Juziu, prawie wsadzone. Jakoś nie wiem gdzie posadzić serduszkę białą Nic się nie chce robić przez tą pogodę. Sucho, deszczu brak. Teraz mąż kosi to co powinno być trawnikiem, a potem zraszacze w ruch... Jak ogarnę moje rabaty, to pokażę
Witaj Kindziu
Oj te chwasty, wszędzie ich pełnoSucho jest, a one i tak rosną sobie w najlepsze. W sobotę byłam w Kutnie na starociach, ale kupiłam tylko thuje miriam i jedną hostę. Hosta czeka jeszcze w donicy. Nie wiem co to za jedna, mam nadzieje, że to ta o wielkich liściach.
Róża New Dawn ma dużo pączków. Ostatnio trochę ją podwiązałam do trejażu. Inne moje róże też będą miały sporo kwiatów, ale z nazwami to niestety kiepsko U nas w szkółce nie ma nazw, tylko rabatowa albo pnąca i jaki jest kolor. A fotki pocykam
Donia, a powiedz jaka stara jest twoja New Dawn? Czy kwitnie obficie? Moja ma dużo pączków i czekam na pełen rozkwit. Tylko, że moja dopiero 2 sezon i się rozrasta.
Magda, moja róża ma dwa lata. W tamtym roku miała trochę kwiatków. Teraz też ma pączki, ale nie jest taka ogromna jak u innych tutaj. Myślę, że z roku na rok będzie się rozrastać....tylko, że ja mam małą kratkę dla niej.
Renatko, wczoraj też byliśmy w szkółce i znowu coś tam dokupiłam. Jeszcze mam rabatę za domem, ale tam to taki przechowalnik się zrobił Dziś muszę je wsadzić, bo znowu mnie nie będzie
Rabaty trochę uporządkowane, nowe roślinki na rabacie karmnikowej posadzone, rabata od winogrona też obsadzona Fotki będą w późniejszym terminie mam nadzieję, że wtedy też troszkę wszystko podrośnie