Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

Gosiniak 09:57, 12 maj 2014

Donia ja bym zaryzykowały z tymi tawułami, kurczę cieżki orzech do zgryzienia z tą rabatką, a może kulki cisowe lub bukszpanowe to tego tawuły i jakieś żurawki albo trawki hakone żółte.

U mnie też wczoraj zimno, wiatr straszliwy, myślałam że dziś będzie lepiej, a tu pada od rana, a miało być ładnie i jak tu wierzyć prognozom,
pozdrawiam
Donia72 12:53, 12 maj 2014

Gosiu, wczoraj w nocy wpadłam na "genialny pomysł" odnośnie mojej rabaty W narożniku i tak mi nic nie urośnie(chyba, że sztuczne kwiaty), to myślę go troszkę podwyższyć, wysypać kamykami, do tego fajna ozdobna donica na stojaku i latarenki i kule ozdobne. Niżej wtedy posadzić jakieś rośliny, hosty, tawuły itp. Tak sobie wymyśliłam, ale co z tego wyjdzie to nie wiem. Na razie muszę uprzątnąć tę rabatę, przesiać keramzyt ( wcześniej keramzytem wysypane były dwa poziomy).
agata19762 12:08, 15 maj 2014

Donia72 napisał(a)
Tawuły wzdłuż chodnika Ciachać, czy zostawić do kwitnienia?

Doniu pieknie się prezentuje ta alejka

ja swoje w sobotę ciachałam ...dodałam fotki ...
zależy jak lubisz
moim zdaniem takie przyciete ładniej się prezentują

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1674-moje-ukochane-miejsce-na-ziemi?page=389
agata19762 12:09, 15 maj 2014

Donia72 napisał(a)
Gosiu, wczoraj w nocy wpadłam na "genialny pomysł" odnośnie mojej rabaty W narożniku i tak mi nic nie urośnie(chyba, że sztuczne kwiaty), to myślę go troszkę podwyższyć, wysypać kamykami, do tego fajna ozdobna donica na stojaku i latarenki i kule ozdobne. Niżej wtedy posadzić jakieś rośliny, hosty, tawuły itp. Tak sobie wymyśliłam, ale co z tego wyjdzie to nie wiem. Na razie muszę uprzątnąć tę rabatę, przesiać keramzyt ( wcześniej keramzytem wysypane były dwa poziomy).

Kobieto nie masz spania

Margarete 12:40, 15 maj 2014

Donia72 napisał(a)
Tawuły wzdłuż chodnika Ciachać, czy zostawić do kwitnienia?

Slicznie u ciebie, ta alejak do furtki zawsze mnie zachwycała.
Co do abaty w cieniu przy tarasie to może byc fajnie tak jak mówisz z ta donicą, ale podsypiesz tam wokół donicy żwirek ? czy korę ?
Kamienie tez by mogły byc ale wieksze niże te co masz, i mniejsza ilośc takie ze 2-3 płaskie duże....ale one drogie w centrach budowlanych są.....

Ja swoich taw€łek teraz nie podcinnam, lubie takie złote poczochrańce.....
Donia72 00:18, 18 maj 2014

Mikstura na mszyce (Anity1978)
4 litry wody
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
Łyżka oleju
0,5 łyżeczki płynu do mycia naczyń
Pól szklanki octu
Opryskujemy róże max 3 razy przez cały okres wegetacji, tylko nie w słońcu a najlepiej po zachodzie- ze względu na olej.
Mam i ja
Donia72 00:43, 18 maj 2014

Małgosiu, dziękuję za odwiedzinki Rabata już jest przebudowana Zrobiliśmy tylko jedno podwyższenie i na tym chcę wysypać kamyki. Natomiast niżej myślałam o tawułach w żółtym kolorze i berberysie bordowym. Tak se wymyśliłam
Donia72 00:57, 18 maj 2014

Mój zakątek ziołowy Rośnie tutaj mięta, lawenda, melisa, jeżówka, no i pomidor koktajlowy sztuk jeden! A, i jeszcze szczypiorek, no i szałwia. I jabłoń ozdobna "Ola".

monteverde 01:02, 18 maj 2014

piękny ogródeczek ziołowy a coś w więzienie wzięła? pozdrówka
Donia72 01:07, 18 maj 2014

monteverde napisał(a)
piękny ogródeczek ziołowy a coś w więzienie wzięła? pozdrówka

To podobno jeżówka Nigdy nie miałam.