Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Janina 09:45, 13 paź 2015

Ten zakontek z oczkiem z projektu też mi się bardzo podoba, bardziej zimozielony ale Twój bardziej nowoczesny i minimalistyczny a taki chyba lubisz. Jest bosko.
elzbieta_g 10:31, 13 paź 2015

pozdrówka Ola
ogród przypruszony ...tym czymś białym czego nie lubię...wygląda pięknie
Ensata 11:05, 13 paź 2015

Filemon24 napisał(a)
Ja rozumiem, że ty też włożyłaś swoje 5 groszy w projekt i miałaś jakiś swój pomysł ale zmiana jednej rabaty to nie wymyślenie całego ogrodu. Oczywiście doceniam ogrom włożonej pracy.
Zauważyłam jedną prawidłowość, że jakoś tak nie chętnie się ludzie przyznają że to nie oni wymyślili. Niektóre wątki są tak prowadzone, ze ciężko się połapać że był profesjonalny projekt.
Fajnie, pochwały zbierać tylko na siebie :/
Na szybko, DOBRY projekt, to podstawa, baza, ale możesz mieć dobry projekt, a ogród przeciętny. LIczy się precyzja wykonania, praca włożona, tyczenie rabat, sadzenie. Sadziłaś kiedyś np 40 grabów pod linijkę? ew innych roślin? to ciężka, katorżnicza czasami praca, którą Ola wraz z mężem wykonują sami. O tym zresztą jest głownie moim zdaniem jej wątek. Do tego Ola nigdy nie ukrywała, że ma ogród zaprojektowany, a część robiła sama. Wystarczy prześledzić wątek od początku jak już wytaczasz działa. Jak jesteś nieuważna w "strzelaniu" to ludzie wezmą Cię za pieniacza, a nie osobę, której uwagi są merytoryczne.
ren133 12:02, 13 paź 2015

leon60 napisał(a)
Dziękuję pięknie wszystkim za pochwały od razu mi lepiej w tą paskudną pogodę...

Olu
U mnie jeszcze więcej śniegu
Trawy przywalone, byliny też, róże jakieś na pół zdechłe ...
Szkoda ...
U Ciebie to taka delikatna kołderka Nawet do twarzy Twojemu ogrodowi w niej A czy ucierpiały jakieś rośliny?
bdan 12:09, 13 paź 2015

Ola dzięki za informację o grabach
Tusiala 12:17, 13 paź 2015

leon60 napisał(a)
W związku z poruszoną dyskusją odnośnie projektu itd.
Większość śledzących wątek w miarę regularnie wie o co chodzi i nie będę po raz kolejny tłumaczyć bo to staje się już po prostu nudne..
Nie jestem tutaj dla pochwał, ochów i achów, niczego nie muszę udowadniać i z niczego się tłumaczyć. Dzielę się z Wami swoją radością w tworzeniu ogrodu, pokazuję jak spełniamy marzenia i ile ciężkiej pracy wkładamy przez cały sezon by było piękniej. Jeśli się komuś podoba to fajnie, może nawet się zainspiruje a jeśli komuś się nie podoba oczywiście może wyrazić swoje zdanie, szanuję każdą opinię bo gusta są różne. Zastanawiam się tylko skąd ta zajadłość u niektórych osób...
To wszystko w tym temacie

Bo niektórzy nie potrafią się cieszyć z innymi....szczęściem innych... i zjada ich po prostu zazdrość. Olej ICH
beata_m 12:48, 13 paź 2015

siakowa napisał(a)
hahahah Tobie nawet snieg pada od linijki

Dziwny wywód naszej chyba nowej koleżanki ominę....ze względów wiadomych. Kacha a Tobie jak zwykle komentarz się udał
Asisko_2005 13:48, 13 paź 2015

też się przejmujecie opiniami kogoś takiego....

Krytykę to można brać pod uwagę gdy jest konstruktywna i pada z ust profesjonalistów a nie ''raczkujący w trawie''.
polinka 14:37, 13 paź 2015

Filemon zazdrościsz projektu czy siły i ciężkiej pracy jaką wykonuje Ola z eMem?
Ja również spojrzałam na Twój ogród na innym forum...Dlaczego się ukrywasz?? Dlaczego tutaj nie pokażesz swojego ogrodu?? Boisz się krytyki?? Odpowiadasz na to pytanie, że dopiero tworzysz swój ogród i trzeba poczekać na efekty...Jak już pewnie zauważyłaś na Ogrodowisku wiele ogrodów dopiero powstało w tym roku i na efekty nie trzeba czekać! Bo efekt jest od razu tylko trzeba w to włożyć duuuużo pracy i siły, obojętnie czy z projektem czy z własnym pomysłem.

Zobacz ogród np. Zielonej Marty, Wieloszki, Gabisi, Borbetki,Łukasza, Magdy, Joli.
To ogrody, które tworzą sami właściciele, bez projektów a zachwycamy się nimi bezustannie.

I ogrody, które zaprojektowano przez projektantów np. Oli, Madżenki, Ewy, Kokoszki, Any. Co by było z tych świetnych projektów gdyby nie pracowici i dokładni właściciele tych ogrodów?

Dla mnie dobry projekt+ wytrwały i konsekwentny właściciel= idealny ogród!

Ensata 16:36, 13 paź 2015

Ola nie martwisz się bukiem? Mnie jakos to sen z powiek spedza, że taka pogoda do d... sie trafiła, a on taki od razu po przesiadce