Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

Donia72 20:41, 25 cze 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
I na jednorocznych pędach tak kwitną?dobrze wiedzieć będę przycinać

Bogusiu, znalazłam zdjęcie, ale z 2013roku. Wiosna, tawuły wzdłuż chodnika, berberysy też ciachnięte
Mathildis 21:03, 25 cze 2014

Ale się naoglądałam. Tawuły pięknie Ci kwitną, ja lubię gdy kwitną te o ciemnozielonych listkach, natomiast nie podoba mi się róż kwiatów na tle limonkowych liści gdy próbują zakwitnąć natychmiast obcinam gałązki z kwiatostanami
Mathildis 21:13, 25 cze 2014

Ale szalejesz z tymi zmianami...
Doceniam pracę włożoną w ogród pięknieje z każdą chwilą
Donia72 21:13, 25 cze 2014

Mathildis napisał(a)
Ale się naoglądałam. Tawuły pięknie Ci kwitną, ja lubię gdy kwitną te o ciemnozielonych listkach, natomiast nie podoba mi się róż kwiatów na tle limonkowych liści gdy próbują zakwitnąć natychmiast obcinam gałązki z kwiatostanami

Ja w tym roku tak zostawiłam, żeby kwitły Ale w następnym kwiatki obetnę
Mathildis 21:16, 25 cze 2014

Ojej, przecież nie musisz przeze mnie obcinać - Tobie mogą się podobać. Napisałam tylko, że mnie się nie podobają... a wszystkim to samo nie musi się podobać
Donia72 21:20, 25 cze 2014

Mathildis napisał(a)
Ojej, przecież nie musisz przeze mnie obcinać - Tobie mogą się podobać. Napisałam tylko, że mnie się nie podobają... a wszystkim to samo nie musi się podobać

Aniu, to nie przez CiebieJuż wcześniej chciałam obciąć zawiązki kwiatowe, ale mój m stwierdził, że obciąć zawsze zdążymy I tak zostało do dziś
Iwk4 21:36, 25 cze 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
I na jednorocznych pędach tak kwitną?dobrze wiedzieć będę przycinać

W ogrodzie z platanem Filip przycina wiosną bardzo krótko tawuły. Ja tak nie przycinałam nisko. On pokazał na zdjęciach na tej stronce: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2948-ogrod-z-platanem?page=109 Na następnych stronach można zobaczyć, jakie są piękne.
W przyszłym roku też tak przytnę. A kwiatków bym nie obrywała. Ostatecznie to też są jakieś kolory w ogrodzie, a przyciąć można po kwitnięciu przecież.

PS. Poprawiłam link, powinien działać
Donia72 21:59, 25 cze 2014

Iwk4 napisał(a)

W ogrodzie z platanem Filip przycina wiosną bardzo krótko tawuły. Ja tak nie przycinałam nisko. On pokazał na zdjęciach na tej stronce: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2948-ogrod-z-platanem?page=109 Na następnych stronach można zobaczyć, jakie są piękne.
W przyszłym roku też tak przytnę. A kwiatków bym nie obrywała. Ostatecznie to też są jakieś kolory w ogrodzie, a przyciąć można po kwitnięciu przecież.

Iwonko, nie mogę wejść na tę stronę z linka Tawuły fajnie wyglądają, jak są mniejsze kulki. A z kwiatkami już nie widać tych żółtych liści
Iwk4 22:19, 25 cze 2014

No niby tak, ale jak przekwitną i przytniesz, znowu są ładne przyrosty.
Faktycznie, link nie działa. To poszukaj ogród z platanem. Filip pisał u mnie, to tam też znajdziesz link w podpisie. Cofnij się do 109 strony, to zobaczysz, jak przycinał. To była akurat moja poranna lektura przed pracą.
Donia72 22:20, 25 cze 2014

No to idę do Filipa