witajcie,
ja również mam pytanie, bo sama nie jestem wymyślić nieczego ani mądrego ani ładnego. Mam rabatę częściowo na oczyszczalni, więc żadnych większch roślin posadzić nie mogę, niektóre rośliny są już wsadzone a rabata jest ciągle w fazie zmian. Ułożyłam przykłądowo obrzeża i teraz planuję rośliny:
z tyłu rosną od lewej strony: hortensja biała, 3 tawuły, berberys, krzewuszka, różanecznik, hortensja różowa, cyprysik i wsadzona ostatnio piwonia.
przesadzone stąd zostaną te tarataki, które są jeszcze na włokninie, żurawki z lewej strony, bo pali je słońce, oraz 3 kostrzewy sine, bo może z prawej strony zrobię z nich obwódki, nad kostrzewami rośnie trzmielina micr.auro. a pod krzewuszką tuja tuffet
a myslałam o czymś takim, ale nie wiem nie jestem przekonana, po prostu brakuje do tego szkoły
ppo lewej stronie, wokół wywietrznika berberysy, jako obwódka z przodu berberys admiration, nad berberysem na śrdoku szałwia omszona, obok szałwi po prawej dosadzę żurawek (teraz jest tam 4 szt Creme Brule); kostrzewa sina jako obwóka z prawej strony a nad nią berberysy kolumnowe??????????????????
pomóżcie co mogę tu dosadzić przesadzić zmienić, aby ukończyć rabatę przed zimą?!
z góry dziękuję za pomoc..