Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

Donia72 00:11, 19 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Chyba jedno i drugie.
A czy ta trawa zimuje bez problemu w donicach?

Tak naprawdę to nie wiem ale dowiem się od siostry. U niej chyba są już drugi sezon w donicach.
Donia72 00:13, 19 sie 2017

Dorota123 napisał(a)
Baaardzo elegancko zrobiło się w ogródku.
Co mam wysłać w zamian?

Dorotko, dziękuję. Wczoraj jeszcze mąż robił ścieżkę do ławki
Nic mi nie wysyłaj Cieszę się, że ja mogę Ci coś wysłać
MirellaB 06:03, 19 sie 2017

Donia72 napisał(a)

Tak naprawdę to nie wiem ale dowiem się od siostry. U niej chyba są już drugi sezon w donicach.

Mi się wydaje, że ona w donicach kiepsko znosi zimę. Podziel się informacją
Margarete 13:58, 19 sie 2017

Dawno nie zaglądałam Doniu ale choć trochę starałam się nadrobić
Fioletowa ławeczka Stoi jak stała tylko jej się otoczenie zmienia - jest coraz śliczniej a pamiętasz jak na początku ja brzydko "wyzywałaś" od "przystanków"...a teraz robi za gwiazdę w twoim ogrodzie

Wszystko bujne i porządek w rabatach - jak z katalogu. Te zielone jeżówki cudne - mam na niewielką ochotę, przymierzałam się do nich w ubiegłym roku w Skierniewicach ale w sumie nie kupiłam i teraz żałuję....

Widziałam źe kajakujesz - ja też uwielbiam wszelkie aktywności związane z wodą, żegluje regularnie i staram się choć raz w roku popływać kajakiem. W miniony długi weekend byłam właśnie na kajakach w Dolinie Baryczy - było cudnie , polecam....jak wam się juź znudzi wasza rzeka, to niedaleko od was bo w okolicach Milicza, i trasy rowerowe tam świetne i konne, i świeżą rybka z milickich stawów które wielkie i piękne jak jeziora są.

Mam prośbę - pokaż tą wkopaną już nową ścieżkę tak bliżej, czeka mnie też robienie ścieżki w trawniku i myślę jak ją zaplanować.

Doniu czy pamiętasz że kiedyś obiecałaś mi podzielić się tym ciemnoczerwonym orlikiem? Masz jakieś małe orliki? Wysiały ci się?
makkasia 20:13, 19 sie 2017

Dla mnie to najlepszy czas w ogrodzie, lubię wszystkie oprócz zimy ale późno letni najbardziej lubię, pomimo plag wszelakich uwielbiam bujność lata.
Właśnie u Ciebie aż bije przyjemnie ta bujność po oczach.
macham
Donia72 23:44, 21 sie 2017

MirellaB napisał(a)

Mi się wydaje, że ona w donicach kiepsko znosi zimę. Podziel się informacją

Mirelko a więc trawa dobrze znosi zimę w donicy. U mojej siostry juz tak zimuje trzeci sezon. Ona chowa ją na zimę do garażu, ale tylko ze względu na donice, zeby nie popękały na mrozie.
Donia72 23:48, 21 sie 2017

Małgosiu ścieżka zrobiona, tylko zdjęć jeszcze nie robiłam, ale zrobię i pokażę. Przystankowa rzeczywiście się mocno rozrosła. Jeżówki kupiłam u nas w szkółce i fajnie się w tym roku rozrosły i warto je mieć na rabacie, bo fajnie rozjaśniają.O orliku pamiętam, muszę go oblukać i dam Ci znać
pozdrawiam
Donia72 23:58, 21 sie 2017

Kasiu-Makkasiu ja też nie przepadam za zimą, chyba, ze jest taka łagodna. Cieszę się, że moja bujność na rabatach Ci się podoba. I w dalszym ciągu do zagospodarowania jest część rabaty przystankowej. W tej chwili rosną tam pomidory, bo nie miałam gdzie ich wsadzić. Czekam jak dojrzeją i dokończę rabatę....może....
Margarete 00:04, 22 sie 2017

Donia72 napisał(a)
Małgosiu ścieżka zrobiona, tylko zdjęć jeszcze nie robiłam, ale zrobię i pokażę. Przystankowa rzeczywiście się mocno rozrosła. Jeżówki kupiłam u nas w szkółce i fajnie się w tym roku rozrosły i warto je mieć na rabacie, bo fajnie rozjaśniają.O orliku pamiętam, muszę go oblukać i dam Ci znać
pozdrawiam

Dzięki Doniu.
Wczoraj na wystawie w Zduńskiej Woli kupiłam sobie 2 te zielone jeżówki więc też już mam
Donia72 00:26, 22 sie 2017

Margarete napisał(a)

Dzięki Doniu.
Wczoraj na wystawie w Zduńskiej Woli kupiłam sobie 2 te zielone jeżówki więc też już mam

O, to fajnie a do Kutna też się wybierasz na Święto Róży?