Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

MirellaB 03:43, 22 sie 2017

Donia72 napisał(a)

Mirelko a więc trawa dobrze znosi zimę w donicy. U mojej siostry juz tak zimuje trzeci sezon. Ona chowa ją na zimę do garażu, ale tylko ze względu na donice, zeby nie popękały na mrozie.

Myślę, że chowanie donic na dużym wpływ na jej przezimowanie
Dziękuję Ci za informację
HanaK 07:22, 23 sie 2017

Doniu, długo mnie nie było, w ogóle nie mam latem czasu zaglądać na Ogrodowisko Praca, dom, ogród i tak w kółko. Ale dziś nie muszę się śpieszyć, piję kawę i wędruję po ogrodach - ścieżka wymiata, jeżówki masz cudne, szukam, bo moje prawie wszystkie padły Kupiłaś je gdzieś w okolicy czy zamawiałaś ?
Donia72 napisał(a)
Dzisiejszy Mój zakątek

Agania 07:56, 23 sie 2017

Cudownie dopieszczasz ogród, jeżówki faktycznie zdobią rabatę, podobnie jak hortensje, płytki ustawione tylko wkopać
SlonecznyOgrod 11:57, 23 sie 2017

Hejka. Co tam słychać?
gosika67 21:40, 24 sie 2017

No siostra co porabiasz? Ni widu ni słuchu.Zapraszam do mnie.
Donia72 21:59, 24 sie 2017

gosika67 napisał(a)
No siostra co porabiasz? Ni widu ni słuchu.Zapraszam do mnie.

Zajrzę, dziś byliśmy nad tą lazurową wodą rowerami(w Turku) i dooopa mnie boli
gosika67 22:01, 24 sie 2017

A co robiłaś przy tej wodzie, pluskałaś się?
Donia72 13:08, 27 sie 2017

HanaK napisał(a)
Doniu, długo mnie nie było, w ogóle nie mam latem czasu zaglądać na Ogrodowisko Praca, dom, ogród i tak w kółko. Ale dziś nie muszę się śpieszyć, piję kawę i wędruję po ogrodach - ścieżka wymiata, jeżówki masz cudne, szukam, bo moje prawie wszystkie padły Kupiłaś je gdzieś w okolicy czy zamawiałaś ?

Hana ja też ostatnio sporadycznie tutaj zaglądam.Zawsze jest coś do zrobienia w ogrodzie, domu, a nawet wolę sobie posiedzieć na hamaku niż przed monitorem. Czasami jakaś wycieczka rowerowa lub grill. Ścieżka już wkopana. Pytasz o jeżówki. Te limonkowe kupiłam w naszej szkółce w Gozdowie, a te różowe to róznie. A to dostałam sadzonki od dziewczyn z ogrodowiska, a to kupiłam.

Donia72 13:11, 27 sie 2017

Agania napisał(a)
Cudownie dopieszczasz ogród, jeżówki faktycznie zdobią rabatę, podobnie jak hortensje, płytki ustawione tylko wkopać

Aganiu Cały czas coś kombinuję w ogrodzie. Wczoraj przycięliśmy od dołu jedną tujkę, bo jakaś taka rozlazła się zrobiła. Będzie miejsce na donice.
Płytki już wkopane, tylko fotek jakoś brak. Ostatnio wyciągnęłam maszynę do szycia i uszyłam sobie abażury na lampy....aż trzy, a coA lamp w pokoju mam teraz cztery
Donia72 13:13, 27 sie 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Hejka. Co tam słychać?

Hej Daria u mnie po staremu. Trochę w ogrodzie, trochę na rowerze. Wczoraj byliśmy na święcie mleka, na koncercie De Mono. Z powrotem do domu na pieszo
Mam nadzieję, że mnie odwiedzisz