Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Filemon24 14:08, 14 paź 2015

polinka napisał(a)
Filemon zazdrościsz projektu czy siły i ciężkiej pracy jaką wykonuje Ola z eMem?
Ja również spojrzałam na Twój ogród na innym forum...Dlaczego się ukrywasz?? Dlaczego tutaj nie pokażesz swojego ogrodu?? Boisz się krytyki?? Odpowiadasz na to pytanie, że dopiero tworzysz swój ogród i trzeba poczekać na efekty...Jak już pewnie zauważyłaś na Ogrodowisku wiele ogrodów dopiero powstało w tym roku i na efekty nie trzeba czekać! Bo efekt jest od razu tylko trzeba w to włożyć duuuużo pracy i siły, obojętnie czy z projektem czy z własnym pomysłem.

Zobacz ogród np. Zielonej Marty, Wieloszki, Gabisi, Borbetki,Łukasza, Magdy, Joli.
To ogrody, które tworzą sami właściciele, bez projektów a zachwycamy się nimi bezustannie.

I ogrody, które zaprojektowano przez projektantów np. Oli, Madżenki, Ewy, Kokoszki, Any. Co by było z tych świetnych projektów gdyby nie pracowici i dokładni właściciele tych ogrodów?

Dla mnie dobry projekt+ wytrwały i konsekwentny właściciel= idealny ogród!

Nie ukrywam się w profilu jest nawet moje imię i nazwisko, wątek był został skasowany w dodatku nikomu nie zazdroszczę i nikogo nie krytykuje . Napisałam że jest łatwiej jak się ma projekt i mnie tu nie czarujcie że tak nie jest! wyluzujcie ludzie bo jesteście spięci proponuje spacer po ogrodzie.
jeśli samemu rozmnażasz rośliny to jednak na efekt trzeba czekać
lojalna_ 14:18, 14 paź 2015

Olus a moje zawchwyty w tym roku dotyczyły Twojej scianki , oczka, pieknie rozbudowanej altany, kostki, grysu zachwycałam sie kominkiem , cudownymi donicami i cyferkami z numerem domu . Wybacz Olu ale ze spraw ogrodowych dopiero to drzewo wczoraj .

Ten rok zachwytow nad ogrodem u mnie to byla mala architektura

Edit zapomnialam o plocie ...kurcze nie moge sie juz doczekac u mnie 28 czas powoli leci jak na cos czekasz )))
koti 14:51, 14 paź 2015

leon60 napisał(a)

Przemku niestety fotek brak, pamiętam że był wtedy straszny skwar i nawet sięgać po aparat brudną łapą się nie chciało w tym miejscu był znaczny spadek terenu dlatego dużo ziemi nie wybieraliśmy, poszła podsypka z piasku 10-15 cm i na to suchy beton ok 15cm plus grubość płyt

a ja mam pytanie o wymiary szarych płyt - tych podłużnych tworzących ścieżki w ogrodzie, i jeśli to możliwe jaki producent? pozdrawiam
malgorzata_s 16:57, 14 paź 2015

Dawno mnie nie było, jak zwykle pięknie u Ciebie Olu.
siakowa 18:13, 14 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Olus a moje zawchwyty w tym roku dotyczyły Twojej scianki , oczka, pieknie rozbudowanej altany, kostki, grysu zachwycałam sie kominkiem , cudownymi donicami i cyferkami z numerem domu . Wybacz Olu ale ze spraw ogrodowych dopiero to drzewo wczoraj .

Ten rok zachwytow nad ogrodem u mnie to byla mala architektura

Edit zapomnialam o plocie ...kurcze nie moge sie juz doczekac u mnie 28 czas powoli leci jak na cos czekasz )))

Podpisuje się pod Tobą Ale czy wszyscy zrozumieją że zachwyt nad tym ogrodem nie musi miec nic wspólnego z posiadanym projektem ?
babka 18:19, 14 paź 2015

siakowa napisał(a)

Podpisuje się pod Tobą Ale czy wszyscy zrozumieją że zachwyt nad tym ogrodem nie musi miec nic wspólnego z posiadanym projektem ?

Ja rozumiem i zachwycam się na okrągło Powiem więcej, prace u Oli niesamowicie mnie motywowały bo kiedy już mi się nie chciało nic robić myślałam o tym jak Ola z eMem zapiernicza i jakie są tego efekty i natychmiast leń mi mijał Podobnie mam z innymi ogrodomaniakami, ostatnio Ensata na mnie tak zadziałała
ogrodrenaty 19:41, 14 paź 2015

Witampodglądam ...czasami razem z mężem i podziwiamy.Gratuluję Tobie Olu i eMowi...BRAWO!!!
leon60 20:11, 14 paź 2015

kreska napisał(a)
ola pozdrowionka zostawiam.
poczytałam o dyskusji.dla mnie forum to odskocznia od dnia szarego,życzliwi lidzie. mam swoje ulubione ogrody w tym oli, lubię podpytać o rośliny, jak rosną, jak się sparwują. jak jakaś rabata to nie moja bajka to nie kometuję. To co mnie inspiruje, zapinam pineską.
Każdy ma inny styl i różniaste gusta.
A oli ogród cały mnie się podoba i ten śnieg pod linijkę też

Buziaki ogrodomaniaczki

Podpisuję się pod tym co napisałaś dla mnie forum to również odskocznia ale i miejsce gdzie miło spędza się czas, inspiruje, pomaga, dzieli swoim szczęściem i cieszy szczęściem innych.
Cały czas się chichram ze śniegu od linijki

Madzenka napisał(a)
Sadziłam moje umbry 10.11.2010 a potem nadeszły mrozy. Wiosną czuły się świetnie.
Buziaki Ola , niech ten snieg już znika!

śnieg już jest wspomnieniem a kolejny na Boże Narodzenie niech spadnie bo wcześniej to minie potrzebny

nawigatorka napisał(a)

ciesza mnie takie opinie bo nie dość, że jeszcze trawę chce siać to 12 serbów posadzic

i ja muszę serba posadzić tzn. wymienić bo mi jeden od sąsiada padł...