Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Kasiolaaa 06:17, 19 mar 2019

z tymi smieciami to chamstwo jak widac wiele osob sie z tym boryka ja tez mam dzialke narozna i powiem ze mi nie smieca ze wzgledu na to ze las jest 5 metry od plotu wiec idac wyrzucają smieci do lasu najczescidj butelki po piwie
Helen 13:37, 24 mar 2019

leon60 napisał(a)

proszę

Ola, mam pytanie - czy Twoje hortensje zaczęły już rosnąć? Ścięłam moje hortensje ( Limelight, Polar Bear, Phantom ) na taką wysokość jak pokazałaś na zdjęciach, ale zrobiłam to dopiero na początku marca. I wydaje mi się, że na razie się nie ruszyły. Czy możesz pokazać jak wyglądają Twoje i czy zaczęły już rosnąć?
leon60 17:21, 24 mar 2019

Helen napisał(a)

Ola, mam pytanie - czy Twoje hortensje zaczęły już rosnąć? Ścięłam moje hortensje ( Limelight, Polar Bear, Phantom ) na taką wysokość jak pokazałaś na zdjęciach, ale zrobiłam to dopiero na początku marca. I wydaje mi się, że na razie się nie ruszyły. Czy możesz pokazać jak wyglądają Twoje i czy zaczęły już rosnąć?

Jeszcze nie zaczęły, ostatnio było dość zimno i codziennie przymrozki w nocy dopiero od wczoraj ciepło także spokojnie ruszą niebawem.
sarenka 17:34, 24 mar 2019

Ja zawsze mam wątpliwości na jaką wysokość ściąć hortensje...jutro zdjecia zrobię i wrzzucę do siebie, może poradzicie czy ok czy ścinać niżej.
leon60 17:54, 24 mar 2019

sarenka napisał(a)
Ja zawsze mam wątpliwości na jaką wysokość ściąć hortensje...jutro zdjecia zrobię i wrzzucę do siebie, może poradzicie czy ok czy ścinać niżej.

Każdy tnie na jaką wysokość mu odpowiada Każde cięcie jest ok. Ja mam sadzone co metr więc gęsto i nie lubię takich mega wielkich krzaków więc tnę nisko poza tym po deszczach się nie kładą i tak mi odpowiada. Wcale nie musisz brać ze mnie przykładu
sarenka 18:14, 24 mar 2019

leon60 napisał(a)

Każdy tnie na jaką wysokość mu odpowiada Każde cięcie jest ok. Ja mam sadzone co metr więc gęsto i nie lubię takich mega wielkich krzaków więc tnę nisko poza tym po deszczach się nie kładą i tak mi odpowiada. Wcale nie musisz brać ze mnie przykładu

Czyli ciąć trzeba nisko żeby wielkie nie rosły i wtedy kwiaty mają większe?
agata19762 20:51, 24 mar 2019

Ola pozdrówka zostawiam
leon60 07:23, 25 mar 2019

sarenka napisał(a)

Czyli ciąć trzeba nisko żeby wielkie nie rosły i wtedy kwiaty mają większe?

Kwiat jest raczej taki sam.
leon60 07:23, 25 mar 2019

agata19762 napisał(a)
Ola pozdrówka zostawiam

Buziaki Agaciu :***
sylwai 10:24, 28 mar 2019

Olu,czy można już podlać bukszpany florovitem,bo u mnie już ruszają?A kiedy można zrobić oprysk na grzyba na bukszpanach i jaki środek polecasz?