Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Elik 20:46, 07 kwi 2014

Hej Olu, ale na fajny moment trafiłam! Skrzyneczki do warzywniaka! Super, aż mi się buzia śmieje. Ciekawi mnie tylko jak to jest z tym impregnatem? Faktycznie musi być jakiś specjalny (kontakt z żywnością)?
malkul 21:13, 07 kwi 2014

Fajniutkie te skrzyneczki Oluś
leon60 22:07, 07 kwi 2014

Elik napisał(a)
Hej Olu, ale na fajny moment trafiłam! Skrzyneczki do warzywniaka! Super, aż mi się buzia śmieje. Ciekawi mnie tylko jak to jest z tym impregnatem? Faktycznie musi być jakiś specjalny (kontakt z żywnością)?

Nie mam pojęcia jak to jest do końca z tym impregnatem... w środku nie będą malowane tylko na zewnątrz
leon60 22:08, 07 kwi 2014

malkul napisał(a)
Fajniutkie te skrzyneczki Oluś

Dzięki Gosiu
Elik 08:03, 08 kwi 2014

A nie zaczną się "psuć" od kontaktu z ziemią? Wybacz, że tak drążę temat, ale mam powiedzmy-że-grządki 2 z truskawkami i rozmyślam też nad wykonaniem. I głośno myślę
leon60 09:54, 08 kwi 2014

Elu boki wyłożę folią kubełkową kiedyś i tak się zepsują ale kilka lat spokojnie postoją
Jagodaa 10:16, 08 kwi 2014

Włączę się w dyskusję o impregnacie, bo to ja zamieszanie zrobiłam, a mnie namieszał Pan przedstawiciel od impregnatów.

Nie wiem na ile substancje z impregnatu będą przenikać do gleby. Pan twierdził, że do takich skrzynek powinnam mieć impregnat bezpieczny. Do tej pory nie podjęłam decyzji. Deski i tak już były malowane impregnatem o kolorze lekko "drewnianym" i był to taki, który można stosować we wnętrzach, jak się doczytałam na opakownu, po tej rozmowie z przedstawicielem, więc liczę, że nie jest jakoś mega szkodliwy. Gdyby nie Pan, nawet by mi przez myśl nie przemknęło, że mam zwrócić uwagę na rodzaj farby. W środku też mam folię.
leon60 10:38, 08 kwi 2014

Jagodaa gdyby nie Ty też bym nie pomyślała nawet o rodzaju farby ale kupiona i pomaluję, nie zagłębiam się w temat bo nie mam na to czasu
Elik 12:36, 08 kwi 2014

Jagodaa, no właśnie gdyby nie Ty też bym się nie zaczęła nad tym zastanawiać.

Olu, pomysł z folią wydaje mi się dobry - w każdym razie mnie uspokaja , widziałam chyba takie wykonanie u Gosi z Kubusiowa. Muszę tam jeszcze zajrzeć.
leon60 18:04, 08 kwi 2014

Elik napisał(a)

Olu, pomysł z folią wydaje mi się dobry - w każdym razie mnie uspokaja , widziałam chyba takie wykonanie u Gosi z Kubusiowa. Muszę tam jeszcze zajrzeć.

wiele dziewczyn ma tak wyłożone skrzynie, zajrzyj do Magdy70 lub Gosi - malkul