Ten zakontek z oczkiem z projektu też mi się bardzo podoba, bardziej zimozielony ale Twój bardziej nowoczesny i minimalistyczny a taki chyba lubisz. Jest bosko.
Na szybko, DOBRY projekt, to podstawa, baza, ale możesz mieć dobry projekt, a ogród przeciętny. LIczy się precyzja wykonania, praca włożona, tyczenie rabat, sadzenie. Sadziłaś kiedyś np 40 grabów pod linijkę? ew innych roślin? to ciężka, katorżnicza czasami praca, którą Ola wraz z mężem wykonują sami. O tym zresztą jest głownie moim zdaniem jej wątek. Do tego Ola nigdy nie ukrywała, że ma ogród zaprojektowany, a część robiła sama. Wystarczy prześledzić wątek od początku jak już wytaczasz działa. Jak jesteś nieuważna w "strzelaniu" to ludzie wezmą Cię za pieniacza, a nie osobę, której uwagi są merytoryczne.
Olu
U mnie jeszcze więcej śniegu
Trawy przywalone, byliny też, róże jakieś na pół zdechłe ...
Szkoda ...
U Ciebie to taka delikatna kołderka Nawet do twarzy Twojemu ogrodowi w niej A czy ucierpiały jakieś rośliny?
Filemon zazdrościsz projektu czy siły i ciężkiej pracy jaką wykonuje Ola z eMem?
Ja również spojrzałam na Twój ogród na innym forum...Dlaczego się ukrywasz?? Dlaczego tutaj nie pokażesz swojego ogrodu?? Boisz się krytyki?? Odpowiadasz na to pytanie, że dopiero tworzysz swój ogród i trzeba poczekać na efekty...Jak już pewnie zauważyłaś na Ogrodowisku wiele ogrodów dopiero powstało w tym roku i na efekty nie trzeba czekać! Bo efekt jest od razu tylko trzeba w to włożyć duuuużo pracy i siły, obojętnie czy z projektem czy z własnym pomysłem.
Zobacz ogród np. Zielonej Marty, Wieloszki, Gabisi, Borbetki,Łukasza, Magdy, Joli.
To ogrody, które tworzą sami właściciele, bez projektów a zachwycamy się nimi bezustannie.
I ogrody, które zaprojektowano przez projektantów np. Oli, Madżenki, Ewy, Kokoszki, Any. Co by było z tych świetnych projektów gdyby nie pracowici i dokładni właściciele tych ogrodów?
Dla mnie dobry projekt+ wytrwały i konsekwentny właściciel= idealny ogród!