Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory

ewakatowice 19:33, 14 mar 2014

izabela75 napisał(a)
Ale żeby nie było za słodko to mam kolejny problem z ta rabatą, która leży obok tarasu. Niestety lawenda która tu rosła - uschła i szukam na nią pomysłu, czekam na propozycje. Myślałam o obwódkę z bukszpanu w środek czosnki i jakąś trawę . Chodzi mi o to aby była w miarę atrakcyjna cały rok.

A oto ONA:

Muszę się nią zająć natychmiast.....

ja dziś sadziłam czosnki między trawami i bukszpanami... sądzę, że będzie fajny efetk jak głowy czosnków będę się wychylać latem znad bukszpanów, gryz masz cimny to jajnie rozjaśni,. Nie ma co myśleć, pomysł bardzo dobry.
Jestem za, bardzo zaaaaaaaa
izabela75 19:34, 14 mar 2014

tak se myślę go zlikwidować, bo coś u mnie żaden kompost nie wychodzi.Tak się zastanawiam co tam nowego wymodzić
izabela75 19:37, 14 mar 2014

ale czosnków teraz nie kupię chyba, a poza tym efekt chyba osiągnę dopiero w przyszłym roku.Jakie masz te czosnki????? kolor?? i namiary gdzie je kupiłaś??? może w necie to kupiłabym sobie może w Polsce i kolega by mi je przywiózł.
ewakatowice 19:39, 14 mar 2014

jakbyś na płocie "puściła" różę białą lub kremową ... na płocie by szalała... i nic więcej. To drzewo (co to takiego) i gdzie kupić te cudeńka do zawieszenia)...jest wystarczającą ozdobą. To drzewo jest wystarczająco piękne....naprawdę!
izabela75 19:41, 14 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
jakbyś na płocie "puściła" różę białą lub kremową ... na płocie by szalała... i nic więcej. To drzewo (co to takiego) i gdzie kupić te cudeńka do zawieszenia)...jest wystarczającą ozdobą. To drzewo jest wystarczająco piękne....naprawdę!

A to nic innego jak leszczyna korkowa, ozdoby to szklane kule a w nich rozchodniki.....

ewakatowice 19:42, 14 mar 2014

izabela75 napisał(a)
ale czosnków teraz nie kupię chyba, a poza tym efekt chyba osiągnę dopiero w przyszłym roku.Jakie masz te czosnki????? kolor?? i namiary gdzie je kupiłaś??? może w necie to kupiłabym sobie może w Polsce i kolega by mi je przywiózł.

cebule posadziłam w listopadzie i wyrosły. Jak na mnie to cud! Mam kupione fioletowe (chciałabym białe, ale jak się nie ma co się lubi to trzeba pokochać co się ma)

Przypuszczam, że można kupić "wyrośnięte" ja nie wiem,.. po zaczynam... jezzzu, nie bij!
ewakatowice 19:42, 14 mar 2014

izabela75 napisał(a)

A to nic innego jak leszczyna korkowa, ozdoby to szklane kule a w nich rozchodniki.....

a skąd te szklane kulki ja PYTAM???
izabela75 19:42, 14 mar 2014

izabela75 19:46, 14 mar 2014

kule kupiłam z ozdobami w środku, oczywiście ozdoby wydarłam i zostały same kule, ale są bardzo kruche i już kilka poległo.Poszukaj w internecie.

A odno śnie jeszcze mego płotu to myślałam też o pnącej hortensji, mam tam w rogu wisterię ale chyba mi zmarzła poczekam jeszcze i zobaczę co z nią dalej.
izabela75 19:49, 14 mar 2014

może faktycznie znajdę tu takie wyrośnięte te czosnki ojj ja głupia nie pomyślalam o tym.....