Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory

Madzenka 22:52, 27 kwi 2014

izabela75 napisał(a)

Ja myślałam o białych surfiniach w jasno- szarych skrzynkach. Niestety nie trafiłam tego zestawu więc został zestaw biało- różowy .

Miałam białe rok temu i mam dość ... Za mdłe... Do szarości i bieli w tym roku będzie pink

Twój czosnek to chyba póżna odmiana, ktora kwitnie pod koniec maja (w tym roku wcześniej...) ma takie wywinięte liście . Mam 5 szt takiego o identycznie wyglada a pozostałe za chwile zakwitną i wielkie.
nicol21 07:40, 28 kwi 2014

Dzięki za panoramki jak w główce sobie wyprostowałam obrazek to stwierdzam, że bardzo fajne widoki macie [tzn.to już wcześniej wiedziałam!]

u mnie tylko 1 czosnek wyrósł....a było ich parę. buuuu. piękne będą!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
atena35 11:30, 28 kwi 2014

izabela75 napisał(a)
Moje czosnki jakieś taaaakie mikre, nawozić je czymś trzeba?????

Też mam te czosnki, liście wielkie a w środku szpilka, ale z tego co pamiętam to były najdroższe cebule i największe głowy mają mieć. Może się tak powoli zbierają Oby ...

Surfini białych nie polecam.
W ubiegłym roku miałam i nie podobały mi się. O ile z bliska były ok, to patrząc z pewnej odległości efekt nijaki, wcale nie były widoczne na ścianie domu. Wracam do bordo i fioletów
izabela75 11:47, 28 kwi 2014

atena35 napisał(a)

Też mam te czosnki, liście wielkie a w środku szpilka, ale z tego co pamiętam to były najdroższe cebule i największe głowy mają mieć. Może się tak powoli zbierają Oby ...

Surfini białych nie polecam.
W ubiegłym roku miałam i nie podobały mi się. O ile z bliska były ok, to patrząc z pewnej odległości efekt nijaki, wcale nie były widoczne na ścianie domu. Wracam do bordo i fioletów

No to trochę mnie pocieszyłaś, kupowałam je w doniczce juz lekko podrośnięte jako gigantusy . Wyczytałam gdzieś tu na forum ze te z donic mogą wogóle nie kwitnąć więc te moje to i tak sukces bo gdyby nie było żadnego kwiata to wtedy bym się naprawdę wkurzyła bo zapłaciłam za nie jak za zboże. Odnoszę też wrażenie ze trochę za płytko je wsadzilam , na jesień będę je wkopywac trochę głębiej razem z tymi które zamierzam dokupić . A teraz zostaje mi się uzbroić w cierpliwość i czekać. Wrrrrr niecierpię takiej niepewności .....
atena35 12:47, 28 kwi 2014

izabela75 napisał(a)

No to trochę mnie pocieszyłaś, kupowałam je w doniczce juz lekko podrośnięte jako gigantusy . Wyczytałam gdzieś tu na forum ze te z donic mogą wogóle nie kwitnąć więc te moje to i tak sukces bo gdyby nie było żadnego kwiatami to wtedy bym się naprawdę wkurzyła bo zapłaciłam jak za zboże. Odnoszę też wrażenie ze trochę za płytko je wsadzilam , na jesień będę je wykonywać trochę głębiej razem z tymi które zamierzam dokupić . A teraz zostaje mi się uzbroić w cierpliwość i czekać. Wrrrrr niecierpię takiej niepewności .....

Iza co nam zostało pocieszać się i czekać
Pamiętam, że kupowałaś w donicach (Marzenka się dziwiła bo u nas takich nie ma)
Ja moje sadziłam głęboko, ale chyba za blisko siebie, jak wrócę z pracy to obfocę i wieczorkiem wrzucę u siebie
BaRa 12:50, 28 kwi 2014

Ja mam dobre doświadczenie z białymi
Izuś, daj znać jak obejrzysz wykasuję zdjęcie, żeby Ci nie zaśmiecać wątku
Pozdrawiam
izabela75 15:05, 28 kwi 2014

BaRa napisał(a)
Ja mam dobre doświadczenie z białymi
Izuś, daj znać jak obejrzysz wykasuję zdjęcie, żeby Ci nie zaśmiecać wątku
Pozdrawiam

Nie musisz wykasowywac, będę sobie oko cieszyć. Pięknie wyglądają w tym koszyczku
atena35 19:32, 28 kwi 2014

Już
atena35 20:47, 28 kwi 2014

a widziałaś te pod koniec strony: te są podobne do Twoich
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3171-ogrod-tosi?page=193
tusiawka 21:47, 28 kwi 2014

atena35 napisał(a)

Iza co nam zostało pocieszać się i czekać
Pamiętam, że kupowałaś w donicach (Marzenka się dziwiła bo u nas takich nie ma)
Ja moje sadziłam głęboko, ale chyba za blisko siebie, jak wrócę z pracy to obfocę i wieczorkiem wrzucę u siebie

Też myślałam, że u nas nie ma w donicach, a w tym roku widziałam. Jedyne 44 zł za sztukę .
Ja kupiłam giganty na jesieni i cebule były ładne i wielkie, a teraz wielkie tylko liście kwiaty małe i wiotkie.