Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

Bogdzia 21:06, 27 mar 2016

Poidełko masz śliczne i wiosne tez. Pozdrówka.
Donia72 21:40, 27 mar 2016

Karol99 napisał(a)
Ale piękna wiosna u Ciebie.

Karol, pomalutku wszystko budzi się do życia. Dziś zrobiłam obchód ogrodu i wszystko sobie rośnie. Hortensje pączki malusie mają, róże też. Tylko nie wiem czy trawy ruszą
Donia72 21:41, 27 mar 2016

Bogdzia napisał(a)
Poidełko masz śliczne i wiosne tez. Pozdrówka.

Bogdziu, wiosenka pomalutku zawitała Wszystko już rośnie poidełko mam jeszcze jedno, ale chyba mniej podoba się ptaszkom
Dorota123 21:54, 27 mar 2016

Donice obsadzone kwitnącymi kwiatkami, od razu wiosnę się poczuło. W tym roku dałam sobie na wstrzymanie i jeszcze nic kwitnącego nie kupiłam. Za życzenia ślicznie dziękuję i również Tobie życzę spędzenia tych dni w miłe rodzinnej atmosferze.
Donia72 22:01, 27 mar 2016

A tu taki pojedynczy się zabłąkał.

Donia72 22:03, 27 mar 2016

Dorota123 napisał(a)
Donice obsadzone kwitnącymi kwiatkami, od razu wiosnę się poczuło. W tym roku dałam sobie na wstrzymanie i jeszcze nic kwitnącego nie kupiłam. Za życzenia ślicznie dziękuję i również Tobie życzę spędzenia tych dni w miłe rodzinnej atmosferze.

Dorotko, jeszcze bym sobie dosadziła kwiatki, ale nie kupiłam Podobają mi się prymulki, może w następnym roku?
mirkaka 07:45, 28 mar 2016

No właśnie wychlapują, ja też szukam jakiegoś fajnego poidełka ale chciałabym trochę głębsze żeby choć na jeden dzień wody wystarczyło.
Twoje róże faktycznie już ostro ruszyły, piękna ta na pniu, chyba już wiekowa patrząc na grubość pnia. Jak ją zabezpieczasz na zimę?
Nikita 10:42, 28 mar 2016

Dorotko macham świątecznie i dyngusowo.

Śliczne spa dla ptaszków...chyba też muszę pomyśleć o zakupie poidełka dla moich skrzydlatych przyjaciół.
I wiosna cudna u ciebie !!!
Donia72 11:08, 28 mar 2016

mirkaka napisał(a)
No właśnie wychlapują, ja też szukam jakiegoś fajnego poidełka ale chciałabym trochę głębsze żeby choć na jeden dzień wody wystarczyło.
Twoje róże faktycznie już ostro ruszyły, piękna ta na pniu, chyba już wiekowa patrząc na grubość pnia. Jak ją zabezpieczasz na zimę?

Wystarczy dać jakąś misę zamiast poidełka, lub płytką glinianą donicę
Moja róża na pniu to miniaturka, chyba ma ze trzy lata. A co do krycia, to w tym roku na jesień mnie nie było i róże miał okryć mąż Ale wyprzedziła go jego babcia i nam je okryła. Tylko, że róża na pniu była okryta "inaczej, po babcinemu". Był usypany kopczyk przy korzeniu
A tak szczerze to jej nie okrywałam nigdy, nie była owijana żadną włókniną. I dała radę
Donia72 11:11, 28 mar 2016

Nikita napisał(a)
Dorotko macham świątecznie i dyngusowo.

Śliczne spa dla ptaszków...chyba też muszę pomyśleć o zakupie poidełka dla moich skrzydlatych przyjaciół.
I wiosna cudna u ciebie !!!

Dziękuję i też macham
Poidełko w ogrodzie-fajna rzecz, można cały czas obserwować ptaszki, jak się pluskają i wyganiają
No właśnie, dziś dyngus, a ja mam w planach spacer do mamy. Mam nadzieję, że dojdę sucha, bo szaleńców nie brakuje