Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 17:24, 06 lis 2014

siakowa napisał(a)
ojaaaaaaa liście

Pozdrawiam

a no liście jesień przecież
pozdrówki
leon60 17:30, 06 lis 2014

gusiarz napisał(a)
U nas już nie ma żadnych liści na drzewach.... zwiało wszystko dokumentnie, ale w sumie nie było jakichś potwornych wichrów... czas uruchomić kosiarkę

U mnie liści na drzewach dużo, znaczy się na drzewach sąsiadów... Z przodu ogromne topole, jesiony, olchy na tyłach dęby i inne więc w zależności z której strony wiatr wieje takie mam u siebie ale topola doprowadza mnie do szału... Po nocy zawaliła mi tak rabaty, że kory praktycznie widać nie było. Pozbierałam częściowo ale niebawem będzie to samo.
Trawa wykoszona w zeszłym tygodniu, cebulowe posadzone, doniczki zadołowane, zostało powiązać trawy
leon60 17:31, 06 lis 2014

beta napisał(a)
zaglądałam w przelocie i to w dodatku jednym okiem...ale powiem Ci Olka, że ciągle mnie zaskakujesz...a właściwie może powinnam powiedzieć, że utrzymujesz poziom?...klasę?...niesamowite są te Twoje kanciki...tez leżę trupem...a metamorfoza domu bardzo, bardzo udana...nieźle to sobie obmyśliłaś
pozdrawiam

Beatko Ty też leżysz ? no nie przecież u Ciebie kanciki też eleganckie. Za miłe słowa odnośnie domku dziękuję, ja obmyśliłam mąż wykonał taka zgrana z nas para
Buziaki
leon60 17:35, 06 lis 2014

katarzynkak napisał(a)
Slicznie a liśćmi się nie przejmuj!Zgniją

Wiesz Kasiu nie umiem siedzieć i patrzyć na takie śmieciowisko innych małych nie zbieram ale uschnięta topola nie jest przyjemna bo liście są bardzo duże i w takiej ilości nie wiem czy to jest dobre, obawiam się chorób grzybowych.. wolę zbierać. Myślę, że lepiej im będzie w kompostowniku
leon60 17:45, 06 lis 2014

Mathildis napisał(a)

zastanawiam się czy szukać tych wnętrz... na pewno będę piękne, ale czy ja to udźwignę?
Ola troszkę mnie u Ciebie nie było, ale pamiętałam, że masz wszystko pod kontrolą (przynajmniej w ogrodzie )... po przejrzeniu dziś Twojego wątku... nadal podtrzymuję to co wczoraj napisałam u siebie - dla swojego dobra nie powinnaś mieszkać w lesie... zaharowałabyś się kochana...

Odnowiony dom wygląda prześlicznie...

Aniu jakieś kawałki wnętrz były chyba przy okazji zeszłorocznych Świąt, nie ma co szukać
W lesie to może nie ale przy lesie wiem wiem wieczny śmietnik doprowadzałby mnie do szału ale kawałek takiego naturalnego terenu fajnie byłoby mieć a taki formalny elegancki i czyściutki zaraz przy domu. Świeże powietrze i sąsiedzi z dala to jednak fajna sprawa a gdyby jeszcze taka działeczka była na lekkim wzniesieniu z ładnym widokiem Marzenia nie kosztują a może kiedyś, kto wie
Domek cóż mogę powiedzieć, dziękuję !
siakowa 09:36, 07 lis 2014

Olu a te liście z rabat to ręcami zbierasz czy odkurzaczem ( ktos juz kiedys zasugerował że odkurzasz choć w innym kontekście )
leon60 17:38, 07 lis 2014

siakowa napisał(a)
Olu a te liście z rabat to ręcami zbierasz czy odkurzaczem ( ktos juz kiedys zasugerował że odkurzasz choć w innym kontekście )

Z rabat ręcznie niestety nie mam żadnego sprzętu do tego
Wczoraj pozbierałam a dziś od nowa to samo...
Pszczelarnia 17:40, 07 lis 2014

Czy ten stos z powodu kancików zebrany?
Będzie zima, potrenuję swoje kanciki na śniegu.
BusyBee 17:43, 07 lis 2014

leon60 napisał(a)

Z rabat ręcznie niestety nie mam żadnego sprzętu do tego
Wczoraj pozbierałam a dziś od nowa to samo...

U mnie też liściowo...już nawet nie próbuję nadążyć...jesień przecież
Najważniejsze, że te orzechowe trujaki u mnie wygrabione...reszta trochę fruwa, ale tragedii nie ma, bo to drobnica....
....zdjęcia buczka śliczne ....porządeczek do pozazdroszczenia...kiedy Ty to robisz...?
Pozdrawiam Olu
ewa004 18:51, 07 lis 2014

I mnie czeka sprzątanie liści z rabat ,ale poczekam aż wszystkie liście mój winogron zgubi i robotę zrobię raz .
Buziaczki Olcia