Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 22:02, 12 paź 2015

Syla napisał(a)

Nawet sobie specjalnie trawy połamała

Uśmiałam się Ola z tego , że sypnęło u Ciebie śniegiem pod linijkę

To dlatego u mnie poszło na całość ...hihihihihi

Zastanawiam się czy jeśli doczekam roztopów to czy mogę pozbyć się połamanych traw ... tak sobie dumam , aby nie przemarzły to może ciachnę je do połowy , może ciut więcej... Straszny rozgardiasz ogrodowy mi się zrobił .... A Ty jak byś zrobiła ???

Sylwuś bałabym się chyba obcinać, sama nie wiem ale pewnie związałabym je jakoś, nawet byle jak by miały ochronę na zimę
leon60 22:02, 12 paź 2015

ele2001 napisał(a)
Ja Olu z innej beczki troche - masz może zdjęcia jak osadzałaś te piękne płyty na tym placyku napewno na zaprawe ale jestem ciekaw ile wybieraliście ziemijak to wyglądało od strony technicznej że tak powiem ?

Przemku niestety fotek brak, pamiętam że był wtedy straszny skwar i nawet sięgać po aparat brudną łapą się nie chciało w tym miejscu był znaczny spadek terenu dlatego dużo ziemi nie wybieraliśmy, poszła podsypka z piasku 10-15 cm i na to suchy beton ok 15cm plus grubość płyt
tusiawka 22:10, 12 paź 2015

Kochana ściskam mocno.
Z projektem, czy bez niego, tylko osoby prawdziwie kochające rośliny tworzą takie cuda.
Wszyscy tu wzajemnie się inspirujemy i dzięki temu nasze ogrody są coraz piękniejsze.
Ale Red Barona i tak Ci zazdroszczę.
Juzia 22:11, 12 paź 2015

siakowa napisał(a)

To tylko mówi po co tu jestes....nie zeby sie dzielić doswiadczeniem porazkami i sukcesami a zeby siee chwalic ogrodem....Wlasne zdanie trzeba miec ale dzieli sie nim kiedy ktos o to poprosi albo kiedy ma to komus pomoc...niekoniecznie sobie....

Love you

leon60 22:23, 12 paź 2015

W związku z poruszoną dyskusją odnośnie projektu itd.
Większość śledzących wątek w miarę regularnie wie o co chodzi i nie będę po raz kolejny tłumaczyć bo to staje się już po prostu nudne..
Nie jestem tutaj dla pochwał, ochów i achów, niczego nie muszę udowadniać i z niczego się tłumaczyć. Dzielę się z Wami swoją radością w tworzeniu ogrodu, pokazuję jak spełniamy marzenia i ile ciężkiej pracy wkładamy przez cały sezon by było piękniej. Jeśli się komuś podoba to fajnie, może nawet się zainspiruje a jeśli komuś się nie podoba oczywiście może wyrazić swoje zdanie, szanuję każdą opinię bo gusta są różne. Zastanawiam się tylko skąd ta zajadłość u niektórych osób...
To wszystko w tym temacie
ewa004 08:34, 13 paź 2015

Olu z niedojrzałości i zazdrości jak nie wiesz skąd
Hogata 08:44, 13 paź 2015

Olu masz cudny ogród i dzięki, że chcesz nam go pokazywać, chcesz się dzielić swoimi doświadczeniami, odpowiadasz na pytania.

Ja patrząc na swój ogród to widzę ogrody z O, bo na nich się inspiruję, mam połączenia roślin podglądnięte u kogoś. I Ciebie też widzę w moim ogrodzie i bardzo się z tego cieszę
Filemon24 08:58, 13 paź 2015

Nie napisałam, że nie doceniam pracy włożonej przez Ole przecież widzę że ogród ładny zadbany i ludzie się napracowali, więc nie wiem czemu ta nadinterpretacja?
Napisałam tylko że projekt nawet jeśli się coś w nim zmieni dużo ułatwia ( no bo w sumie po co go brać jak się zmienia?) po to właśnie żeby było łatwiej, a tu od razu bulwersacja. Bo najlepiej pisać tylko pochwały a jak się ma coś innego do napisania nie koniecznie złego to już jest problem.
lojalna_ 09:29, 13 paź 2015

Filemon obejrzalam Twoj ogrod i jestem zaskoczona. Ogrom terenu jaki posiadasz to ogrom pracy przed Toba. Zaczynasz powoli tworzyc rabaty. Chyba teraz rozumiem dlaczego tak sie uczepiłas u Oli tego projektu....widac u Ciebie , ze nie znasz kierunku w ktorym podazasz u Ciebie bardzo przydałby sie szablon ktory by zespolil to wszystko.

Jednak niestety oprocz projektu ogrod to ciezka praca. U Oli profeska , poczucie estetyki , wyczucie roslin, umiejetnosc komponowania i zestawiania kolorow ich gabarytow . Czystosc schludnosc prac tego nigdy w projekcie nie ma .......... Tego nikt nie kupi chyba wiesz o czym mowie .

Po co zmieniac projekt? Nie znasz odpowiedzi? Wszystko w naszym zyciuu sie zmienia czasami sytuacja finasowa prowadzi do oszczednosci czasami pozwala na zmiany na lepsze. Upodobania do roslin sie zmieniaja, rodliny wypadaj, zalewa nam czesc terenu, roslina nie orezentujecsie dobrze z pozostalymi ale poprostu nie odpowiada nam czesc projektu.

Przepraszam bo rowniez uwazam ze nalezy skonczyc ten temat. Jak kazdy jednak chciałam wyrazic swoja opinie niekoniecznie Filemon zła

Edit zmien forum przejdz do nas . Ogrodowisko stworzone przez szefowa Danke to jeden wielki projekt , tutaj z zupelnego laika ogrodowiskowego mona mozna sie stac osoba ktora pretenduje na ogrodnika
Kacha123 09:33, 13 paź 2015

Ola, ogród cudnie się prezentuje! I nawet śnieg uporządkowany - hihihi!
Szacun! Pozdrawiam