Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 09:40, 08 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Czy ten stos z powodu kancików zebrany?
Będzie zima, potrenuję swoje kanciki na śniegu.

Stos zebrany a kanciki zimą robię na podjeździe i ścieżce tylko nóż do kantów należy zamienić na łopatę trzeba trenować żeby z wprawy nie wyjść
leon60 09:44, 08 lis 2014

BusyBee napisał(a)

U mnie też liściowo...już nawet nie próbuję nadążyć...jesień przecież
Najważniejsze, że te orzechowe trujaki u mnie wygrabione...reszta trochę fruwa, ale tragedii nie ma, bo to drobnica....
....zdjęcia buczka śliczne ....porządeczek do pozazdroszczenia...kiedy Ty to robisz...?
Pozdrawiam Olu

Zapewniam, że porządków brak żółta pierzyna na całym ogrodzie uklepana deszczem, jedyny plus że nie lata
Buczek też mi się podoba i planuję kolejne na tyłach choć rozważam też graby, ciężka decyzja
leon60 09:46, 08 lis 2014

ewa004 napisał(a)
I mnie czeka sprzątanie liści z rabat ,ale poczekam aż wszystkie liście mój winogron zgubi i robotę zrobię raz .
Buziaczki Olcia

Raz a dobrze to najlepszy sposób ale nie cierpię takiego bałaganu więc podchodzę to tematu etapami
Miłego dnia Ewcia
Madzenka 10:56, 08 lis 2014

U nas pochmurno ale idę podziałac na ogrodzie, powycinam hosty
lojalna_ 13:02, 08 lis 2014

Pozdrawiam Olu ;

Zawsze jakas praca sie znajdzie jak nie chwasty to liscie i tak w kólko ale w takich miejscach jak Twój ogród to sama przyjemnosc pomogłabym Ci z checia
Zielona 18:08, 08 lis 2014

Ola - Ty masz podobne zestawienie do tego, o którym pisałyśmy u mnie - czyli graby i obok ML. Co im tam jeszcze doplanowałaś? Ja kombinuję jeszcze z zawilcami... mam takie połączenie w innym miejscu, ale młodziutki, więc na razie bez efektu.
Chciałam jeszcze zapytać, czy swoje graby bedziesz prowadziła z wyraźnym "gołym" pniem od dołu, czy jednak zostawisz je jako liściaste od kostek?
leon60 18:28, 08 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
U nas pochmurno ale idę podziałac na ogrodzie, powycinam hosty

U mnie słoneczka też dziś mało było, miało padać nie padało.. więc troszkę popracowałam

lojalna_ napisał(a)
Pozdrawiam Olu ;

Zawsze jakas praca sie znajdzie jak nie chwasty to liscie i tak w kólko ale w takich miejscach jak Twój ogród to sama przyjemnosc pomogłabym Ci z checia

Co by nie było to ja lubię prace w ogrodzie a pomoc i fajne towarzystwo zawsze mile widziane
Odpozdrawiam

Zielona napisał(a)
Ola - Ty masz podobne zestawienie do tego, o którym pisałyśmy u mnie - czyli graby i obok ML. Co im tam jeszcze doplanowałaś? Ja kombinuję jeszcze z zawilcami... mam takie połączenie w innym miejscu, ale młodziutki, więc na razie bez efektu.
Chciałam jeszcze zapytać, czy swoje graby bedziesz prowadziła z wyraźnym "gołym" pniem od dołu, czy jednak zostawisz je jako liściaste od kostek?

To miejsce zostawiłam do zimowych przemyśleń gdyż słupki od bramy będą wymieniane i tym samym czekają mnie wykopki Póki co graby podsadzone są berberysami bagatella i mają pień goły do wysokości ok 70cm, będą formowane. Co dostaną do towarzystwa ? jeszcze nie wiem.. na pewno jakieś trawska i coś zimozielonego

Madzenka 10:18, 09 lis 2014

Lubie takie graby a'la Luciano i w nózkach berberysy, ah !
nicol21 20:51, 09 lis 2014

Piękny ten buczek. a kwadracik z redbaronkami cudny. Jak toto się rozrośnie to będzie mega fajny efekt... buk podpalany
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
leon60 17:37, 10 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Lubie takie graby a'la Luciano i w nózkach berberysy, ah !

Muszę dobrze przemyśleć resztę nasadzeń żeby nie zepsuć efektu

nicol21 napisał(a)
Piękny ten buczek. a kwadracik z redbaronkami cudny. Jak toto się rozrośnie to będzie mega fajny efekt... buk podpalany

Buki zachwycają mnie zwłaszcza jesienią jak są takie miedziane właśnie Marzą mi się rozpięte na linkach jak u Agi w kwadratowym Barony muszę koniecznie powtórzyć w innym miejscu w większej ilości, uwielbiam je !