Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Milka 11:27, 01 sie 2013

Kindzia napisał(a)

Bardzo konkretna...mój eMuś wszystko po górniczemu traktuje

To mnie zmartwiłaś...Bociusia nie narzekała...

wiem, ze nie narzekała...ale jej jeszcze malutka, moja już miała ponad metr, po zniszczeniach legła i znowu powstaje...i póki powstaje jest ładna
M. ma złote łapki
Kindzia 11:29, 01 sie 2013

irena_milek napisał(a)

wiem, ze nie narzekała...ale jej jeszcze malutka, moja już miała ponad metr, po zniszczeniach legła i znowu powstaje...i póki powstaje jest ładna
M. ma złote łapki

CO TY MÓWISZ IRENKO ???????????????? One mają małe być !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z Surowińską o nich gadałam, nie mogła się mylić !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Milka 11:31, 01 sie 2013

no to u mnie bujają, ale mają i cień i słońce i cały czas dość wilgotno
trzeba sfocić mi stan aktualny i dołączyć do porównania poprzednie zdjęcia, bo to ona na pewno, nawet, ja Danusia u mnie była, od razu rozpoznała
Kindzia 11:33, 01 sie 2013

http://sklep.trawy.eu/carex-muskingumensis-ice-fountains-turzyca.html

http://sklep.oczkowodne.net/p88,turzyca-palmowa-ice-fountains.html

Tu pisze o 50 cm.....
TheMagda 11:34, 01 sie 2013

Kindzia napisał(a)

Ooo, widzisz Madziu, ciągle mam o nich napisać i ciągle coś Melduję, że przeżyły DWIE powodzie, stały długo w wodzie i myślałam, że poszły do tej krainy, z której się nie wraca...ale wróciły Ania rzeszowska poradziła Previcur i Topsin, dostały opryski i wylazły znowu Malutkie SOM, ale som i kwitnąć będą Mają może ze 20 cm wysokości Może w sobotę już pokażę.
Na 8 sztuk jeszcze dwie takie niewyraźne, ale i one pewnie zawalczą

O to superowsko
Ja melduję co u mnie. Zauważyłam u nich na początku mącznika. Zastosowawszy Topsin i było ok
Rosły ślicznie. Jadnak Madzia potrafi i zrobiła roślinom ZAdobrze z wodą. Te, które stały w pełnym słońcu dały radę ale 3 szt zaś mają mącznika na listkach i łodygach. Dziś operację z Topsinem powtórzyłam

A co to wielkości, zauważyłam że moje Sky blue/white bee mają tak ok. 40cm, zaś Pure white są prawie dwukrotnie wyższe. Tzn, nie całe rośliny tylko ta pała z kwiatostanem.
A oto moja zbiera się do kwitnienia

W tzw międzyczasie kupiłam ostróżkę, już kwitła, strasznie mi się spodobała, jak się później okazało to jest właśnie Sky blue
Kindzia 11:34, 01 sie 2013

irena_milek napisał(a)
no to u mnie bujają, ale mają i cień i słońce i cały czas dość wilgotno
trzeba sfocić mi stan aktualny i dołączyć do porównania poprzednie zdjęcia, bo to ona na pewno, nawet, ja Danusia u mnie była, od razu rozpoznała

Ostatnio same wybujałe oglądam...co pół metra posadzę, bo będą włazić na siebie za bardzo!
Kindzia 11:40, 01 sie 2013

TheMagda napisał(a)

O to superowsko
Ja melduję co u mnie. Zauważyłam u nich na początku mącznika. Zastosowawszy Topsin i było ok
Rosły ślicznie. Jadnak Madzia potrafi i zrobiła roślinom ZAdobrze z wodą. Te, które stały w pełnym słońcu dały radę ale 3 szt zaś mają mącznika na listkach i łodygach. Dziś operację z Topsinem powtórzyłam

A co to wielkości, zauważyłam że moje Sky blue/white bee mają tak ok. 40cm, zaś Pure white są prawie dwukrotnie wyższe. Tzn, nie całe rośliny tylko ta pała z kwiatostanem.
A oto moja zbiera się do kwitnienia

W tzw międzyczasie kupiłam ostróżkę, już kwitła, strasznie mi się spodobała, jak się później okazało to jest właśnie Sky blue

Bo one są piękniste!!!!!!!!!!!

Powiadasz białe ? Trza w przyszłym roku dokupić Może jeszcze się zmieszczą

Twoje ładne, już duże, ale moje też się pozbierają, wielkiej wody już nie będzie przecież.

Zaczęłam w Previcur wierzyć już po, tym jak mi rh wyciągnął z fyto, potem te ostróżki...dobry środek, a potem jeszcze Topsinek

Wcale się nie dziwię, że tą ostróżkę do domu przytargałaś...
Milka 11:45, 01 sie 2013

Kindzia napisał(a)

Ostatnio same wybujałe oglądam...co pół metra posadzę, bo będą włazić na siebie za bardzo!

obejrzałąm linki twoje, pobiegłam do skoroszytu z fakturą, więc na 100% to ona u mnie, tyle że buja, nie wiem czemu, bo wolałabym, aby na 50 się zatrzymała, a tak nie wiem, co z fantem zrobić?
Kindzia 11:48, 01 sie 2013

irena_milek napisał(a)

obejrzałąm linki twoje, pobiegłam do skoroszytu z fakturą, więc na 100% to ona u mnie, tyle że buja, nie wiem czemu, bo wolałabym, aby na 50 się zatrzymała, a tak nie wiem, co z fantem zrobić?

Nie dawaj jej papu może...? Trza Bociusi zapytać...
Po dostawie pogadam z P.Surowińską, zapytam, co trza jej dawać...
Milka 11:57, 01 sie 2013

papu nie daję, nic nie robię!