Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 20:48, 02 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)
Ola, widzę, że masz dechy na skrzynki chyba pomalowane impregnatem zabarwiającym na lekki brąz. Ja takim mam pomalowane i ciągle mam co do tej farby ostatecznej dylemat. Miały być szare, ale przedstawiciel farb Remmers (Magda70 ma z tej firmy srebrny szary czy jakoś tak) trochę mi namieszał i sprawa utknęła. Szczególnie z tym, że to musi być coś specjalnego, co może mieć kontakt z żywnością . Pytałaś, czy mam wybrany impregnat, więc znasz już moją odpowiedź... A Ty?

Jagódka moje jeszcze nie malowane to olcha więc ma taki odcień, deski nie wyschnięte jeszcze do końca ale montujemy powoli. Myślałam by pomalować je jak ogrodzenie i altanę która stanie w przyszłym roku. Czym będzie malowany płot jeszcze do końca nie wiem prawdopodobnie Tikkurila (ciemny szary, antracyt) ale sama nie wiem... chyba jaśniejsze skrzynie byłyby lepsze. Muszę kupić próbkę i wszystko się okaże kolorek Magdy bardzo mi się podoba, moze właśnie coś w ten deseń zrobię
Syla 22:07, 02 kwi 2014

Oluś , masz wiadomość
tusiawka 22:07, 02 kwi 2014

leon60 napisał(a)
Elu warto mieć choćby mały warzywniczek, nie ma jak własne ekologiczne zbiory

Paulaa pomidorki to podstawa, uwielbiamy je

Apropo warzyw ziemia dziś nie dojechała... ale nie ma tego złego, eM zajął się czymś innym

U mnie podobna piła pracowała ostatnio.
A co poza pomidorami planujesz w skrzyneczkach jeszcze?
Jagodaa 22:13, 02 kwi 2014

leon60 napisał(a)

Jagódka moje jeszcze nie malowane to olcha więc ma taki odcień, deski nie wyschnięte jeszcze do końca ale montujemy powoli. Myślałam by pomalować je jak ogrodzenie i altanę która stanie w przyszłym roku. Czym będzie malowany płot jeszcze do końca nie wiem prawdopodobnie Tikkurila (ciemny szary, antracyt) ale sama nie wiem... chyba jaśniejsze skrzynie byłyby lepsze. Muszę kupić próbkę i wszystko się okaże kolorek Magdy bardzo mi się podoba, moze właśnie coś w ten deseń zrobię

a to zmyłka Ja mam takie ciemne deski już po malowaniu Wariatka ze mnie, ale jakoś wybór tej farby mnie dobija .
leon60 22:53, 02 kwi 2014

Syla napisał(a)
Oluś , masz wiadomość

odpisałam buziaki Sylwuś
leon60 22:58, 02 kwi 2014

tusiawka napisał(a)

U mnie podobna piła pracowała ostatnio.
A co poza pomidorami planujesz w skrzyneczkach jeszcze?

Niby tylko zbić parę desek do siebie ale jak się okazuje narzędzia potrzebne
Na pewno będą ogórki, cebulka, fasolka, koper, pietruszka,szczypiorek, sałata, kalarepa, cebula, rzodkiewka, bazylia, oregano tak wszystkiego po trochu i w jednej trumience chyba truskawki.
Do tej pory uprawiałam warzywka w gruncie ale ze względu na turkucie powstają skrzynie a przy okazji przestrzeń będzie uporządkowana
leon60 22:59, 02 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)

a to zmyłka Ja mam takie ciemne deski już po malowaniu Wariatka ze mnie, ale jakoś wybór tej farby mnie dobija .

nie jesteś sama mnie też dobija ale na coś w końcu trzeba będzie się zdecydować
malkul 18:41, 03 kwi 2014

Dobrze że zajrzłam oblukałam pomidorki i trumienkę czekam na dalszy rozwój spraw...
agam 19:49, 03 kwi 2014

Moje pomidorki ,kiszą się na parapecie i nie mam ich kiedy przesadzić do doniczek, a wielgachne już są
Pozdrawiam
leon60 20:54, 03 kwi 2014

malkul napisał(a)
Dobrze że zajrzłam oblukałam pomidorki i trumienkę czekam na dalszy rozwój spraw...

Hej Gosiaczku trumienki miały być trzy ale zmieniła się koncepcja i będą cztery, nawet lepiej
Trzy już gotowe, jutro może powstanie ostatnia a po weekendzie muszę zdecydować i kupić impregnat