Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Zielona 21:52, 30 paź 2014

Obrzeża porządkują równie ładnie, jak kanty. No i... nie wymagają odświeżania... Domyślam się, że pojawią się u Ciebie razem z nową kostką. Twój dom i ogród to taka przemiana Kopciuszka w Księżniczkę. Jak za dotknięciem magicznej różdżki. Szybko i spektakularnie. A wszystko bardzo w Twoim stylu. Kiedyś pokazałaś fragment swoich wnętrz i... teraz ogród, elewacja i przyszłe ogrodzenie - są spójne. Czy to jest Twój dom rodzinny? Jeśli tak, to jak reagują Rodzice na te zmiany?
tusiawka 21:53, 30 paź 2014

Ślicznie zamrożone zdjęcia.
U mnie też szron był ale poza miłorzębem liście nadal się trzymają na drzewach.
Madzenka 22:27, 30 paź 2014

leon60 napisał(a)

Cieszę się, ze nie masz depresji z ładnym kantem rabata zyskuje to prawda choć u mnie docelowo wszędzie będą obrzeża
Graziella dostała lekkich przebarwień, jak kępy będą większe myślę, że efekt będzie fajny

Obrzeża pozwlają na leniuchowanie 3-4 tygodni ale z kancikami wyglada bardziej estetycznie , wg mnie
Wichura4ad 00:00, 31 paź 2014

Zgadzam sie z Madżenką , obrzeża może cos dają ale kanciki są bardziej naturalne nie mówiąc eleganckie. Poza tym obrzeża i tak trzeba przycinac , moim zdaniem łatwiej jest to robić na naturalnej rabacie
jazzy 01:10, 31 paź 2014

leon60 napisał(a)

O rany, ale się ktoś tu napracował to pewnie na widok Twoich kancików
Janina 09:03, 31 paź 2014

Olu ja jeszcze o kancikach, super ty tak na oko czy może od deski je robisz?
ewakatowice 16:18, 31 paź 2014

Olcia PPO
Ślicznie, dokładnie

leon60 18:06, 31 paź 2014

Zielona napisał(a)
Obrzeża porządkują równie ładnie, jak kanty. No i... nie wymagają odświeżania... Domyślam się, że pojawią się u Ciebie razem z nową kostką. Twój dom i ogród to taka przemiana Kopciuszka w Księżniczkę. Jak za dotknięciem magicznej różdżki. Szybko i spektakularnie. A wszystko bardzo w Twoim stylu. Kiedyś pokazałaś fragment swoich wnętrz i... teraz ogród, elewacja i przyszłe ogrodzenie - są spójne. Czy to jest Twój dom rodzinny? Jeśli tak, to jak reagują Rodzice na te zmiany?

Martuś dziękuję Ci za miłe słowa
Tak to jest dom w którym się wychowałam. Mama nie żyje a ojciec to tym człowieka, który jak coś jest w miarę dobre nie uznaje zmian ale nie powiem czasem pochwali ostatnio nawet częściej
leon60 18:07, 31 paź 2014

tusiawka napisał(a)
Ślicznie zamrożone zdjęcia.
U mnie też szron był ale poza miłorzębem liście nadal się trzymają na drzewach.

Jak na koniec października to jeszcze sporo tych liści na drzewach fajnie
leon60 18:16, 31 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Obrzeża pozwlają na leniuchowanie 3-4 tygodni ale z kancikami wyglada bardziej estetycznie , wg mnie

Wichura4ad napisał(a)
Zgadzam sie z Madżenką , obrzeża może cos dają ale kanciki są bardziej naturalne nie mówiąc eleganckie. Poza tym obrzeża i tak trzeba przycinac , moim zdaniem łatwiej jest to robić na naturalnej rabacie

Przy prostych liniach obrzeża mi się podobają i nawet bardzo pasują, przy łukach niekoniecznie
U siebie będę robić może nie tyle dla wyglądu jak ze względów praktycznych. Chodzi głównie o koszenie (denerwuje mnie wciąganie kory gdy jadę za blisko bądź nie dokoszone sterczące wąsy po koszeniu) a druga sprawa to turkucie... te cholery niszczą mi kanty, ziemia się obsypuje powstają ubytki a w taki sposób by utrzymać ładną linię muszę poszerzać rabaty... Tam gdzie mam kostkę problemów brak a kanciki robi się tak samo szybko jak i bez obrzeży