Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Może niedoskonały ale.....

Może niedoskonały ale.....

Agania 13:08, 10 kwi 2014

Jak pięknie, żurawki ciachnęłaś, no ładnie im w tym pucharku..............trąb u mnie o różach kiedy co z nimi robić, bo ja jeszcze w polu z pracami przy różach, jak jest tak zimno, to ja jak kot, na zapiecku siedzę, czyli przed telewizorem
Jag_58 14:53, 12 kwi 2014

Michalinko Twój ogród zachwyca przepięknymi różami ,aż dech zapiera ,byłam w ogrodzie Ani _ogród dla Agusi ona również ma piękne róże ,no i obydwie znacie ich nazwy co dodatkowo jest godne podziwu .Całego Twojego wątku jeszcze nie przeczytałam ,ale jestem w trakcie ,ale już mi się podoba ,pozdrawiam
Ola54 23:04, 12 kwi 2014

Miodunka-chyba najwcześniej w ogrodzie kwitnąca.I od wczesnej wiosny darmowa stołówka dla bzykaczy
Bardzo ją lubię jest nie do zdarcia

fiołków też nie brakuje-wszędzie ich pełno.Nazbierałam utarłam z cukrem i ......nie czuję tego podobno słodkiego zapachu.Ale jako dodatek do ciasta jest dobry

Pieris w pąkach

Hortensja pnąca

Hortensja ogrodowa- teraz widzę uschnięte pędy i mogę wyciąć.Chyba nie przemarzły i będą kwiaty

hortensje drzewiaste White Dome

mój klonik

i paprocie jak pastorały

tawułka
Jag_58 20:17, 14 kwi 2014

Michalinko piękne zdjęcia ,u Ciebie juzżruszyły paprocie -a u mnie jeszcze nie a przecież Ty też z Wielkopolski,za to pieris już kwitnie 2 tyg. może mam wczesną odmianę
Karolinek 20:33, 14 kwi 2014

Ależ pięknie już wszystko u Ciebie ruszyło! Jakie łany miodunki, lubię te jej nakrapiane liście. Widzę, że masz hortensję pnącą, a ja właśnie posadziłam. Moja ma bardzo kruche gałązki i trochę inne liście. Pstryknę zdjęcie, to może pomożesz mi w rozwianiu wątpliwości
Agania 20:39, 14 kwi 2014

Klonik ma się dobrze po zimie..................hortensja pnąca to moje marzenie, nie mam jeszcze odpowiedniej podpory, a musi być pewnie silna
Ola54 19:31, 15 kwi 2014

Jag_58 napisał(a)
Michalinko piękne zdjęcia ,u Ciebie juzżruszyły paprocie -a u mnie jeszcze nie a przecież Ty też z Wielkopolski,za to pieris już kwitnie 2 tyg. może mam wczesną odmianę

chyba nie ma reguły . Po deszczach robi się bardzo zielono wszędzie a czasu nie ma na wyrywanie
Ja jestem z północy Wielkopolski
Ola54 19:34, 15 kwi 2014

Karolinek napisał(a)
Ależ pięknie już wszystko u Ciebie ruszyło! Jakie łany miodunki, lubię te jej nakrapiane liście. Widzę, że masz hortensję pnącą, a ja właśnie posadziłam. Moja ma bardzo kruche gałązki i trochę inne liście. Pstryknę zdjęcie, to może pomożesz mi w rozwianiu wątpliwości

Też lubię miodunki same się przemieszczają.
Nie pamiętam czy moja hortensja jak była malutka była krucha wiem tylko ,że kilka razy ją przesadzałam.Muszę sprawdzić nowe przyrosty
Ola54 19:37, 15 kwi 2014

Agania napisał(a)
Klonik ma się dobrze po zimie..................hortensja pnąca to moje marzenie, nie mam jeszcze odpowiedniej podpory, a musi być pewnie silna

Jeżeli posadzisz to przygotuj mocna podporę i to taką żeby rozrastała się również na boki.Moja przy słupie energetycznym i ciągle muszę jej wycinać boki,Silne stare pędy potrafiły rozsadzić płytki , nie zauważyłam ,że nowe się "wśliznęły. Żle ją posadziłam tzn. ja żałuję
Ola54 09:34, 16 kwi 2014

Renkloda i mirabelka zaglądają do okien na piętrze.Widok na który czekam cały rok.

a to gdzieś w oddali
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies