie wyższe. Tzn, nie całe rośliny tylko ta pała z kwiatostanem.
A oto moja zbiera się do kwitnienia
W tzw międzyczasie kupiłam ostróżkę, już kwitła, strasznie mi się spodobała, jak się później okazało to jest właśnie Sky blue
obejrzałąm linki twoje, pobiegłam do skoroszytu z fakturą, więc na 100% to ona u mnie, tyle że buja, nie wiem czemu, bo wolałabym, aby na 50 się zatrzymała, a tak nie wiem, co z fantem zrobić?