Hej siostra u mnie gertruda nie ma jeszcze pączków. W tym roku róze u mnie troszkę gorzej kwitną niż w poprzednich latach. Te z donic wsadzę na rabaty, bo marnieją. Tak miałam też z powojnikiem Solidarność, w donicy mi zmarniał. Wsadziłam do ziemi na rabatę i bardzo ładnie mi odbił.Ale jeszcze nie zakwitł
Hej siostra
powiem Ci, że w tym roku to roślinki szybko przekwitają. Trawnik w tym roku mamy zielony bo codziennie podlewany. Ale chwasty rosną na potęgę.
Jeżówki chyba za dużo wody mają, bo mam ich coraz mniej.
Dorotko zdrówka życzę,ogród zadbany ,nie wiem gdzie ty tam chwasty widzisz.
Nie pamiętam że wysyłałam ci hort. pokaż.
Pokaż hort. phanton bo u mnie takie rzadkie te kwiatki,czy ty też tak masz?
Masz zielono bo u was na zachodzie bo takiej suszy jak tutaj w środkowej i wschodniej Polsce nie ma. Jechałam przez poznańskie aż nad morze i tam kukurydza jak las.
Byłam prawie przez tydzień na działce podlewam bo bardzo sucho. Rano podleje wieczorem znowu wyschnięte.
Dzisiaj wyszłam na spacer to co zobaczyłam. Susza susza liście na drzewach żółkną krzaki łyse liście oblecialy, trawa biała ziemia jak pył.
Witaj Bogusiu
Ty mi wysłałaś hortensję anabelkę. Kwiaty miała bardziej dorodne w tamtym roku. W tym troszkę słabiej kwitły. Zdjęcie Ci potem wyślę.
Pozdrawiam
Witaj Dorotko
U mnie w tym roku troszkę się zazieleniło, bo wykopaliśmy studnię i jest często ogród podlewany. Chociaż na niektóre roślinki to nie dobrze. Róże mi zmarniały bo cały czas woda leci nanie po liściach, a wiem, że tego nie lubią